Αγωνία για τους ελληνες παράγωγους Νεκταρινιών και ροδάκινων!

Στις 22/8 η ΕΕ ανακοινώνει μέτρα για τους ροδακινοπαραγωγούς

Τα βρήκαν μεταξύ τους στην ΕΕ μοιράστηκαν τα λεφτά και τώρα τρέχουμε μόνοι μας.

Καθησυχάζει το Υπουργείο και  ζητά αναμονή μεχρι της 22/8/2014 και μιλά για  δεύτερο κύμα ανακοινώσεων.

Μετά και το ρωσικό εμπάργκο η ΕΕ επεξεργάστηκε σχέδιο Κανονισμού για τα ροδάκινα, το οποίο θα παρουσιάσει στα κράτη-μέλη, την Παρασκευή 22-08-2014, διευκρινίζει το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, καθησυχάζοντας για την απουσία τους από τη λίστα των προϊόντων που αφορούν οι αποζημιώσεις των 125 εκατ. ευρώ που ανακοίνωσε η Κομισιόν. Δεν επηρεάζονται τα ήδη ανακοινωθέντα μέτρα για τα ροδάκινα, συμπληρώνει το υπουργείο.

Η ανακοίνωση του υπουργείου

«Αναφορικά με τα μέτρα που ανακοίνωσε σήμερα, Δευτέρα 18 Αυγούστου, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή για ορισμένα ευπαθή φρούτα και λαχανικά, που πλήττονται από το ρώσικο εμπάργκο, το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων διευκρινίζει τα εξής:

1. Τα μέτρα για τα ροδάκινα αποτέλεσαν ξεχωριστή ανακοίνωση από τον Ευρωπαίο Επίτροπο Γεωργίας και Αγροτικής Ανάπτυξης της Ε.Ε. κ. Dacian Ciolos στις 11-08-2014. Υπενθυμίζουμε ότι τα μέτρα αυτά ανακοινώθηκαν μετά από την παρέμβαση του Έλληνα Υπουργού – στο περιθώριο του Συμβουλίου Υπουργών – πριν από περίπου ένα μήνα, με βάση τα προβλήματα που αντιμετώπιζε η αγορά ροδακίνου.

Μετά και το ρωσικό εμπάργκο η ΕΕ επεξεργάστηκε σχέδιο Κανονισμού για τα ροδάκινα, το οποίο θα παρουσιάσει στα Κράτη Μέλη, την ερχόμενη Παρασκευή 22-08-2014.

2. Τα μέτρα που ανακοινώθηκαν σήμερα από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή αφορούν ορισμένα άλλα ευπαθή φρούτα και λαχανικά που θίγονται επίσης από το ρωσικό εμπάργκο και που έχουν ενδιαφέρον για τους παραγωγούς της χώρας μας (ακτινίδια, μήλα, επιτραπέζια σταφύλια κ.λ.π.) και δεν επηρεάζουν τα ήδη ανακοινωθέντα μέτρα για τα ροδάκινα».


Αρέσει σε %d bloggers: