Οι Γαλλοι ζητούν να κατεβεί η ισοτιμια το ευρώ δείχνοντας μας τι είδους πολιτικούς πρέπει να αναζητήσουμε.

Μια συζήτηση  που για την Ελλάδα είναι ζήτημα εθνικής επιβίωσης και την οποία οι ελληνες πολιτικοί  δεν τόλμησαν πότε να την ανοίξουν.  Τελικά  την κουβέντα περί ισοτιμίας την ξεκινούν οι Γάλλοι δείχνοντας μας  τι είδους πολιτικούς πρέπει να αναζητήσουμε.

ΠΑΡΙΣΙ – Ο Γάλλος υπουργός Οικονομικών Michel Sapin κάλεσε την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα να προχωρήσει σε ενέργειες για να φέρει το ευρώ σε ένα επίπεδο πιο «φυσιολογικό».

Τις τελευταίες μέρες ο M. Sapin έχει εντείνει τις πιέσεις προς την ΕΚΤ για στήριξη της οικονομίας του ευρώ, καθώς τα στοιχεία έδειξαν στασιμότητα για την οικονομία της Γαλλίας και της Ευρωζώνης στο δεύτερο τρίμηνο του έτους.

«Σε ευρωπαϊκό επίπεδο υπάρχουν ευθύνες και ανάμεσα σε αυτές τις ευθύνες είναι το νομισματικό ερώτημα», σημείωσε ο M. Sapin σε συνέντευξή του στο γαλλικό ραδιοφωνικό σταθμό RTL. «Οι αποφάσεις έχουν ληφθεί και πρέπει να εφαρμοστούν έως το τέλος, προκειμένου το ευρώ να διαμορφωθεί σε πιο φυσιολογικά επίπεδα, τα οποία αντιστοιχούν περισσότερο στην πραγματική του αξία στις διεθνείς αγορές», συμπλήρωσε.

Σημειώνεται πως η ΕΚΤ έχει μειώσει τα επιτόκια σε ιστορικά χαμηλό επίπεδο και έχει δεσμευτεί για στοχευμένο δανεισμό στις τράπεζες.

Πληροφορίες από capital.gr


2 Σχόλια

  • παπαδακης on 18 Αυγούστου 2014 at 23:47

  Νεοφιλελεύθεροι είναι, απλώς τώρα θέλουν να δώσουν κανένα καρότο στους ραγιάδες τους για να μην χάσουν την εξουσία τους!

  • Ισόνομος πολίτης on 19 Αυγούστου 2014 at 10:03

  Αυτό που προτείνει ο Michel Sapin είναι να ξεφύγει το € από έναν επικίνδυνο νομισματικό συντηρητισμό που επεκτείνει χρονικά την δημοσιονομική λιτότητα και διατηρεί σε χαμηλά επίπεδα τον πληθωρισμό.
  Μια νομισματική πολιτική που χρόνια τώρα ήταν και είναι υπέρ των ισχυρών της Ευρωζώνης και σε βάρος φυσικά των οικονομικά αδυνάτων.
  Δυστυχώς η Ελλάδα δεν έχει την δυνατότητα να υπεραμυνθεί μιας τέτοιας πολιτικής και αυτό γιατί, εξ ανάγκης τα τελευταία 5 χρόνια, είναι πλήρως εξαρτώμενη από τις αποφάσεις του οικονομικού διευθυντηρίου της ευρωζώνης .
  Τα ξέρουν αυτά και οι δικοί μας πολιτικοί αλλά τι μπορούν να κάνουν?
  Και ειδικότερα σήμερα που η παγκόσμια ύφεση συνεχίζεται και το γεωπολιτικό περιβάλλον ειδικότερα με τα γεγονότα της Ουκρανίας έγινε ασταθές και επικίνδυνο.
  Επιπρόσθετα βλέπετε, έχουμε και την ανάγκη των «δόσεων» γιατί τα δημόσια χρηματικά διαθέσιμα, δεν επαρκούν να καλύψουν τις ανάγκες της Χώρας τόσο στο εσωτερικό όσο και στο εξωτερικό.
  Έχουμε και ένα υπέρογκο χρέος που αγγίζει σε ποσοστό το 175% του ΑΕΠ (κάτι που πολύ φοβάμαι πως αυτό θα διευρυνθεί ακόμη περισσότερο).
  Ειδικότερα σήμερα ασφαλώς ο ρεαλισμός και η ψυχραιμία χρειάζονται όσο ποτέ άλλοτε και όχι οι «θεωρητικο-επαναστατικές» μπούρδες του «αέρα» και του «πουθενά…»
  Περνάμε οι περισσότεροι πολύ στερημένα και δύσκολα, αλλά υπάρχουμε και επιβιώνουμε και εφόσον υπάρχουμε μπορούμε να ελπίζουμε…
  Όλα τα υπόλοιπα είναι για το…. recycle bin….όσο ευχάριστα και αν ακούγονται..

Τα σχόλια έχουν απενεργοποιηθεί.

Αρέσει σε %d bloggers: