Μπάχαλο με τον ΕΝΦΙΑ και πήρε αναβολή για ένα μήνα !

Μέσα στο γενικό μπάχαλο το και πάρα την Εντολή Σαμαρά, η κυβέρνηση αποφάσισε την αναβολή της πληρωμής της πρώτης δόσης του Ενιαίου Φόρου Ακινήτων κατά ένα μήνα, ώστε να διορθωθούν τα λάθη και να γίνουν οι αναγκαίες προσαρμογές από τις αρμόδιες υπηρεσίες του υπουργείου Οικονομικών. Την ανακοίνωση έκανε ο Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης και Υπουργός Εξωτερικών Ευάγγελος Βενιζέλος εξερχόμενος του Μεγάρου Μαξίμου.

Όπως είπε στους δημοσιογράφους «αναβάλλεται κατά ένα μήνα η καταβολή της πρώτης δόσης του ΕΝΦΙΑ, ώστε να διορθωθούν λάθη και να γίνουν οι αναγκαίες προσαρμογές χωρίς επιβάρυνση και ταλαιπωρία των πολιτών».

Στις έξι το απόγευμα ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς έχει συγκαλέσει Υπουργικό Συμβούλιο και αναμένεται να αναφερθεί συνολικά στις τρέχουσες εξελίξεις, ενώ είναι δεδομένο πως θα ζητήσει από τους αρμόδιους υπουργούς να ρυθμιστούν όλες οι αλλαγές ώστε έως το τέλος Σεπτεμβρίου να μην υπάρξουν ξανά φαινόμενα που αναστατώνουν τους πολίτες.

Υπενθυμίζεται πως μετά το χάος που δημιουργήθηκε από τα κραυγαλέα λάθη στον ΕΝΦΙΑ και τα απανωτά «εγκεφαλικά» που προκάλεσαν σε πολλούς φορολογούμενους που είδαν πως η Εφορία τους καλεί να πληρώσουν χρυσάφι για μικρά χωράφια το ΥΠΟΙΚ έκανε όπισθεν ολοταχώς και με εντολή του Αντώνη Σαμαρά- όπως ανέφερε στη Βουλή ο υπουργός Οικονομικών- ο φόρος θα υπολογιστεί με τις περσινές αξίες γης.


Αρέσει σε %d bloggers: