Ακόμη ένας νεαρός έπεσε νεκρός από πυρά της αστυνομίας στο Μιζούρι

Ακόμη ένας νεαρός έπεσε νεκρός από αστυνομικά πυρά στο Σεντ Λιούις, στο Μιζούρι των ΗΠΑ, λίγες μόνο ημέρες μετά τον φόνο του 19χρονου Μάικλ Μπράουν από αστυνομικό.  Ειδικότερα, έναν άνδρα οπλισμένο με μαχαίρι σκότωσαν την Τρίτη οι αστυνομικοί στο Σεντ Λούις στο Μιζούρι, όπου ένα από τα προάστιά του, το Φέργκιουσον αποτελεί το θέατρο αστικών ταραχών μετά τον θάνατο ενός νεαρού αφροαμερικανού που σκότωσε αστυνομικός πριν από 10 ημέρες.

Ο αρχηγός της αστυνομίας του Σεντ Λούις (κεντρικές ΗΠΑ) εξήγησε στο λογαριασμό του στον ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης Twitter ότι αστυνομικοί επενέβησαν διότι δέχθηκαν μια κλήση για έναν άνδρα που φαινόταν ότι είναι ταραγμένος, ήταν οπλισμένος με ένα μαχαίρι και φώναζε «Σκοτώστε με τώρα» ενώ προσέγγιζε το περιπολικό.
«Οι αστυνομικοί τον προειδοποίησαν αρκετές φορές. Οι αστυνομικοί φοβήθηκαν για την ασφάλειά τους και δύο αστυνομικοί έκαναν χρήση των όπλων τους. Ο ύποπτος πέθανε» διευκρίνισε ο Σαμ Ντότσον με μήνυμα στο Twitter. Ερωτηθείς για την στάση της αστυνομίας, στον απόηχο του φόνου του Μάικλ Μπράουν στο Φέργκιουσον, ο αστυνομικός διευθυντής της Μητροπολιτικής Αστυνομίας του Σεντ Λίους, ανέφερε πως «αυτό που προέχει είναι η ασφάλεια των αστυνομικών».  «Νομίζω έχεις το δικαίωμα να προστατευτείς αν κάποιος σε πλησιάσει με μαχαίρι από τόσο κοντά».  Όσο για το πόσο γρήγορα έδωσαν τις πληροφορίες, σε αντίθεση με την υπόθεση του φόνου του νεαρού Μπράουν, δήλωσε: «Έτσι κάνουμε τα πράγματα στο Σεντ Λιούις, δίνουμε νωρίς τις πληροφορίες».

Ορισμένοι συγκεντρώθηκαν γύρω από τον τόπο του εγκλήματος όπου οι αστυνομικοί είχαν αποκλείσει την πρόσβαση τοποθετώντας κίτρινη κορδέλα μπροστά από ένα παντοπωλείο στο Σεντ Λούις ενώ επαναλάμβαναν το σύνθημα των διαδηλωτών στο Φέργκιουσον: τα χέρια ψηλά, μην πυροβολείτε!

Πηγή: Express.gr


Τα σχόλια έχουν απενεργοποιηθεί.

Αρέσει σε %d bloggers: