Όλικη καταστροφη για τις ελληνικές εξαγωγές από την Πολιτική της ΕΕ στην Ρωσία

Πανικός για τις ελληνικές εξαγωγές το εμπάργκο της Μόσχας

Σταθερά οι Μνημονιακοί στηρίζουν ΕΕ σε βάρος της εθνικής οικονομίας

Την Τετάρτη ο Βλαντιμίρ Πούτιν υπέγραψε διάταγμα για απαγόρευση ή περιορισμό για ένα χρόνο των εισαγωγών αγροδιατροφικών προϊόντων που προέρχονται από  την  χώρες που επιβάλλουν οικονομικές κυρώσεις στη Ρωσία.

Η καταστροφη για τις ελληνικές εξαγωγές από την Πολιτική της ΕΕ στην Ρωσία ειναι όλικη

Η απόφαση Πούτιν εκτιμάται ότι θα έχει τεράστιο αντίκτυπο και στην ελληνική οικονομία καθώς θα σταματήσει η εξαγωγή προς τη Ρωσία γεωργικών προϊόντων που παράγονται στη χώρα μας. Το διάταγμα της ρωσικής προεδρίας, καθώς αφορά το σύνολο των χωρών-μελών της ΕΕ, η οποία έχει επιβάλλει κυρώσεις κατά της Ρωσίας, δεν εξαιρεί την Ελλάδα.

Για το θέμα είναι προγραμματισμένη για τις 10:00 σύσκεψη στο υπουργείο Εξωτερικών υπό τον γενικό γραμματέα Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων με συμμετοχή εκπροσώπων εξαγωγικών και κλαδικών φορέων για να συζητηθούν οι  επιπτώσεις από τα ρωσικά αντίποινα στις κυρώσεις που επέβαλε η ΕΕ στη Μόσχα.


3 Σχόλια

  • Ισόνομος πολίτης on 7 Αυγούστου 2014 at 10:44

  Δεν είναι τόσο μεγάλο το ποσοστό των οπωροκηπευτικών και των γουνοδερμάτων ιδίως που εξάγονται στη Ρωσία. Αποτελούν το 1,5% του συνόλου της αξίας των εξαγωγών της Χώρας (περίπου δηλαδή τα 410 εκατομμύρια € ). Μεσοπρόθεσμα όμως η οριστική απώλεια πελατών εκεί για τα ελληνικά προϊόντα, θα έχουν εν μέρει καταστροφικές συνέπειες γιοα ορισμένους παραγωγούς. Το ποσοστό που κερδίσανε οι παραγωγοί μας στην Ρωσία, το κερδίσανε με μεγάλους κόπους και οικονομικές θυσίες. Αυτό είναι δυνατόν να χαθεί και να ωφεληθούν άλλες χώρες, όπως είναι οι χώρες της Λατινικής Αμερικής και εν μέρει της Νοτιοανατολικής Ασίας.
  Το «ολική καταστροφή» πάντως του τίτλου, είναι αν όχι υπερβολικό τουλάχιστον ανυπόστατο…..
  Αλλά το πρόβλημα είναι «αλλού» και θα είναι πολύ μεγαλύτερο και με βαρύτερες οικονομικές συνέπειες, αν συνεχιστούν και επεκταθούν οι κυρώσεις της χώρας αυτής προς τις χώρες της Ε.Ε.
  Και αυτό δεν είναι άλλο από την εισαγωγή του Φυσικού Αερίου, από την οποία εξαρτάται το 20% της παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας ,αλλά και το 30% της άμεσης βιομηχανικής και οικιακής κατανάλωσης ιδίως στις μεγάλες αστικές περιοχές της Ελλάδας.
  Αν εδώ υπάρξουν δυσλειτουργίες, τότε τα πράγματα θα δυσκολέψουν καθημερινά και υπερβολικά για όλους μας ιδιαίτερα την χειμερινή περίοδο..

   • pap-net on 7 Αυγούστου 2014 at 18:19
    Author

   Είναι συνήθεια παλιά οι μνημονιακοί με τις επιλογές τους να καταστρέφουν τμήματα της Εθ. Οικονομιας. Τωρα όμως κινδυνεύουμε να μας αφήσουν και
   χωρίς καύσιμα

  • Ισόνομος Πολίτης on 7 Αυγούστου 2014 at 21:29

  Εγώ προσωπικά δεν είμαι ούτε «μνημονιακός», ούτε «αντιμνημονιακός»
  Είμαι «αυτό»:
  http://papaioannou-j.gr/2014/08/04/%CF%80%CE%BF%CE%B9%CE%BF%CF%82-%CE%B5%CE%AF%CF%80%CE%B1%CE%BC%CE%B5-%CF%8C%CF%84%CE%B9-%CF%87%CF%81%CE%B5%CE%BF%CE%BA%CE%BF%CF%80%CE%B7%CF%83%CE%B5/

Τα σχόλια έχουν απενεργοποιηθεί.

Αρέσει σε %d bloggers: