Κρανιδιώτης:Σπρώχνουμε τους στρατιωτικούς στην ΧΑ

Κρανιδιώτης:Σπρώχνουμε τους στρατιωτικούς στην ΧΑ

«Κάποιοι στην κυβέρνηση έχουν βάλει στοίχημα να διώξουν και την τελευταία ψήφο στρατιωτικού» αναφέρει ο Φαήλος Κρανιδιώτης σε άρθρο του στην ιστοσελίδα antinews, με τίτλο «Με την μπουλντόζα σπρώχνουμε τους στρατιωτικούς στην ΧΑ».

Ακολουθεί το άρθρο του:

Αδέρφια, την άποψη μου την έχω πει από παλιά: η μεγαλύτερη μεταρρύθμιση στις Ένοπλες Δυνάμεις θα ήταν να τις αφήσουν ήσυχες να κάνουν την δουλειά τους.

Θα προσέθετα σήμερα, να τις αφήσουν εν γένει ήσυχες, να κρατήσουν οι σοφολογιότατοι τις μεταρρυθμίσεις για τον εαυτό τους και γι’ άλλους εργασιακούς κλάδους.

Δεν μπορεί, δεν εξηγείται διαφορετικά. Κάποιοι στην κυβέρνηση έχουν βάλει στοίχημα να διώξουν και την τελευταία ψήφο στρατιωτικού.

Τώρα, λέει, πήγε στην νομοπαρασκευαστική επιτροπή της Βουλής νομοσχέδιο του Υπουργείου Εργασίας, με το οποίο μπαίνει χέρι στα Ταμεία των στρατιωτικών και στο εφάπαξ τους.

Δεν θα μπω σε λεπτομέρειες.

Κάθε Όπλο έχει τον ειδικό λογαριασμό του. Οι πόροι κάθε ειδικού λογαριασμού είναι α) οι κρατήσεις που πληρώνουν τα στελέχη όλη τους τη ζωή και β) έσοδα των Ταμείων από την εκμετάλλευση της περιουσίας τους, πχ μισθώματα από ακίνητα.

Τα Ταμεία τους ΔΕΝ είναι επικουρικά. Με απλά λόγια δεν επιδοτούνται από το κράτος, δεν μπαίνουν στους ειδικούς λογαριασμούς κοινωνικοί πόροι. Ό,τι παίρνουν, εφάπαξ και μέρισμα, είναι από τα δικά τους χρήματα.

Ποιος είναι λοιπόν ο λόγος της «μεταρρύθμισης» με ενοποιήσεις ταμείων και ειδικών λογαριασμών, όπου το εφ΄ άπαξ θα υπολογίζεται με «συντελεστή βιωσιμότητας» και θα οδηγήσει σε αξιοσημείωτες μειώσεις των εφάπαξ;

Μήπως να μπουν τα ταμεία των στρατιωτικών στον κουβά με τα μπατιρημένα άλλα ταμεία που οι διοικήσεις τους έπαιξαν τα χρήματα στην ρουλέτα των παραγώγων, των χρηματιστηρίων κλπ; Μήπως για να μπει χέρι στην αξιοσημείωτη περιουσία των Μετοχικών Ταμείων, τα οποία ξαναλέω ΔΕΝ είναι επικουρικά; Μήπως για να έχουμε μαζικές παραιτήσεις και να βουλιάξουν τα ταμεία από τον ξαφνικό όγκο των εφάπαξ που θα πρέπει να καταβληθούν;

Η πολύ μεταρρύθμιση βλάπτει.

Δεν είναι δε κακό οι Ένοπλες Δυνάμεις να είναι χώρια και σε αυτό, όπως ήταν πάντα. Αντίθετα, επίβάλλεται. Λόγω πειθαρχίας, ιεραρχικού ελέγχου, νοοτροπίας, είναι πιο νοικοκυρεμένο μαγαζί και στο ασφαλιστικό τους. Αν το λιμπίστηκαν λοιπόν γι’ αυτό κάποιοι, θα πρότεινα να πάνε για φρέσκα και να κοντύνουν τα ξερά τους.

Άστε τις Ένοπλες Δυνάμεις ήσυχες. Ασχοληθείτε με την παροχή σε αυτές των μέσων για την υλοποίηση της αποστολής τους. Ασχοληθείτε με το αίσχος της εννιάμηνης θητείας που υπονομεύει το αξιόμαχο και κωλώνουμε να την αυξήσουμε, μην ζοριστεί κανάς Φρούλης των κομματικών νεολαιών, κάθε χρώματος.

Το ζήτημα που ανέκυψε με την ως άνω φαεινή ιδέα, είναι πράξη υπονόμευσης του ηθικού, της πειθαρχίας των στελεχών και πράξη αυτοϋπονόμευσης της κυβέρνησης.

Θα έχει ένα απλό αποτέλεσμα. Θα σπρώξει και τους εναπομείναντες ψηφοφόρους στρατιωτικούς στην ΧΑ και στον ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος δεν θα έχει παρά να υποσχεθεί την ακύρωση του νομοσχεδίου και θα μαζεύει κέρδη τρώγοντας πασατέμπο στον καναπέ. Άμα γίνει αυτή η νομοθετική πετυχεσιά και βρούμε στις εκλογές μισή ψήφο στρατιωτικού υπέρ της ΝΔ, θα την στείλουμε για επαργύρωση και θα την βάλουμε πάνω από το τζάκι, με σεμεδάκι που θα έχουν κεντήσει δώδεκα νεοφιλελεύθερες παρθένες. Εννοείται κάτω από τις φωτογραφίες του Στουρνάρα, του Γκίκα Χαρδούβελη και του συμπαθούς Βρούτση.

Το ζήτημα, αδέρφια, είναι πως κάθε φορά που γίνεται κάτι τέτοιο, ακόμη κι αν ο Πρωθυπουργός τρέξει να το μαζέψει, έχουμε μια έστω μικρή απώλεια, αφού τα στελέχη δεν ξεχνούν εύκολα την «κρυάδα» της άχαρης συζήτησης.

Είναι γνωστό πως κομμάτι της «ελίτ» μας, ακόμη και ημέτεροι, έχουν μια ελαφρά αλλεργία στην στολή. Μην ξεχνάτε πως ο αντιπρόεδρας της κυβερνήσεως και πρόεδρος της Άφρας και του Ανδρουλάκη τους είχε αποκαλέσει και αυτιστικούς, ενώ ο σταυραετός της Άμυνας, ο πολύς Μπεγλίτης, με δυσκολία συγκρατούσε την απέχθεια του.

Αυτοί όμως είναι αυτοί που είναι. Δεν περίμενα και τίποτα άλλο.

Το ζήτημα είναι πως αυτά και κάποια άλλα δεν μπορούν να συμβαίνουν με Πρωθυπουργό τον Αντώνη Σαμαρά, ο οποίος πρέπει και σε αυτό να επέμβει, όπως το Ιππικό στην «Ταχυδρομική Άμαξα».

Αν είναι «απαίτηση της Τρόϊκας», τότε, όπως έχουμε δικαίωμα σε ότι άπτεται της Εθνικής μας Άμυνας και Ασφάλειας, είναι μια καλή ευκαιρία να τους πούμε, όπως και σε κάτι κομπλεξικούς εγχωρίους βετεράνους της κολωνακιώτικης Γκομενοφυλακής, να πάνε να κάνουν την Κοντσίτα, if you know what I mean.

Και θα σας πω ένα μυστικό. Οι στρατιωτικοί ούτε «αυτιστικοί» είναι ούτε και δεδομένοι. Κι όπως μου είπε προχθές ένας Αστυνόμος έξω από το Υπουργείο Οικονομικών και ισχύει και για τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων, «τα φιλικά χτυπήματα στον ώμο δεν αρκούν πια»….


2 Σχόλια

  • PAKIS on 31 Ιουλίου 2014 at 14:07

  ΦΑΗΛΕ Η ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΔΕΝ ΣΟΥ ΚΑΝΕΙ Ε? ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΠΑΝΕ ΣΤΗΝ ΧΑ? Η ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΦΕΝΤΙΑ ΣΟΥ?

  • Ισόνομος πολίτης on 1 Αυγούστου 2014 at 10:29

  Έκανα εκτενέστατη αναφορά και έλαβα μέρος στο σχολιασμούς που έγιναν στο Antinews επί μακρόν για το συγκεκριμένο ίδιο και σπουδαία αυτό θέμα
  Θα ήθελα και εδώ να κάνω κάποιες παρόμοιες αναφορές..
  Οι νεοναζί χρυσαύγουλοι θιασώτες του Hitler και του Παπαδόπουλου, θεωρούν εαυτούς «ακραιφνείς Έλληνες» και όλους τους άλλους ανθρώπους ποταπούς και ασήμαντους.
  Αν ένας μπορεί να θεωρηθεί ακραιφνής «Έλληνας» δεν είναι άλλος από αυτόν που σέβεται, ενστερνίζεται και διαφυλάττει σαν κόρη οφθαλμού το «Habeas Corpus».
  Αυτό πλατιά ερμηνεύεται σαν η διασφάλιση και η προστασία της προσωπικότητας του κάθε ελεύθερου πολίτη….όπου γης. Ήταν και πρώτη φυσικά συνταγματική διάταξη που κατήργησε ο Hitler αμέσως μετά την άνοδο του στην εξουσία.
  Προς αυτή την φασιστική «φάρα» θα στραφούν κατά Φαήλο Κρανιδιώτη το σύνολο σχεδόν του μόνιμου στρατιωτικού προσωπικού, ύστερα από τις αναγκαίες περικοπές μισθών και των εφάπαξ που τους γίνονται. Όπως άλλωστε σε όλους τους μισθωτούς και συνταξιούχους..
  Βέβαια είναι δύσκολη η ζωή των στρατιωτικών δεν λέω..
  Είναι πραγματικά μια ζωή σκληρή, τυποποιημένη και χωρίς ποικιλία, εναλλαγές και εξάρσεις ως προς την καθημερινότητα της, η ζωή των μονίμων στρατιωτικών…..και χωρίς ιδιαίτερα υψηλές απολαβές και προνόμοια
  Την κανονική μου θητεία έκανα και οι τελευταίες μέρες πριν από την απόλυση, πραγματικά μου φάνηκαν αιώνες. Η σχετικότητα του χρόνου στην πραγματική της έκφανση..
  Κακοτύχιζα μέσα μου μόνιμους αξιωματικούς και υπαξιωματικούς που άφηνα πίσω.
  Κακά τα ψέματα!!!
  Απαιτείται να είσαι φτιαγμένος από κούνια για την στρατιωτική ζωή του μόνιμου αξιωματικού ή υπαξιωματικού.
  Πρέπει να την αγαπάς και να οραματίζεσαι για να την ακολουθήσεις.
  Αλλά από το να σου κάνουν μειώσεις στις αποδοχές, μέχρι του να στραφείς στην εγκληματική και φασιστική οργάνωση της Χ.Α, μόνο ως άποψη διεστραμμένου εγκεφάλου μπορεί να την εκλάβει κανείς ειλικρινά…
  Εκτός αν η μεγίστη πλειονότητα των στελεχών των Εν. μας Δυνάμεων είναι για τα…. μπάζα…
  Πράγμα που το αποκλείω ή δεν θέλω ούτε κατά διάνοια να το πιστέψω…
  Και τελειώνοντας θα ήθελα να σημειώσω πως δεν πρέπει ούτε στιγμή να λησμονείς ως μόνιμος, ότι εκεί στο Στράτευμα επιτελείς το ύψιστο καθήκον που είναι η προάσπιση της Εδαφικής Ακεραιότητας της Πατρίδας και μόνο αυτό.

Τα σχόλια έχουν απενεργοποιηθεί.

Αρέσει σε %d bloggers: