Η Αργεντινή αρνειται τα μνημόνια και κάνει σκόνη τους μονοδρόμους

 wpid-20140719065825 (1)Υπέγραψε δάνειο 7,5 δις και σουαπ 11 δις με την Κίνα και υπέβαλε  αίτημα στον δικαστή της Νέας Υόρκης για την αναστολή εκτέλεσης της απόφασης που έλαβε τον Ιούνιο, με την οποία καλούσε την κυβέρνηση της χώρας να πληρώσει 1,33 δισ. δολάρια συν τους τόκους στους κατόχους ομολόγων της που δεν είχαν δεχθεί το «κούρεμά» τους.

‘Όλα έγιναν λίγες ημέρες πριν από την προθεσμία της 30ης Ιουλίου όπου πολλο’ι περίμεναν στην Ελλάδα να δικαιωθούν καθώς η χώρα θα αντιμετώπιζε μια νέα χρεοκοπία.

Η Αργεντινή δήλωσε ότι η όποια συμφωνία πρέπει να λαμβάνει υπόψη τους άλλους πιστωτές της και τη ρήτρα που υπάρχει στα αναδιαρθρωμένα ομόλογά της και υπέβαλε  αίτημα για την αναστολή εκτέλεσης της απόφασης που την καλούσε να πληρώσει 1.33 δις δολάρα.

Παράλληλα σύναψε επενδυτικό δανειο – μαμούθ με την Κινα, όπως ανακοινώθηκε μετά την συνάντηση της προέδρου C.Fernandez και του Κινέζου ομολόγου της και προέδρου του Κομμουνιστικού Κόμματος Κίνας Xi Jinping.

Συγκεκριμένα η Κινα θα εκταμιεύσει 4,7 δις δολάρια για επενδύσεις στην ενέργεια, ενώ παράλληλα το Πεκίνο εκχώρησε τριετές σουάπ σε παράταση υφιστάμενου, ύψους 11 δις δολαρίων.

Όλα αυτά την στιγμή που η Αργεντινή είχε αποκλειστεί απο τις αγορες μετά την άρνηση της να πληρώσει τα ακούρευτα ομόλογα των “κοράκων” του ΔΝΤ, που βέβαια οπως έγινε και με την Ελλαδα, τα είχαν αγοράσει πολύ χαμηλότερα απο την αξία τους.

Τα χρήματα θα κατευθυνθούν άμεσα σε επενδύσεις υποδομής με δυο υδροηλεκτρικά φράγματα στην Παταγονία, δυνατότητας 1740 μεγαβάτ, ιδιοκτησίας της κρατικής εταιρείας ενέργειας. Που επανακρατικοποιήθηκε μετά την εκδίωξη του ΔΝΤ από την χωρα.Την ίδια στιγμή, φαντάζουν κωμικά τα εκβιαστικά δημοσιεύματα σε όλον τον πλανήτη αλλά και στην Ελλαδα, απο διεφθαρμένα ΜΜ”Ε”, τα οποία προεξοφλούσαν την χρεοκοπία της Αργεντινης επειδή δεν δεχόταν να πληρώσει τους διεθνείς απατεώνες.

Η όλη εξελιξη βέβαια ειναι απολύτως φυσιολογική, απλώς η έμμισθη προπαγάνδα οικονομικά αναλφαβητων και χυδαιων δημοσιογράφων στην Ελλαδα, αποσκοπεί ακριβως στο να φαίνεται η μνημονιακή παράνοια ως μονόδρομος. Ακριβως επειδή ειναι εξαιρετικά επικερδής γι’ αυτους που την επέβαλλαν. Ο Ελληνικός λαός πάντως οφείλει επιτέλους να αντισταθεί στην ληστεία της προσωπικής αλλα και δημόσιας περιουσίας, αποβάλλοντας τα ενοχικά σύνδρομα απο τα αγράμματα παπαγαλάκια των κερδοσκόπων.

πληροφορίες Ανιχνεύσεις

Αρέσει σε %d bloggers: