Αρνούνται να θυσιαστούν για να πάρουν δανεικά οι μνημονιακοί

Συλλαλητήριο της ΑΔΕΔΥ κόντρα σε διαθεσιμότητα και απολύσειςΣυλλαλητήριο της ΑΔΕΔΥ εξω από το Διοικητικής Μεταρρύθμισης, για διαθεσιμότητα και απολύσεις

Συγκέντρωση κατά της διαθεσιμότητας πραγματοποίησαν έξω από το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης εργαζόμενοι στο Δημόσιο. Αυτήν την ώρα βρίσκονται έξω από το υπουργείο Οικονομικών , μαζί με τις απολυμένες καθαρίστριες οι οποίες συνεχίζουν τη διαμαρτυρία τους.

Οι εργαζόμενοι συμμετέχουν στην «πανελλαδική ημέρα δράσης ενάντια στις διαθεσιμότητες-απολύσεις», που διοργανώνει η ΑΔΕΔΥ. Στις κινητοποιήσεις συμμετέχουν, επίσης, εκπαιδευτικοί, σχολικοί φύλακες και μέλη της ΠΟΕ-ΟΤΑ.

Υπενθυμίζεται ότι σήμερα συμπληρώνεται ένας χρόνος από την απόφαση του υπουργείου Παιδείας να θέσει σε καθεστώς διαθεσιμότητας πάνω από 2.000 εκπαιδευτικούς και να καταργήσει ειδικότητες (υγείας – πρόνοιας, εφαρμοσμένων τεχνών, αισθητικής – κομμωτικής) των ΕΠΑΛ και των ΕΠΑΣ.

«Ένα χρόνο μετά τη μαύρη ημέρα για την τεχνική, αλλά και ολόκληρη την εκπαίδευση, συνεχίζουμε τον αγώνα μας για να μην απολυθεί κανείς εκπαιδευτικός» τονίζει η ΟΛΜΕ σε σχετική της ανακοίνωση.


Αρέσει σε %d bloggers: