Βρήκαν πάλι τρόπο για να σπρώξουν χρήμα στις τράπεζες

Στήριξη χρεοκοπημένων τραπεζών με πληρωμή  βοηθήματος 200 έως 500 ευρώ σε όσους έχουν κόκκινα  δάνεια εξετάζει η κυβέρνηση. Η πληρωμή θα γίνει απαξ και θα πηγαίνει αυτόματα στις τράπεζες

Σύμφωνα με την εφημερίδα Πρώτο Θέμα, η απόδοση του βοηθήματος στην τράπεζα θα αποτρέπει την κατάσχεση του ακινήτου, όταν θα τεθεί σε εφαρμογή η απελευθέρωση των πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας από τις αρχές του 2015.

Νέα  πρόταση για υποστήριξη των  τραπεζών  με όχημα τους ιδιοκτήτες  ακινήτων που έχουν «κόκκινο» στεγαστικό δάνειο και αδυνατούν να το εξυπηρετήσουν, λόγω της κρίσης, ετοιμάζει το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης, σύμφωνα με τη εφημερίδα Πρώτο Θέμα.

Όπως αναφέρει το «Πρώτο Θέμα» επικαλούμενο κορυφαίο υπουργό της κυβέρνησης, η πρόταση θα προβλέπει την καταβολή ενός ποσού στον ιδιοκτήτη από το Δημόσιο, που θα αποδίδεται άμεσα στην τράπεζα ώστε να μην γίνει κατάσχεση του ακινήτου όταν από 1η Ιανουαρίου 2015 θα απελευθερωθούν οι πλειστηριασμοί.

Το πόσο θα κυμαίνεται από 200 έως 500 ευρώ και πιθανότατα θα προέρχεται από το τους πόρους του ΕΣΠΑ. Ο προσδιορισμός των πολιτών που θα δικαιούνται την ενίσχυση θα γίνεται με αυστηρά οικονομικά κριτήρια.

Το εν λόγω σχέδιο θα μπορούσε να αντικαταστήσει προγενέστερο σενάριο, που προέβλεπε πως θα επιτρεπόταν μεν η κατάσχεση όμως οι δανειολήπτες θα μπορούσαν να παραμείνουν στο ακίνητο καταβάλλοντας τις δόσεις του δανείου ως ενοίκιο, με επιδότηση από το κράτος.


Αρέσει σε %d bloggers: