Το Συμβούλιο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του ΟΗΕ συνεδριάζει σήμερα στη Γενεύη για να αποφασίσει έρευνα για τις παραβιάσεις από το Ισραήλ

Οι Παλαιστίνιοι έχουν καταθέσει σχέδιο ψηφίσματος όπου ζητούν την έναρξη ανεξάρτητης, διεθνούς έρευνας που θα ερευνήσει καταγγελίες για παραβιάσεις από το Ισραήλ των διεθνών ανθρωπίνων δικαιωμάτων και του ανθρωπιστικού δικαίου.

Η πλειοψηφία των 47 μελών του Συμβουλίου υποστήριξαν το παλαιστινιακό αίτημα σύγκλησης της συνόδου, ​​σύμφωνα με δήλωση από τον οργανισμό που εδρεύει στη Γενεύη. Για να συγκληθεί Ειδική Συνεδρίαση, απαιτείται η υποστήριξη του ενός τρίτουτων μελών  του Συμβουλίου.

Διπλωματικές πηγές δήλωσαν στο Αλ Τζαζίρα ότι το ψήφισμα κατά πάσα πιθανότητα θα τεθεί σε ψηφοφορία στο τέλος της συνόδου, ​​παρά την πίεση που ασκείται στα μέλη από τις ΗΠΑ και τον Καναδά για να μην το εγκρίνουν.

Η Navi Pillay, Ύπατη Αρμοστής του ΟΗΕ για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα, θα προσφωνήσει το Συμβούλιο, σύμφωνα με πηγές που μίλησαν στο Al Jazeera. Εκπρόσωποι  της παλαιστινιακής και της ισραηλινής πλευράς αναμένεται, επίσης,  να παρέμβουν.

εδώ ζωντανά η συνεδρίαση 21st Special Session of the Human Rights Council


Αρέσει σε %d bloggers: