Με λαμπρότητα και κατάνυξη ο εορτασμός της Παναγίας της Τήνου

Η Κοίμηση της Θεοτόκου γιορτάζεται σήμερα 15 Αυγούστου σε ολόκληρη τη χώρα, με ιδιαίτερη λαμπρότητα.

Σε κάθε γωνιά της χώρας, πλήθος κόσμου προσέρχεται σήμερα 15 Αυγούστου στις εκκλησίες και στα μοναστήρια για να ακολουθήσει τις περιφορές των θαυματουργών εικόνων της Μεγαλόχαρης .

Το «Πάσχα του καλοκαιριού», όπως χαρακτηρίζεται η γιορτή της Παναγίας, εορτάζεται με κατάνυξη και λαμπρότητα σε ολόκληρη τη χώρα.

Κάθε τόπος, έχει και την δική του θαυματουργή εικόνα της Κυρίας Θεοτόκου, όπου αποτελεί στήριγμα, ελπίδα και παρηγοριά για χιλιάδες Ορθόδοξους Χριστιανούς.

Τήνος - Παναγία

Επίκεντρο των εορτασμών η Τήνος, όπου χιλιάδες πιστοί έχουν κατακλύσει και φέτος τον Ιερό Ναό της Ευαγγελιστρίας, που χτίστηκε στο σημείο που βρέθηκε η Εικόνα της του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου, μετά από όραμα της Μοναχής Πελαγίας.

Πλήθος κόσμου έχει κατακλύσει το νησί για να κάνει κάποια παράκληση ή για να ευχαριστήσει την Παναγία για κάποια ευεργεσία της.

Σημαντικό είναι το προσκύνημα και στην Παναγία Εκατονταπυλιανή στην Πάρο.

Τήνος - Παναγία

Πρόκειται για έναν από τους αρχαιότερους και καλύτερα διατηρημένους χριστιανικούς ναούς, που γίνεται σημείο συνάντησης πιστών από όλη τη χώρα για να προσκυνήσουν την εικόνα της, που χρονολογείται τον 17ο αιώνα και για να πάρουν μέρος στις εορταστικές εκδηλώσεις.

 


Αρέσει σε %d bloggers: