Ποιος είπαμε ότι χρεοκοπησε?

10411128_566406773482169_3432683819239619688_n


10 Σχόλια

Μεταπήδηση στη φόρμα σχολίων

  • Ισόνομος Πολίτης on 4 Αυγούστου 2014 at 19:57

  Το απλό απλούστατο αγνοούμε οι Έλληνες.
  Δεν μας καταντήσανε οι «άλλο»ι σε ότι εμείς καταντήσαμε.
  Οι πρώτοι ένοχοι είμαστε εμείς οι ίδιοι για την κατάντια μας.
  Να πω οι πολιτικοί μας?
  Ναι να το παραδεχτώ.
  Να πω το μέγεθος της χώρας από κάθε άποψη, σε σχέση με τα μεγάλα εγχειρήματα και τον δυσανάλογο και δαπανηρό τρόπο ζωής?
  Και αυτό να το παραδεχτώ.
  Να πω οι υπέρογκες στρατιωτικές δαπάνες για μια σειρά ετών από το 1974 και δώθε?
  Και αυτό αλήθεια είναι.
  Να πω πως είναι χωμένοι στο λαμόγικο «πάρε – δώσε» τα τελευταία 40 χρόνια γύρω στους 35 με 40 χιλιάδες Έλληνες πολίτες?
  Αυτό πως να το εντάξει και να το χαρακτηρίσει κανείς?
  Όσο για την Αργεντινή, θα το επαναλάβω για μία ακόμη φορά:
  Είναι μια από τις μεγαλύτερες πλουτοπαραγωγικές χώρες στον κόσμο και δέκα φορές ισχυρότερη από την χώρα μας (εννοώ σε πλουτοπαραγωγικούς πόρους).
  Άρα λοιπόν η κατάντια μας (όσο και αν κάπως…. συνέβαλαν οι ξένοι και οι διεθνείς συνθήκες) είναι κατά κύριο λόγο:
  Made in Greece

   • παπαδακης on 5 Αυγούστου 2014 at 00:40

   Να σε κάτι που συμφωνούμε αλλά στη γενίκευση θα διαφωνήσω, δεν μας κατάντησαν έτσι όλοι οι πολιτικοί αλλά το δεξιό(νουδουπασοκ) σκυλολόι που υποστηρίζεις!!!

  • Ισόνομος πολίτης on 5 Αυγούστου 2014 at 09:06

  Δεν υποστηρίζω κανένα σκυλολόϊ…
  Αυτά που πάντα υποστήριζα και στο οποία ΣΥΝΕΙΔΗΤΑ ανήκα και ανήκω, είναι αυτά που διέπονται από τις πάρα κάτω σταθερές & ακραιφνείς αρχές:
  • Ελευθερία
  • Δημοκρατία
  • Κράτος Δικαίου
  • Αγάπη για την Πατρίδα
  • Εδαφική Ακεραιότητα – Εθνική Ανεξαρτησία & διαφύλαξη της Κρατικής μας Οντότητας
  • Κοινωνική Δικαιοσύνη και Αρωγή σε όλους αδιάκριτα τους πολίτες
  • Δυνατή και ιδιαίτερα παραγωγική και αναπτυξιακή Εθνική Οικονομία
  Σε αυτό το επτάπτυχο αρχών και θέσεων, βρίσκονται οι ιδεολογικοπολιτικές μου αρχές & θέσεις. από παιδιόθεν σχεδόν ότε και συνειδητοποίησα την κοινωνική μου οντότητα.
  Όλοι οι πολίτες ανεξαιρέτως, «κάπου’ ανήκουν και σε «κάτι» πιστεύουν.
  Εκείνο που πρέπει να έχουμε ως ακατάλυτη αρχή σαν πολιτισμένοι άνθρωποι, είναι ο σεβασμός και η πολιτισμένη αντιπαράθεση στα «πιστεύω» του κάθε πολίτη και ανεξάρτητα αν συμφωνούμε ή….. διαφωνούμε ….
  Οι ιδέες είναι ελεύθερες και μόνο οι παράνομες πράξεις λοιδωρούνται και διώκονται, έλεγε κάποτε ένας σοφός δημοκράτης Έλληνας πολιτικός…

  • Πούπα Μομφεράτου on 5 Αυγούστου 2014 at 11:38

  Το πρόβλημα ΔΕΝ είναι στο γιατί χρεωκόπησε ΚΑΙ η Ελλάδα, αλλά στο γιατί δέν ανακάμπτει παρουσιάζοντας στοιχεία έστω κάπως ευνοικά σάν αυτά της Αργεντινής!
  Πρίν χρεωκοπήσουμε (σωτήριο έτος 2010) η σχέση χρέους ΑΕΠ ήταν 115%.
  Αφού χρεωκοπήσαμε και καλέσαμε την τροικανή συμμορία για να μας σώσει, σήμερα η σχέση χρέους ΑΕΠ είναι 175%!
  Τα υπόλοιπα ΑΝΟΔΙΚΑ στοιχεία μετα χρεωκοπίας αναφέρονται τόσο στο συγκεκριμένο πόστ όσο και σε επανειλλημένες αναρτήσεις αυτού του μπλόγκ (και οι αδιάβαστοι να πάνε να τα διαβάσουν για να μήν μας ζαλίζουν τα …….)!
  Ποιές οι διαφορές με την Αργεντινή, την χρεωκοπημένη, η οποία ΜΕΤΑ ΧΡΕΩΚΟΠΙΑΣ έχει ΚΑΘΕΤΕΣ ΜΕΙΩΣΕΙΣ τόσο στα στοιχεία του εξωτερικού της χρέους και της ανεργίας, όσο και ΑΝΟΔΙΚΕΣ ΑΥΞΗΣΕΙΣ στην εθνική της ανάπτυξη και τα αποθεματικά της (πλεονάσματα λέγονται, πάλι για τους αδιάβαστους [διαγραφή χαρακτηρισμού από διαχειριστή] της κυβερνητικής συμμορίας) :
  – Εκανε στάση πληρωμών του χρέους της, απαραίτητο στοιχείο κάθε αξιοπρεπούς χρεωκοπίας, σταματώντας έτσι κάθε περαιτέρω ληστεία του εθνικού πλούτου και του λαού της
  – Εδιωξε κακήν κακώς τόσο την δική της κυβερνητική συμμορία που την οδήγησε σε πτώχευση όσο και τους εξωτερικούς διασώστες (βλέπε ΔΝΤ) που είχαν εγκατασταθεί στη χώρα προσβλέποντας στην οριστική της ληστεία και εξαθλίωση.
  Τί κάναμε εμείς μετά χρεωκοπίας :
  – Καλέσαμε την τροικανή συμμορία για να μας σώσει παίρνοντας δάνειο 110 δις ευρώ. Τί το κάναμε αυτό το δάνειο ; Μήπως το ρίξαμε στην εθνική παραγωγή (όπως έκανε η Αργεντινή την εξοικονόμηση των χρημάτων της στάσης πληρωμών):::: Αστεία πράγματα! Το 2010 εισπαράξαμε μέρος του δανείου των 110 δις, ύψους 38 δις ευρώ και ΠΛΗΡΩΣΑΜΕ ( για τόκους χρεωλύσια και λοιπές δανειακές παπάρες) 40 δις ευρώ! Τα ίδια ακριβώς συνέβησαν τόσο το 2011 (μερος του δανείου είσπραξη 40δις και δανειακές πληρωμές 47,5 δις ευρώ), όσο και το 2012 ( είσπραξη του υπόλοιπου δανείου 32 δις ευρω και δανειακές πληρωμές 42,8 δις). Απο πού τα πληρώσαμε όλα αυτά τα επιπλέον δις ; Απο τους μισθούς, τις συντάξεις, τα λουκέτα, την ανεργία, τις αυτοκτονίες, τα πεινασμένα παιδάκια, το άγριο ξύλο των διαδηλωτών, την ληστεία των ασφαλιστικών ταμείων και των μικροομολογιούχων, τα χαράτσια, την εξαφάνιση Υγείας και Παιδείας και φυσικά απο το κουρέλιασμα του Συντάγματος που εγγυάται στις βασικές του παραγράφους την μή ύπαρξη όλων των παραπάνω.
  Πόσο [διαγραφή χαρακτηρισμού από διαχειριστή] πρέπει να είναι ο σχολιαστής που έχει το θράσος να αναφέρει τις πλουτοπαραγωγικές πηγές της Αργεντινής και δέν είχε το θάρος να γράψει έστω μία αράδα για το ξεπούλημα της τελευταίας ντόπιας παραγωγικής δραστηριότητας (αναφέρομαι στα εργοστάσια ζάχαρης)::::
  Πόσο [διαγραφή χαρακτηρισμού από διαχειριστή] είναι ο σχολιαστής που έχει το θράσος να κάνει συγκρίσεις του πλούτου της Αργεντινής, όταν γνωρίζει απο χέρι ότι δανειστές και δωσίλογοι κυβερνήτες ξεπουλάνε παραλίες, χωράφια, νησιά κτίρια και οποιοδήποτε οργανισμό που μπορεί να παράγει πλούτο μέσω του ΤΑΙΠΕΔ, μόνο και μόνο για να συνεχίζεται κανονικά και απρόσκοπτα η αποπληρωμή των δανείων::::: Μήπως δέν γνωρίζει ότι ούτε ένα ευρώ απο τα ξεπουλήματα αυτού του ταμείου ΔΕΝ πρόκειται να μείνει στη χώρα αλλά θα μεταναστεύσει στον ειδικό λογαριασμό που διατηρεί στο εξωτερικό ::::
  [διαγραφή χαρακτηρισμων από διαχειριστή]

   • PAKIS on 5 Αυγούστου 2014 at 14:44

   ΧΕΙΡΟΚΡΟΤΩ

   • pap-net on 5 Αυγούστου 2014 at 19:04
    Author

   Οι απρεπείς χαρακτηρισμοί παρακαλώ να αποφεύγονται γιατί μειώνουν την άξια του διαλόγου και τον συνομιλητή μας. Αυτά τα γνωρίζεται και είναι καταγραμμένα στους όρους σχολιασμού και αρθρογραφίας.

    • Πούπα Μομφεράτου on 6 Αυγούστου 2014 at 12:46

    Κοίταξε Γιάννη :
    Εχουμε πόλεμο, ΠΟΛΕΜΟ !
    Και ο εχθρός (όπως διδάσκει η Ιστορία εκατομμύρια χρόνια τώρα), δέν είναι μόνο ο κυβερνητικός συρφετός και οι τροικανοί, αλλά και ο στρατός των υποστηρικτών τους που μάχεται ΜΕ ΟΛΑ ΤΑ ΜΕΣΑ για να τους διατηρήσει όχι μόνο στη ζωή αλλά και στην εξουσία.
    Οι κανόνες του μπλόγκ σου περι ευπρεπών εκφράσεων και άλλων τέτοιων συναφών αφορούν μιά άλλη εποχή και μιά άλλη εντελώς χρονική στιγμή και περίοδο. Περιττό να συμπληρώσω (θα το κάνω όμως για να είμαι περισσότερο κατανοητή) ότι οι δημοκρατικοί σου κανόνες, στη δεδομένη άκρως αντιδημοκρατική και άκρως χουντική περίοδο όπου διανύουμε, θυμίζουν την μαρία αντουανέττα και το παντεσπάνι της εν ώρα Παρισινής εξέγερσης.
    Φυσικά δικό σου είναι το μπλόγκ και ότι γουστάρεις κάνεις.
    Παρόλα αυτά θα αναγκαστείς εκ των πραγμάτων ΚΑΙ ΕΣΥ να πάρεις συγκεκριμένη θέση είτε απο δώ είτε απο εκεί, και σίγουρα θα «πολεμήσεις» είτε με τους μέν είτε με τους δε.
    Και όταν θα «πάρεις τ΄άρματα» οι ευπρέπειες και οι αντουανεττισμοί θα σου είναι περιττοί έως και αστείοι.

     • PAKIS on 6 Αυγούστου 2014 at 15:15

     Ο ΙΣΟΝΟΜΟΣ ΔΕΝ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΗΘΗΚΕ ΠΑΝΤΩΣ κ. ΓΙΑΝΝΗ.

      • pap-net on 6 Αυγούστου 2014 at 17:10
       Author

      Διαμαρτυρήθηκε στο e-mail

      Οι χαρακτηρισμοί σε κάθε περίπτωση πρέπει να αποφεύγονται.

     • pap-net on 6 Αυγούστου 2014 at 17:17
      Author

     Σε καταλαβαίνω απόλυτα Πουπα και εγώ έχω πιάσει τον εαυτό μου να παραφέρεται σε αυτόν τον βρώμικο πόλεμο επικοινωνίας
     Συμφωνώ και με την ουσία του σχολίου σου.

     Όμως οι χαρακτηρισμοί σε κάθε περίπτωση πρέπει να αποφεύγονται γιατί δεν θέλω το blog να γίνει μέσο εκτόξευσης προσβoλων στhν blogosfaira.

     Ετσι ότι πέσει στην αντίληψη μου διαγράφεται αυτοστιγμεί. Πόσο μάλλον ότι εντοπιστεί και ζητηθεί κάτι από κάποιον θιγόμενο!

Τα σχόλια έχουν απενεργοποιηθεί.

Αρέσει σε %d bloggers: