Επιστολή Γλεζου προς Πουτιν για το εμπαργκο

Γλέζος προς Πούτιν: Μην μας τιμωρείτε για την κυβέρνηση μας – Έχει χάσει τη δεδηλωμένη

Γλέζος προς Πούτιν: Μην μας τιμωρείτε για την κυβέρνηση μας – Έχει χάσει τη δεδηλωμένη

«Σύντροφε, τότε, κύριε, σήμερα Βλαντιμίρ Πούτιν» ξεκινά την επιστολή του προς τον Πρόεδρο της Ρωσίας ο ευρωβουλευτής πλέον Μανώλης Γλέζος με αφορμή το εμπάργκο που επέβαλε η Μόσχα στα αγροτικά προϊόντα όλης της Δύσης και της Ελλάδας συμπεριλαμβανομένης.

Η επιστολή είναι σε προσωπικό τόνο και αφού κάνει αναφορές για την στάση της Ελλάδας σε όλους τους πολέμους  από τον Β΄Παγκόσμιο Πόλεμο έως σήμερα που σηματοδοτούν μια διαφορετική στάση σε σχέση με την υπόλοιπη Δύση καταλήγει: «Γνωρίζουμε πολύ καλά τη στάση που τήρησε η ελληνική κυβέρνηση. Επιτρέψτε μου, ωστόσο, να σας υπενθυμίσω ότι πρόκειται για μια κυβέρνηση η οποία έχει ουσιαστικά χάσει τη «δεδηλωμένη» και συνεχίζει να κατέχει την εξουσία μόνο και μόνο για να ολοκληρώσει την καταστροφή της Ελλάδας».

Διαβάστε όλη την επιτολή:

Προς τον Πρόεδρο
της Ρωσικής Ομοσπονδίας

Σύντροφε, τότε, κύριε, σήμερα
Βλαντιμίρ Πούτιν

Προσωπικά κατανοώ πλήρως τους λόγους που σας ώθησαν στην απόφασή σας να επιβάλετε εμπάργκο στα αγροτικά προϊόντα της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Εντούτοις, εξ ονόματος του ελληνικού λαού, που διέρχεται μια εποχή ακραίων στερήσεων, κάνω έκκληση στα ανθρωπιστικά σας αισθήματα να ξανασκεφτείτε την απόφασή σας ως προς τους Έλληνες αγρότες.

Δεν θα επικαλεστώ το ότι κατά τον Β΄ Παγκόσμιο πόλεμο η Ελλάδα ήταν η μόνη χώρα που δεν έστειλε ούτε έναν άνδρα να πολεμήσει στο Ανατολικό Μέτωπο, εναντίον της Σοβιετικής Ένωσης. Το γεγονός αυτό ομολόγησε ο Στρατάρχης Μπουτιόνι όταν, σε συνέδριο της F.I.R. στη Μόσχα, το 1955, δήλωνε χαρακτηριστικά: «Συλλάβαμε αιχμαλώτους από όλες τις φυλές του Ισραήλ, Έλληνα δεν συλλάβαμε».

Θα επικαλεστώ όμως το ότι, σταθερά, ο λαός μας είναι ο μόνος που αντιστάθηκε στις επιθυμίες του διευθυντηρίου της Ε.Ε. Ήμασταν αντίθετοι στο διαμελισμό της Γιουγκοσλαβίας και κατόπιν στο βομβαρδισμό της Σερβίας, ήμασταν αντίθετοι στην εισβολή στο Ιράκ και στις απειλές εναντίον της Συρίας, ήμασταν αντίθετοι στη λογική της σποράς πολέμων και εμφύλιων ταραχών στη λεκάνη της Μεσογείου.

Κι αυτό το πληρώσαμε ακριβά, με τους Έλληνες σε Ελλάδα και Κύπρο να γίνονται τα πειραματόζωα της νέας τάξης πραγμάτων που επιχειρείται να επιβληθεί παγκόσμια.

Τώρα, που η Ουκρανία βρίσκεται έρμαιο στα χέρια φασιστικών φατριών, υπερασπιστήκαμε και πάλι το δικαίωμα αυτοδιάθεσης των λαών.

Γνωρίζουμε πολύ καλά τη στάση που τήρησε η ελληνική κυβέρνηση. Επιτρέψτε μου, ωστόσο, να σας υπενθυμίσω ότι πρόκειται για μια κυβέρνηση η οποία έχει ουσιαστικά χάσει τη «δεδηλωμένη» και συνεχίζει να κατέχει την εξουσία μόνο και μόνο για να ολοκληρώσει την καταστροφή της Ελλάδας.

Για τους λόγους αυτούς, επικαλούμενος και πάλι τα ανθρωπιστικά σας αισθήματα αλλά και την πατροπαράδοτη στενή φιλία των λαών μας, ζητώ τη μη εφαρμογή του εμπάργκο για τα ελληνικά αγροτικά προϊόντα και ευελπιστώ να εισακουστώ.

Με αισθήματα εκτίμησης και φιλίας

Μανώλης Γλέζος


2 Σχόλια

  • paso on 8 Αυγούστου 2014 at 23:39

  ΑΥΤΑ ΜΕ ΠΑΡΑΚΑΛΙΑ ΔΕΝ ΓΙΝΟΝΤΑΙ. ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ ΕΜΕΙΣ ΝΑ ΜΗΝ ΑΓΟΡΑΖΟΥΜΕ ΡΩΣΙΚΑ ΚΑΙ ΟΙ ΡΩΣΟΙ ΝΑ ΑΓΟΡΑΖΟΥΝ ΕΛΛΗΝΙΚΑ. ΑΣ ΑΡΝΗΘΕΙ Η ΕΛΛΑΔΑ ΤΟ ΕΜΠΑΡΓΚΟ ΤΗΣ ΕΕ.

  • Ισόνομος Πολίτης on 10 Αυγούστου 2014 at 18:21

  Είναι να εκτιμά κανείς πάντοτε και με βαθύτατο σεβασμό τον Μανώλη Γλέζο..
  Αύτη την ακεραία και ζώσα πατριωτική συνείδηση της πλειονότητας του Ελληνικού Λαού.
  Κάποτε όντας ο Μανώλης Γλέζος συνεργαζόμενος με τις πολιτικές επάλξεις του ΠΑΣΟΚ, είχα την ευκαιρία να τον δω από κοντά, να τον ακούσω και να συνομιλήσω μαζί του έστω και για λίγο…
  Αισθάνομαι έτσι πολύ μα πολύ τυχερός!
  Ο αιώνιος έφηβος και μαχητής Μανώλης Γλέζος, σε κερδίζει έστω και με ένα «γειά, μια «καλημέρα» ή με ένα σύντομο αλλά περιεκτικό και αισθαντικό λογρίδιο…
  Να είσαι πάντα καλά Μανώλη της Ελλάδας και τις Τιμής..

Τα σχόλια έχουν απενεργοποιηθεί.

Αρέσει σε %d bloggers: