Ύποπτος για το σκάνδαλο Proton ο Προβόπουλος

Ύποπτος για το σκάνδαλο Proton ο ΠροβόπουλοςΔίνει εξηγήσεις στον εισαγγελέα την ερχόμενη εβδομάδα.

Ως ύποπτος καλείται ο πρώην διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος Γιώργος Προβόπουλος,  προκειμένου να δώσει εξηγήσεις ενώπιον των οικονομικών εισαγγελέων για την εξαγορά ποσοστού 31,3 % της Proton Bank, το οποίο μέχρι τότε κατείχε η Τράπεζα Πειραιώς, από τον επιχειρηματία Λαυρέντη Λαυρεντιάδη, τον Μάρτιο του 2010. Μαζί με τον κ. Προβόπουλο καλούνται και επτά μέλη της επιτροπής που είχε ανάψει το πράσινο φως στην εξαγορά. 

Οι οχτώ ύποπτοι θα βρεθούν την ερχόμενη εβδομάδα στο γραφείο των οικονομικών εισαγγελέων Παναγιώτη Αθανασίου και Γαληνού Μπρή προκειμένου να δώσουν εξηγήσεις για το αδίκημα της συνέργειας σε κακουργηματική απιστία η οποία τελέστηκε σε βάρος της δημόσιας περιουσίας.

Την εντολή για διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης είχε δώσει ο πρώην οικονομικός εισαγγελέας Γρηγόρης Πεπόνης μετά από σχετική αναφορά που είχε καταθέσει ο τότε προφυλακισμένος επιχειρηματίας Λαυρέντης Λαυρεντιάδης.

Στην αναφορά η οποία είχε κατατεθεί στην ειδική ανακρίτρια Ιωάννα Χατζάκη, ο κατηγορούμενος επιχειρηματίας ισχυριζόταν μεταξύ άλλων ότι η έρευνα διεξάγεται μεροληπτικά σε βάρος του, ενώ από τη στιγμή που ο ίδιος κατηγορείται για παράνομα δάνεια ύψους περίπου 700 εκατ. ευρώ, θα έπρεπε να είχε ασκηθεί κακουργηματική δίωξη για απιστία σε βάρος του Ελληνικού Δημοσίου και του Γ. Προβόπουλου.

με πληροφορίες: sofokleousin.gr


1 Σχόλιο

    • RYaN on 25 Ιουλίου 2014 at 00:20

    RYaN, October 18, 2013 at 3:51 pm
    «Τα 65 δισ. τα ζυγίζουν με τα 60 δισ. της ανακεφαλαιοποίσης. Τα 35 δισ. τα κρύβουν γιατί 100 δισ. κόκκινα δάνεια είναι βόμβα.»

    bankingnews.gr/bank-insider, 25/07/2014 – 08:14

    Απίστευτο και όμως Ελληνικό – Τα πραγματικά καθαρά δάνεια στην Ελλάδα ανέρχονται στα 120 δισ. και τα πραγματικά NPLs στα 100 δισ.

Τα σχόλια έχουν απενεργοποιηθεί.

Αρέσει σε %d bloggers: