Γ. Σταθάκης: Οι δανειστές θα μας επιβάλουν τρίτο μνημόνιο

«Η σύναψη μιας νέας δανειακής σύμβασης με τον χρηματοδοτικό μηχανισμό και η υπογραφή ενός νέου μνημονίου δεν είναι οικονομικά αναπόφευκτη», δηλώνει ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργος Σταθάκης στη Realnews.

Και προσθέτει: «Το ενδεχόμενο επιβολής ενός τρίτου μνημονίου εναπόκειται στην πολιτική βούληση των εταίρων μας, που έχουν λόγους να θέλουν το «πείραμα» της Ελλάδας να συνεχιστεί. H προοπτική διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ διασφαλίζει ότι ένα τέτοιο ενδεχόμενο δεν θα συμβεί».

Υπογραμμίζει ότι «η πρωτιά του ΣΥΡΙΖΑ στις ευρωεκλογές του δίνει αναμφίβολα προβάδισμα για τις εθνικές εκλογές, χωρίς όμως να το διασφαλίζει αυτόματα σε ένα ρευστό πολιτικό περιβάλλον».

Ο κ. Σταθάκης υποστηρίζει πως μετά τις εκλογές, οι οποίες είναι όπως λέει επιβεβλημένες στην προεδρική εκλογή, «ο ΣΥΡΙΖΑ δεν πρόκειται να προσφύγει εκ νέου στη λαϊκή ετυμηγορία με δική του πρωτοβουλία. Θα εργαστεί, είτε διαθέτει αυτοδυναμία είτε όχι, προς την κατεύθυνση της συγκρότησης μιας κυβέρνησης που θα έλθει σε ρήξη με τις πολιτικές επιλογές της περιόδου των μνημονίων».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ


Αρέσει σε %d bloggers: