Εταιρίες του τύπου “αιρ μπαχαρ” (φθηνές ανταγωνιστικές και νεοφιλελέ) παίρνουν κόσμο στο λαιμό τους.

Θρίλερ με την εξαφάνιση αεροσκάφους της Air AlgerieΝέο αεροπορικό Θρίλερ με την εξαφάνιση αεροσκάφους της Air Algerie

Στο αεροσκάφος υπάρχουν τουλάχιστον 116 επιβάτες

Συναγερμός έχει σημάνει από την εξαφάνιση του αεροσκάφους της αλγερινής αεροπορικής εταιρίας Air Algerie, που πετούσε από την πρωτεύουσα Ουαγκαντουγκού.

Πρόκειται για την πτήση AH5017, στην οποία επέβαιναν τουλάχιστον 116 άτομα, όπως μεταδίδει το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων της Αλγερίας APS.

Η αεροπορική εταιρία έχασε τα ίχνη του αεροσκάφους λίγο αφότου απογειώθηκε και έκτοτε δεν έχει καταφέρει να έρθει σε επαφή. Όπως ανακοίνωσε η εταιρία, έχασε έχασε την επαφή με ένα αεροσκάφος της, σχεδόν μία ώρα έπειτα από την απογείωσή του από τη Μπουρκίνα Φάσο, στη Δυτική Αφρική. Η εταιρία έχει θέσει σε εφαρμογή «σχέδιο έκτακτης ανάγκης».

Σύμφωνα με ανακοίνωση της εταιρίας, το αεροπλάνο πετούσε από την πρωτεύουσα Ουαγκαντουγκού στην Αλγερία.

«Οι υπηρεσίες εναέριας κυκλοφορίας έχασαν την επαφή με ένα αεροπλάνο της Air Algerie, το οποίο πραγματοποιεί το δρομολόγιο Ουαγκαντούγκου-Αλγέρι, 50 λεπτά της ώρας μετά την απογείωσή του», ανακοίνωσε η αλγερινή αεροπορική εταιρία.

«Η Air Algerie ενημερώνει πως οι υπηρεσίες εναέριας κυκλοφορίας είχαν την τελευταία επαφή με την πτήση AH 5017 που εξασφαλίζει τη σύνδεση Ουαγκαντούγκου-Αλγερίου σήμερα 24 Ιουλίου στη 1:55 ώρα Γκρίνουιτς, δηλαδή 50 λεπτά μετά την απογείωσή της», διευκρινίζεται στην ανακοίνωση.

Όπως αναφέρεται στον ιστότοπό της, η Air Algerie εξασφαλίζει τέσσερις πτήσεις εβδομαδιαίως προς και από την Ουαγκαντούγκου, εκ των οποίων μία σήμερα η οποία αναχωρεί από την πρωτεύουσα της Μπουρκίνα Φάςο.

Μια πηγή στους κόλπους της αεροπορικής εταιρείας δήλωσε προς το Γαλλικό Πρακτορείο πως το εν λόγω αεροπλάνο είναι ένα DC9, ναυλωμένο από την Air Algerie από μια ισπανική εταιρεία, το όνομα της οποίας δεν αποκάλυψε.


Αρέσει σε %d bloggers: