Δούκας: Δεν είναι εύκολο να φύγουμε άμεσα από το μνημόνιο

Δούκας: Δεν είναι εύκολο να φύγουμε άμεσα από το μνημόνιο

 Δούκας: Δεν είναι εύκολο να φύγουμε άμεσα από το μνημόνιο

«Πρέπει να φύγουμε από το μνημόνιο αλλά δεν είναι τόσο εύκολο να φύγουμε άμεσα», ανέφερε ο πρώην υφυπουργός Οικονομικών, Πέτρος Δούκας, μιλώντας στον Real Fm 97.8, στην εκπομπή του Κώστα Χαρδαβέλλα και της Μάρως Λεονάρδου.

«Αυτή τη στιγμή έχουμε δύο προβλήματα. Το ένα είναι το πρόβλημα της επανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών, που δεν βλέπω κανέναν στην Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλή να ασχολείται με αυτό. Κανείς δεν ασχολείται επίσημα», είπε χαρακτηριστικά.

«Το δεύτερο είναι η κατάσταση του ασφαλιστικού συστήματος. Δεν μας λέει κανείς επίσημα ότι έχει αυτό το πρόβλημα, ούτε καν οι τροϊκανοί», συμπλήρωσε.

Αναφορικά με το μνημόνιο, ο πρώην υφυπουργός σημείωσε ότι «ο στόχος είναι κινούμενος» και πρόσθεσε ότι «υπάρχουν επιτροπές στη βουλή που δεν κάνουν τη δουλειά τους».

«Αυτή είναι μία αδυναμία του ελληνικού πολιτικού συστήματος», τόνισε.


1 Σχόλιο

  • Ισόνομος Πολίτης on 12 Αυγούστου 2014 at 20:55

  Έχω σε προσωπικό επίπεδο μερικά ερωτήματα που με βασανίζουν:
  • Ερώτημα 1ον:
  Μας βάλανε στα «μνημόνια» ή μπήκαμε μόνοι μας εξ ανάγκης?
  • Ερώτημα 2ον
  Εκτός «μνημονίων» θα υπήρχαμε σαν Ελληνική Κρατική Οντότητα μεσούσης της διεθνούς οικονομικής ύφεσης τα τελευταία 5 χρόνια?
  • Ερώτημα 3ον
  Υπάρχει έστω και ένας Έλληνας που να αρέσκεται στην κατάσταση των επιτηρήσεων, του σκληρού αποπληθωρισμού και της αυστηρής λιτότητας, που επέφεραν τα διαδοχικά «μνημόνια»?
  • Ερώτημα 4ον
  Συμφωνεί κανείς με την κομματικά επωφελή πολιτική σπέκουλα που επιδιώκουν ο ΣΥΡΙΖΑ, οι ΑΝΕΛ και οι άλλες ασήμαντες πολιτικές ομάδες, «μνημονίων ένεκεν»?
  • Ερώτημα 5ον
  Πόσο νομίζετε ότι θα διαρκέσει η επίπλαστη δήθεν διαφοροποίηση των πολιτών μεταξύ «μνημονιακών» και «αντιμνημονιακών»
  • Ερώτημα 6ον
  Είναι, ή δεν είναι βόμβα στα θεμέλια της ομαλής οικονομικής πορείας της Χώρας, το υπέρογκο δημόσιο χρέος του 175% επί του ΑΕΠ και με ποιο τρόπο θα αντιμετωπιστεί έγκυρα αυτό το πρόβλημα στο άμεσο και απώτερο μέλλον?

Τα σχόλια έχουν απενεργοποιηθεί.

Αρέσει σε %d bloggers: