Πάνω από 3% ανάπτυξη στην Ουγγαρία πέταξε έξω από την Βουλη τις σημαίες της ΕΕ

ΒΟΥΔΑΠΕΣΤΗ – Η ουγγρική οικονομία ενδεχομένως να ενισχυθεί πάνω από 3% φέτος, όπως ανακοίνωσε σήμερα Πέμπτη το υπουργείο Οικονομικών της χώρας, καθώς η ανάπτυξη του ακαθάριστου εγχώριου προϊόντος στο δεύτερο τρίμηνο ξεπέρασε τις προσδοκίες των οικονομολόγων.

Το σλάιντ απαιτεί την χρήση JavaScript.

Ένα τέτοιο ποσοστό ανάπτυξης θα είναι κατά πολύ μεγαλύτερο από τις εκτιμήσεις της κυβέρνησης για οικονομική ανάπτυξη της τάξης του 2,3%.

Στο δεύτερο τρίμηνο, η οικονομία διευρύνθηκε κατά 0,8% σε σχέση με το προηγούμενο τρίμηνο ενώ σε ετήσια βάση αναπτύχθηκε κατά 3,9%, με τους οικονομολόγους να έχουν κάνει λόγο για άνοδο 0,7% και 3,5% σε μηνιαία και ετήσια βάση αντίστοιχα.

Η ανάπτυξη του δευτέρου τριμήνου ενδεχομένως πυροδοτήθηκε από την αύξηση της εγχώριας κατανάλωσης, με το διαθέσιμο εισόδημα να αυξάνεται καθώς ο πληθωρισμός διαμορφώνεται κοντά στο μηδέν, όπως ανακοίνωσε το υπουργείο. Η οικονομία ενισχύθηκε, επίσης, από την ανάπτυξη της βιομηχανικής παραγωγής και της παραγωγής στον κλάδο των υπηρεσιών, πρόσθεσε το υπουργείο.

Σημειώνεται πως το ποσοστό της ετήσιας ανάπτυξης του δευτέρου τριμήνου (3,9%) ήταν το μεγαλύτερο επίπεδο σε ετήσια βάση από το πρώτο τρίμηνο του 2006.

Στο πρώτο τρίμηνο του 2014, η οικονομία της Ουγγαρίας είχε διευρυνθεί κατά 1,1% και 3,5% σε μηνιαία και ετήσια βάση αντίστοιχα.

Για τους πρώτους έξι μήνες του έτους, το ΑΕΠ ενισχύθηκε κατά 3,7% σε σχέση με πέρυσι, όπως ανακοίνωσε νωρίτερα σήμερα η στατιστική υπηρεσία KSH.

Υπενθυμίζεται ότι νωρίτερα φέτος οι Βουλευτές του Jobbik, (3ου κόμματος στην Ουγγαρία)  σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τις πολιτικές της Ευρωπαϊκής Ένωσης , άρπαξαν τις σημαίες της ΕΕ και τις πέταξαν έξω από το παράθυρο του κτιρίου του ουγγρικού κοινοβουλίου.


Αρέσει σε %d bloggers: