Ο Δ.Αβραμόπουλος νέος επίτροπος της Ελλάδας

Ο Δημήτρης Αβραμόπουλος αποτελεί την επιλογή του πρωθυπουργού για τη θέση του επιτρόπου της Ελλάδας, όπως επιβεβαιώθηκε, μετά την κατ’ιδίαν συνάντηση που είχαν οι δύο άνδρες. Το Σάββατο ο Αντώνης Σαμαράς επικοινώνησε τηλεφωνικά με τη Ντόρα Μπακογιάννη και την ενημέρωσε ότι δεν θα την προτείνει. Τη Δευτέρα 4 Αυγούστου έρχεται στην Αθήνα ο Ζαν Κλοντ Γιούνκερ.

  Συγκεκριμένα, όπως ανακοινώθηκε, «σε συνέχεια της απόφασης του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου της 16ης Ιουλίου 2014, η Κυβέρνηση ενημέρωσε με επιστολή τον νέο Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Jean- Claude Juncker, ότι προτείνει τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας κ. Δημήτρη Αβραμόπουλο για τη θέση του Επιτρόπου στη νέα Ευρωπαϊκή Επιτροπή».

Ο πρωθυπουργός επικοινώνησε το βράδυ του Σαββάτου με τη βουλευτή της ΝΔ-που βρίσκεται στην Κέρκυρα- προκειμένου να την ενημερώσει ότι δεν θα την προτείνει για τη θέση του έλληνα επιτρόπου στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Η Ντόρα Μπακογιάννη είχε εκφράσει την επιθυμία της να είναι επίτροπος τόσο στον πρωθυπουργό καθώς και στον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης.

Τη Δευτέρα 4 Αυγούστου αναμένεται στην Αθήνα ο Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, επιλέγοντας την Ελλάδα ως πρώτο σταθμό της περιοδείας του με την ιδιότητα του νέου προέδρου της Κομισιόν.


Αρέσει σε %d bloggers: