«Kόκκινα» στεγαστικά δάνεια: Η κυβερνηση παραχωρεί την κυριότητα των σπιτιών στις τράπεζες!

Οι τράπεζες θα σε αφήνουν να μένεις για λίγο  μέσα στο σπίτι πληρώνοντας ενοίκιο και συντηρώντας το έως να ανεβεί η αγορά ακίνητων και κριθει ότι τις συμφέρει να  στο πάρουν.

«Kόκκινα» στεγαστικά δάνεια: Οι τράπεζες θα ενοικιάζουν τα σπίτια στους ιδιοκτήτεςΈνα δίχτυ σχεδιάζει η κυβέρνηση για τα νοικοκυριά τα οποία δεν μπορούν να εξυπηρετήσουν τα δάνειά τους, συμπληρωματικά προς τις ρυθμίσεις που θα γίνουν από τις τράπεζες για τα κόκκινα δάνεια, έτσι ώστε να παραχωρηθεί η κυριότητα στις τράπεζες. Οι κάτοχοι των σπιτιών θα μπορουν να μένουν στα σπίτια τους τουλάχιστον για ένα διάστημα, επισημαίνει σήμερα η εφημερίδα «Τα Νέα», που παραθέτει σχετικές δηλώσεις του υπουργού Οικονομικών Γκίκα Χαρδούβελη.

Όπως επισημαίνεται σε δημοσίευμα υπό τον τίτλο «Δίχτυ ασφαλείας σε όσους κινδυνεύουν να χάσουν το σπίτι τους», οι τράπεζες σύμφωνα με τα σενάρια που εξετάζονται θα μπορούν μεταξύ άλλων, αφού αποκτήσουν την κυριότητα των ακινήτων, να τα ενοικιάζουν στους δανειολήπτες ή να τα παραχωρούν με χρηματοδοτική μίσθωση, ένα είδος leasing που ίσως προβλέπει και δυνατότητα επαναγοράς στο τέλος.

«Πρέπει να δείξουμε κοινωνική ευαισθησία σ ‘αυτούς που κινδυνεύουν να χάσουν το σπίτι τους, να τους βοηθήσουμε με ένα δίχτυ ασφαλείας», δηλώνει στα Νέα  ο υπουργός Οικονομικών Γκίκας Χαρδούβελης. «Το κράτος πρέπει να σκέφτεται και τους πολίτες, όχι μόνο τους αριθμούς. Πρέπει να δώσει κάτι, ώστε να μην τους πετάξουν έξω από τα σπίτια τους. Από την πλευρά τους, οι τράπεζες πρέπει να σκεφτούν λύσεις για να μπορέσουν οι δανειολήπτες να μείνουν στο σπίτι τους, τουλάχιστον για κάποιο διάστημα»,

Παράλληλα το κράτος θα παρεμβαίνει με δίχτυ προστασίας που θα περιλαμβάνει επιδότηση του ενοικίου, σύμφωνα με ρύθμιση που επεξεργάζεται ο υπουργός Εργασίας, Γ. Βρούτσης.

Τα «κόκκινα» στεγαστικά δάνεια των νοικοκυριών φτάνουν στα 10 δισεκατομμύρια ευρώ, ενώ άλλα 15 δισ. είναι προβληματικά, δηλαδή παρουσιάζουν καθυστερήσεις. Η εξεύρεση μίας λύσης στο θέμα είναι επιτακτική, καθώς στις 31 Δεκεμβρίου σταματά η απαγόρευση των πλειστηριασμών και σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας η Τρόικα δεν είναι διατεθειμένη να συζητήσει παράταση.

Με πληροφορίες από ΗΜΕΡΗΣΙΑ


4 Σχόλια

Μεταπήδηση στη φόρμα σχολίων

  • Ισόνομος Πολίτης on 26 Ιουλίου 2014 at 22:00

  Η ενοικιοδόση (εφόσον υπάρχει εργασία) και ανάλογα με τις δυνατότητες του δικαιούχου στην παρούσα φάση, είναι μια οικονομικά υγιής και εποικοδομητική νομίζω πρόταση..
  Και δάνειο να μην έπαιρνες για να αγοράσεις κύρια κατοικία, κάπου θα έμεινες και φυσικά κάποιο μικρό ή μεγάλο ενοίκιο θα πλήρωνες….
  Συνεπώς…..

   • παπαδακης on 27 Ιουλίου 2014 at 01:02

   Συνεπώς ισόνομος πολίτης!!!!! Θέλω και εγώ ανακεφαλαιοποιήσει ή δάνεια με την εγγύηση του ελληνικού δημοσίου και στην συνέχεια θα κατάσχω τα πάντα ή θα αγοράσω τα πάντα με την εγγύηση του ελληνικού δημοσίου πάντα !!!!!

   • παπαδακης on 27 Ιουλίου 2014 at 01:05

   Ισόνομος=νεοφιλελέ! Θα μου πείτε ισόνομος και νεοφιλελέ ταιριάζει ; Μην ρωτάτε εμένα ρωτήστε το βάρβαρο πολίτη!

   • Πούπα Μομφεράτου on 27 Ιουλίου 2014 at 09:00

   Αφού κυβέρνηση και τράπεζες είναι διατεθειμένες αντί ευτελών δόσεων για αποπληρωμή στεγαστικών δανείων να καταβάλλονται ενοίκια (και μάλιστα με την αρωγή του κράτους!), γιατί δέν δέχονται το πρώτο (πάντα με την αρωγή του κράτους για τους αδυνατούντες) ώστε να κρατήσει την κυριότητα του σπιτιού ο οφειλέτης ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΠΕΡΑΣΕΙ ΣΤΗΝ ΚΥΡΙΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΤΡΑΠΕΖΩΝ, οέο ;;;;;;;;
   Πιό ηλίθιος πεθαίνεις !
   Πιό δωσίλογος γίνεσαι ζόμπι !

Τα σχόλια έχουν απενεργοποιηθεί.

Αρέσει σε %d bloggers: