Διακήρυξη αρχών του κόμματός «Τελεία» του Απόστολου Γκλέτσου

Ο Απόστολος Γκλέτσος βάζει «Τελεία» – Η διακήρυξη αρχών του κόμματός του
Απόστολος ΓκλέτσοςΑπόστολος Γκλέτσος

«Ιδρύουμε την «Τελεία» ως ένα ενιαίο πολιτικό κόμμα με σκοπό να επαναφέρει στην κοινωνική, πολιτική και πολιτιστική ζωή του τόπου τα θεμελιακά αυτονόητα, που συγκροτούν την Ελληνική κοινωνία ως δύναμη αντίστασης στην υποδούλωση»

Το βράδυ των εκλογών που ο Απόστολος Γκλέτσος επανεξελέγη δήμαρχος Στυλίδας προανήγγειλε την ίδρυση νέου κόμματος. «Βάζουμε «Τελεία» σε όλα αυτά που μας έχουν φέρει στο χείλος του γκρεμού. Βάζουμε «Τελεία» σε όλα αυτά που μας διχάζουν. Ήρθε η ώρα να πάμε μπροστά…», είχε πει εκείνο το βράδυ ο Απόστολος Γκλέτσος μιλώντας στο LamiaReport.

Όλο αυτό το διάστημα ο Απ. Γκλέτσος παράλληλα με τα δημαρχιακά του καθήκοντα, βλέπει κόσμο και προετοιμάζει το νέο κόμμα.

Δείτε παρακάτω αναλυτικά την πολιτική διακήρυξη του νέου κόμματος που δημοσιεύτηκε στο διαδικτυακό μέσο mediasoup της Σεμίνας Διγενή, που έχει αναλάβει και το επικοινωνιακό κομμάτι του όλου εγχειρήματος:

Διακήρυξη Αρχών Πολιτικού Περιεχομένου

Μετά από ένα μεγάλο διάστημα ύπνωσης, κατάπτωσης και αποδυνάμωσης, που ακολούθησε την «ψεύτικη» υλική ευμάρεια, της προ των μνημονίων εποχής, ΤΩΡΑ, είναι καιρός, όλοι εμείς, που συνεχίζουμε να ελπίζουμε, να οραματιζόμαστε και να προσπαθούμε, να αποδείξουμε ότι μας αξίζει και μας πρέπει άλλο μέλλον από αυτό που μας προσφέρουν και μας τάζουν. Η αδράνεια και η παθητικότητα με την οποία αντιμετωπίζουμε το παρόν και το μέλλον μας βρίσκει πολέμιους.

Πιστεύουμε στην πολιτική και ηθική Αναγέννηση που θα πυροδοτήσει ένα νέο πολιτικό και κοινωνικό κίνημα, που θα κάνει την Δημοκρατία μας να αναπνεύσει.

Η Δημοκρατία είναι το μόνο πολίτευμα που εγγυάται και διατηρεί ζωντανή την διαδικασία μεταβολής των καταστατικών και συνταγματικών θεσμών, προκειμένου να βρει νέες, δικαιότερες πολιτικές μορφές. Η Δημοκρατία δεν είναι δυνατόν να εκτρέφει την αδικία, το φόβο, την ταπείνωση, το ψέμα και τον ευτελισμό.

Χρειαζόμαστε επιτέλους πολιτική ποιότητα και μέριμνα για τον άνθρωπο στη διαδικασία λήψης αποφάσεων. Είναι καιρός να θυμηθούμε το αυτονόητο: ότι στην Ελληνική Δημοκρατία είμαστε όλοι πολιτικά ίσοι.

Σήμερα, περισσότερο από ποτέ, το ζήτημα της ελευθερίας και της αυτοδιάθεσης έχει αντικατασταθεί από το ερώτημα:

Μου επιτρέπεται να ελπίζω;

Ιδρύουμε την «Τελεία», ως ένα ενιαίο πολιτικό κόμμα με σκοπό να επαναφέρει στην κοινωνική, πολιτική και πολιτιστική ζωή του τόπου τα θεμελιακά αυτονόητα, που συγκροτούν την Ελληνική κοινωνία ως δύναμη αντίστασης στην υποδούλωση και καθιστούν τον Ελληνικό Λαό αυτόνομο και αυτεξούσιο μέσω της λειτουργίας των πολιτικών και πολιτειακών θεσμών που δημιούργησε ο ίδιος.

1. Δεν ανήκουμε σε κανέναν πολιτικό «-ισμό», είτε αυτός λέγεται καπιταλισμός, φιλελευθερισμός, σοσιαλισμός, κουμμουνισμός ή ακραίος ατομικισμός.
Διαχωρίζουμε μια και καλή τη θέση μας από ιδεολογήματα, που μας οδήγησαν στην καταστροφή, όπως εκείνα που ταλανίζουν τον άνθρωπο και δη τον πολιτικό άνθρωπο.
Δεν επιθυμούμε πλέον να παράγουμε πολιτικά «ξύλινους» όρους όπως εξορθολογισμός, ανάπτυξη κλπ, ούτε θέλουμε άλλο όρους της οικονομίας για να καταδυναστεύουν τον άνθρωπο.
2. Πιστεύουμε στη συλλογική αυτονομία. Σε όλα τα επίπεδα, εσωτερικά και εξωτερικά. Στη δημοκρατία καμία κοινωνική ομάδα δεν πρέπει να αφήνεται να έχει ειδική μεταχείριση και προνόμια έναντι μιας άλλης και να διεκδικεί «οφέλη» σε βάρος του κοινωνικού σώματος.
Οι ίδιοι οι Έλληνες πολίτες πρέπει επιτέλους να είναι η πηγή των θεσμών και των αξιών που αποτυπώνονται στους νόμους μας. Ας αφήσουμε τις αυταπάτες των αυτόκλητων εγγυητών της ύπαρξής μας.
3. Πιστεύουμε στην ανάσταση της αληθινής ανθρωπιστικής Παιδείας, αυτής που δίνει την αληθινή φύση στο κοινωνικό ον, κάνοντάς το μέτοχο των αξιών που με κόπο και αγώνες κατέκτησε η ανθρωπότητα. Η Παιδεία, η οποία κινδυνεύει τώρα όσο ποτέ άλλοτε, καθώς μετά από τόσες άσκοπες μεταρρυθμίσεις κατήντησε να μην έχει πλέον ανθρωπιστικό προσανατολισμό και να κινδυνεύει να περιέλθει σε πλήρη απογύμνωση και ευτελισμό.
4. Πιστεύουμε στη Φρόνηση και στην κριτική σκέψη, που είναι συστατικά στοιχεία της Δημοκρατίας, που μόνο η αληθινή Παιδεία τα διασφαλίζει.

5. Πιστεύουμε στην αυθεντική Πολιτιστική δημιουργία. Θεωρούμε ότι οι Έλληνες δεν έχουν απολέσει την δυνατότητα πρόσβασης στην Τέχνη, το Λόγο, τη Φιλοσοφία.
6. Πιστεύουμε στις αξίες και τις ανάγκες που δημιούργησαν την ιδέα της ενωμένης Ευρώπης, χωρίς όμως να αποδεχόμαστε οποιαδήποτε νέα μορφή Φεουδαρχίας και οιοδήποτε καθεστώς εκμετάλλευσης και υποδούλωσης, από όπου κι αν προέρχεται. Θα αγωνιστούμε για την Ευρώπη της Ισότητας, της Δικαιοσύνης, της Ελευθερίας, της Αδελφοσύνης ξεκινώντας όμως από την αρχή της Αξιοπρέπειας και της Αυτοδιάθεσης των ανθρώπων και των λαών της ευρωπαϊκής οικογένειας.
7. Στόχος μας είναι να διαμορφώσουμε συνθήκες βεβαιότητας, με το λαό, για το λαό, για τον κάθε άνθρωπο και –το σημαντικότερο- τις εκφράζουμε στην πράξη, υλοποιώντας εθνικό σχέδιο αντιμετώπισης της φτώχειας και του κοινωνικού αποκλεισμού.
8. Σχεδιάζουμε όλοι μαζί πάνω στην ορθή αξιοποίηση των πόρων.
9. Εστιάζουμε στο δυναμικό των Ελλήνων, που σε αυτή την πολύ δύσκολη φάση που πέρασε, απέδειξαν ΓΙΑΤΙ ο Ελληνισμός ΥΠΑΡΧΕΙ: επειδή ξέρει να αντιστέκεται και να αποδεικνύει αυτή του την ύπαρξη!
10. Σχεδιάζουμε να δημιουργήσουμε και να βελτιώσουμε δομές, με ταχύτητες στις οποίες δεν έχουν συνηθίσει οι δυνάμεις της συντήρησης ή αυτές του μηδενισμού.

11. Ενισχύουμε την παρουσία του Ελληνισμού (εντός και εκτός συνόρων), ξανακερδίζοντας την αίγλη, που αρμόζει στη χώρα, που γέννησε και πραγμάτωσε τις πανανθρώπινες αξίες.
12. Επενδύουμε στην ψυχή και το δυναμικό του κάθε πολίτη αυτής της χώρας. Κάθε πολίτης αυτού του τόπου, κάθε άνθρωπος, έχει αναφαίρετο δικαίωμα όχι μόνο στην επιβίωση, αλλά και στην ευτυχία.
13. Σε πολύ λίγο καιρό θα είμαστε σε θέση να διεκδικήσουμε τους νέους που έφυγαν εκτός συνόρων πίσω.
14. Σφυρηλατούμε μια εύρωστη, ικανή και υγιή Ελλάδα για το παρόν και το μέλλον: την αληθινή Ελλάδα που θα χαιρόμαστε εμείς και τα παιδιά μας.
15. Η Ελλάδα επιτέλους έχει στρατηγικό σχεδιασμό και όχι μόνο οράματα!

Καλούμε
Όλες και όλους να συνδράμουν με την παρουσία τους, την πίστη, την εργώδη προσπάθεια και την ελπίδα τους, ώστε να ξαναβρούμε ως άνθρωποι, ως πολίτες και ως λαός τα θεμελιακά μας αυτονόητα, που μας ξαναδίνουν το δικαίωμα και την ιερή υποχρέωση να ξαναπάρουμε τις ζωές μας στα χέρια μας.

Διεκδικούμε το αύριο που θα αρμόζει στα παιδιά μας και δεν δεχόμαστε σε αυτό καμία έκπτωση, κανένα εσωτερικό σύνορο, παρά μόνον τα όρια και τους όρους που προσιδιάζουν σε αυτούς που θέλουν να μετέχουν στην Ανθρωπιά, που βιώνουν και πραγματώνουν την Ανθρωπότητα με την καθημερινή τους προσπάθεια.

Κάθε παράβαση αυτού του αυτονοήτου αποτελεί ύβριν και κάθε εκδήλωση απάθειας ή αποχής από αυτά τα δρώμενα συνιστά εθελουσία υποδούλωση. Ας δημιουργήσουμε μαζί τις μέρες που έρχονται αντί να παραμένουμε πειθήνια όργανα της νέας παγκόσμιας τάξης. Τελεία σε όλα αυτά».


5 Σχόλια

2 pings

Μεταπήδηση στη φόρμα σχολίων

  • ''ΚΟΛΟΚΥΘΙΑ ΤΟΥΜΠΑΝΑ'' on 2 Αυγούστου 2014 at 19:53

  ΑΥΤΟΣ ΜΕ ΤΟ ΚΚΕ ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΠΡΙΝ ΒΓΕΙ ΔΗΜΑΡΧΟΣ? ΕΤΣΙ ΕΛΕΓΕ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ. Ο΄ΤΙ ΝΑ ‘ΝΑΙ.

  • Ισόνομος Πολίτης on 3 Αυγούστου 2014 at 18:42

  «Ποτάμι» – «Τελεία» – σε λίγο το δικό» μου» – μεθαύριο το δικό «σου»-του Λοβέρδου – της κυρα Πολυξένης – της Παναγιώτας – του Ερμολάου – του Αρτέμη – της Ευθυμίας – της κυρά Βαγγελιώς – του Νεκτάριου, και…… πάει λέγοντας….
  Μια κοινότυπη διακήρυξη με τα αυτονόητα, τα απωθημένα, τα επιθυμητά, αυτά που διαβάζομαι, ακούμε, βλέπουμε, και εκείνα που ανακατέψαμε τη ζωή με τα βιβλία, τα «επαναστατικά» των «αλλού»….. και………. καθαρίσαμε…
  Αχ…..αχχχχχχχχχχχχ… αχαχα……..χα………χα…
  Κυρίες και κύριοι,
  Άλλοι το «φαινόμενο» αυτό, το εκλαμβάνουν σαν πολιτική ζωτικότητα, άλλοι σαν το «μπερδέψαμε τα μπούτια μας» και άλλοι σαν την πολιτική παρακμή του Τόπου στο απόγειο της….
  Εσείς τη γνώμη έχετε?

  • pap-net on 3 Αυγούστου 2014 at 20:36
   Author

  Πρέπει να αλλάξει το παλιό σκηνικό ως ελάχιστη προϋπόθεση αλλαγής πορειας.

  Στο πλαίσιο αιτώ ο κάθε ένας πολίτης έχει υποχρέωση να βοηθήσει και καθήκον να προσπαθήσει για όσα πιστεύει.

  Ας μην ξεχνάμε ότι η αδιαφορία για την πολιτική μας έφερε εδώ που είμαστε. Για αυτή την αδιαφορία την οποία ταυτίσαμε με τον καναπέ γκρινιάζαμε. Ας μην το κανουμε και τώρα που ο κόσμος πήρε να σηκώνεται

   • PAKIS on 5 Αυγούστου 2014 at 17:18

   ΘΑ ΤΟΝ ΔΕΙΣ ΚΙ ΑΥΤΟΝ ΠΡΩΤΗ ΜΟΥΡΗ ΣΤΟ ΜΕΓΚΑ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΑΝΤ1. ΟΛΟ ΤΟ ΘΕΜΑ ΕΙΝΑΙ ΠΩΣ ΘΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΝ ΤΟΝ ΣΥΡΙΖΑ…

  • Ισόνομος Πολίτης on 3 Αυγούστου 2014 at 21:36

  Ναι Pap-net,
  Η αλλαγή πορείας είναι μια αδήριτη αναγκαιότητα, αλλά πριν και πάνω απ΄ όλα είναι η απολύτως αναγκαία συνθήκη, να διατηρηθούν η κρατική οντότητα και η εδαφική ακεραιότητα της Χώρας.
  Ζούμε σε περίεργους, ύποπτους και αβέβαιους καιρούς αλλά και σε ένα διεθνές περιβάλλον που χαρακτηρίζεται σαν μία σκέτη «μπαρουτοαποθήκη»..
  Ο Θεός να βάλει ο χέρι του…

 1. […] Πηγή […]

Τα σχόλια έχουν απενεργοποιηθεί.

Αρέσει σε %d bloggers: