Πολύ μεγάλη διαφορά με τη ΝΔ στις δημοσκοπήσεις του Σεπτέμβρη περιμένει ο ΣΥΡΙΖΑ

poly-megalh-diafora-me-th-nd-stis-dhmoskophseis-toy-septembrh-perimenei-o-syrizaΑΛΛΑΓΕΣ ΣΤΟ ΚΟΜΜΑ ΚΑΙ ΣΕ ΠΡΟΣΩΠΑ

Γράφει η Βασιλική Σιούτη

Σίγουροι εμφανίζονται στο ΣΥΡΙΖΑ ότι στην επόμενη δημοσκόπηση η διαφορά που θα έχουν με τη Νέα Δημοκρατία θα είναι πολύ μεγαλύτερη από αυτή των ευρωεκλογών.

Αυτό εισέπραξαν, λένε τα ηγετικά στελέχη, στις περιοδείες που έκαναν όλο το προηγούμενο διάστημα. «Θα πρόκειται για την ευνοϊκότερη για εμάς διαφορά που έχει σημειωθεί μέχρι τώρα» αναφέρει με βεβαιότητα κορυφαίο στέλεχος, που εκτιμά ότι τον Σεπτέμβριο θα φουσκώσουν και άλλο τα πανιά του ΣΥΡΙΖΑ.

Και ένας από τους πολύ βασικούς (και βάσιμους) λόγους που πιστεύουν ότι θα γίνει αυτό είναι φυσικά ο ΕΝΦΙΑ. «Ο κόσμος έχει θυμώσει πολύ, παντού σε όλη την Ελλάδα. Μέχρι και τα Χριστούγεννα και για όσο θα πληρώνουν τις δόσεις των φόρων, η κυβέρνηση δεν πρόκειται να ανακάμψει» υποστηρίζουν και προβλέπουν ότι εάν γίνουν εκλογές το φθινόπωρο, (για τις οποίες ήδη προετοιμάζονται) οι κυβερνητικές δυνάμεις δεν θα έχουν καμία τύχη.

Ο ΣΥΡΙΖΑ ετοιμάζεται για δυναμικό ξεκίνημα από τις αρχές του φθινοπώρου και ήδη μετά τις 20 Αυγούστου ξεκινάει η προετοιμασία για αυτό. Μελετώνται ήδη κάποιες αλλαγές στο κόμμα και κυρίως σε πρόσωπα και σε ρόλους και ο Αλέξης Τσίπρας έχει δεχθεί πολλές προτάσεις, αλλά δεν φαίνεται να έχει πάρει τις αποφάσεις του.

Από τον επόμενο μήνα πάντως, θα αρχίσουν και οι συζητήσεις για τις υποψηφιότητες στις επόμενες εθνικές εκλογές. Ήδη ο πρόεδρος του κόμματος από καιρό έχει κάνει κάποιες χαλαρές κουβέντες με προσωπικότητες από διάφορους χώρους και τους έχει ζητήσει να επιλέξουν και να προτείνουν ποιες εκλογικές περιφέρειες τους ενδιαφέρουν. Όλα αυτά όμως «στο πόδι», καθώς η ουσιαστική συζήτηση θα γίνει μετά τις διακοπές.

Δεν είναι βέβαια όλα ρόδινα στο ΣΥΡΙΖΑ, καθώς οι εξ αριστερών της ηγεσίας (και όχι μόνο η Αριστερή Πλατφόρμα) βλέπουν με μεγάλη καχυποψία και τις συζητήσεις με τη ΔΗΜΑΡ και τις τακτικές προσέγγισης των «νοικοκυραίων». Υποστηρίζουν ότι η ηγετική ομάδα μετά το 2012 άρχισε να εγκαταλείπει σιγά σιγά τη ριζοσπαστική πολιτική της που την έφερε τόσο ψηλά και ότι η πολιτική προσέγγισης των πιο συντηρητικών στρωμάτων (αντί της ριζοσπαστικοποίησής τους) έχει τα αντίθετα από τα επιθυμητά αποτελέσματα. Και φυσικά υπάρχει πάντα και ο φόβος των μεγάλων συμβιβασμών που συχνά γίνονται με αντάλλαγμα την εξουσία.

«Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν κερδίζει τίποτα από τις συνομιλίες με τη ΔΗΜΑΡ. Αντίθετα μπορεί να χάσουμε κιόλας» αναφέρει στέλεχος που βρίσκεται στην αριστερή πτέρυγα και δηλώνει ανήσυχος με τις διαρροές που έγιναν ότι μπορεί να προταθεί στον Φώτη Κουβέλη η πρώτη θέση στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ. «Κάτι τέτοιο θα έστελνε το μήνυμα ότι έχουν παραδοθεί τα πάντα» λέει και υποστηρίζει ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ χρειάζεται φουλ ριζοσπαστική επίθεση».

newpost.gr


Αρέσει σε %d bloggers: