Μήπως έπρεπε να λαδώσουμε κανένα ευρωλαμόγιο να βάλει τα ροδακινα στις αποζημιώσεις;

Χιλιάδες κιλά ροδάκινα θα διανεμηθούν σε ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού

Αδιανόητο να μην έχουμε δυο-τρεις «πιασμένους»  Ευρωπαίους αξιωματούχους να προωθούν τα δικά μας θέματα.  lobbying το λένε στα αγγλικά οι καθωσπρέπει τύποι  😉

 

 Στη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης με τους ροδακινοπαραγωγους, αποφασίστηκε ως πρώτο μέτρο να ξεκινήσει άμεσα η διαδικασία απόσυρσης ροδάκινων για διανομή σε ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού. Τι ειπώθηκε για την πρόταση της χυμοποίησης.

Η τιμή ανά κιλό προϊόντος για δωρεάν διανομή που προβλέπει η ΕΕ είναι 27 λεπτά το κιλό δια μέσου των ομάδων παραγωγών και 13,5 λεπτά το κιλό για τους μεμονωμένους παραγωγούς.

“Η κυβέρνηση θα στηρίξει με κάθε τρόπο το εισόδημα των παραγωγών”, τόνισε ο κ. Καρασμάνης. Υπενθυμίζεται ότι το υπουργείο είχε ζητήσει την καταγραφή όλων των ποσοτήτων και σύμφωνα με τους παραγωγούς η αδιάθετη ποσότητα αγγίζει τους περίπου 55.000 τόνους.

Ερωτηθείς για το ύψος των αδιάθετων ποσοτήτων που βρίσκεται στα δέντρα ή στα αποθηκευμένα στα ψυγεία απέφυγε να τις προσδιορίσει, υπογραμμίζοντας όμως πως αν γίνει διαχείριση σε πρώτη φάση 10.000 τόνων, η αγορά θα αποσυμφορηθεί.

Σημειώνεται ότι σύμφωνα με τους κοινοτικούς κανονισμούς τα μέτρα διαχείρισης κρίσης περιλαμβάνουν την απόσυρση προϊόντων από την αγορά (υγειονομική ταφή, δωρεάν διανομή σε ιδρύματα, διανομή σε κτηνοτρόφους), «πράσινη» συγκομιδή, μη συγκομιδή, προώθηση κι επικοινωνία και κατάρτιση και επανεκπαίδευση παραγωγών.


Αρέσει σε %d bloggers: