Νομπελίστας οικονομολόγος συστήνει σχέδιο εξόδου από το ευρό σε Ελλάδα Ισπανία και Πορτογαλία…

Στο θέμα της σχέσεως κόστους οφέλους από την παραμονή στο ευρω αναφέρθηκε ο βραβευμένος με Νόμπελ Οικονομίας, Κρίστοφεν Σιμς, ο οποίος κάλεσε στην Ελλάδα να προετοιμάσει έκτακτο σχέδιο εξόδου από την Ευρωζώνη. Μάλιστα επισήμανε ότι τον ίδιο δρόμο πρέπει να ακολουθήσουν και οι υπόλοιπες χώρες της περιφέρειας, όπως η Ισπανία και η Πορτογαλία…

Μιλώντας σε συμπόσιο οικονομολόγων που έγινε υπό την αιγίδα της εφημερίδα «Τelegraph», ο Αμερικανός οικονομολόγος αιφνιδίασε με τις απόψεις του… «Θα συμβούλευα την Ελλάδα, την Πορτογαλία και την Ισπανία να προετοιμάσουν ένα έκτακτο σχέδιο εξόδου από το ευρώ», είπε χαρακτηριστικά, σημειώνοντας ότι «Θα ήταν πολύ δαπανηρό να εγκαταλείψουν το ευρώ, υπό την μορφή μίας χρεοκοπίας. Όμως το να μείνουν στο ευρώ είναι εξίσου δαπανηρό».


4 Σχόλια

Μεταπήδηση στη φόρμα σχολίων

  • alatzaz on 22 Αυγούστου 2014 at 19:35

  μαζι σου φιλε ,,και πως θα αγοραζουμε χοιρινο κρεας για τα σουβλακια μας και γερμανικο γιαουρτι για το τζατζικι μας,,,ας τα φαρμακα ,,,θα πεθαινουμε στους δρομους σαν την αργεντινη ,,,,,πως θα ζησουμε χωρις Αδωνη Γεωργιαδη να μας λεει μαθηματα ευρο καθε μερα,,,τα αυτοκινητα μας που τα καθγαμε αχυρο επι δραχμης και τα ταιζουμε βενζινη τι θα απογινουν φιλε αμερικανε ,,,πως θα εισαγουμε εκεινα τα μεγαλα τζιπ για τα βουνα των αθηνων,,,,τι θα γινουν οι συνταξιουχοι μας που πουλησανε τα παιδια τους και τα εγγονια τους στο εξωτερικο για χαρην του ευρο,,,,, ολα μπορω να τα αντεξω εκτος απο ενα ,,,το κλαμμα των παπουδων και γιαγιαδων μας για το ευρο δεν μπορω να το αντεξω.

  • alatzaz on 22 Αυγούστου 2014 at 19:37

  μαζι σου φιλε ,,και πως θα αγοραζουμε χοιρινο κρεας για τα σουβλακια μας και γερμανικο γιαουρτι για το τζατζικι μας,,,ας τα φαρμακα ,,,θα πεθαινουμε στους δρομους σαν την αργεντινη ,,,,,πως θα ζησουμε χωρις Αδωνη Γεωργιαδη να μας λεει μαθηματα ευρο καθε μερα,,,τα αυτοκινητα μας που τα καιγαμε αχυρο επι δραχμης και τωρα τα ταιζουμε βενζινη τι θα απογινουν φιλε αμερικανε ,,,πως θα εισαγουμε εκεινα τα μεγαλα τζιπ για τα βουνα των αθηνων,,,,τι θα γινουν οι συνταξιουχοι μας που πουλησανε τα παιδια τους και τα εγγονια τους στο εξωτερικο για χαρην του ευρο,,,,, ολα μπορω να τα αντεξω εκτος απο ενα ,,,το κλαμμα των παπουδων και γιαγιαδων μας για το ευρο δεν μπορω να το αντεξω.

  • Ισόνομος Πολίτης on 22 Αυγούστου 2014 at 20:50

  Και ο mr Kristofen Sims μετά από κάμποσο μπλά….μπλά….μπλά… κατέληξε:
  «Θα ήταν πολύ δαπανηρό να εγκαταλείψουν το ευρώ, υπό την μορφή μίας χρεοκοπίας. Όμως το να μείνουν στο ευρώ είναι εξίσου δαπανηρό».
  Όπως αντιλαμβάνεστε Mr Kristofen τον τρόπο μαντείας σας, μας τον δίδαξε η πυθία των Δελφών εδώ και 2.500 χρόνια με το αμίμητο εκείνο:
  Ήξεις αφήξεις ού, εν πολέμω θνήξεις….
  Και το άλλο:
  Ήξεις αφήξεις, ούκ εν πολέμω θνήξεις….
  Δεν μας είπατε και κάτι νεότερο μετά την τόσο έντονη και επαναλαμβανόμενη μονομανία σας με θλιβερό «Grexit» που σας διακατείχε και εξακολουθεί να σας διακατέχει.
  Ρε δεν μας……

  • Ισόνομος Πολίτης on 22 Αυγούστου 2014 at 21:20

  Δηλαδή ρε «μεγάλε» Sims για πες μας εσύ που ξέρεις τα πολλά και ο νους σου κατεβάζει, πως μπορούμε να εγκαταλείψουμε το € χωρις να χρεοκοπήσουμε, όντας μέχρι το λαιμό με 319 δις € (από τα οποία τα 245 είναι άμεσα ή έμμεσα προς τα κράτη μέλη της Ε.Ε και το Δ.Ν.Τ) ?
  Την επόμένη που θα εγκαταλείπαμε το €, όλα αυτά σχεδόν θα γινόντουσαν άμεσα απαιτητά υπό μορφή εγγυήσεων (που κανείς δεν επρόκειτο θα μας χορηγήσει).
  Οι «αλητείες» του:
  «Κάνω στάση πληρωμών και δεν πληρώνω», ουδέποτε τις έκαναν ελληνικές κυβερνήσεις από καταβολής Ελληνικού κράτους και ούτε πρόκειται…
  Σε αυτό μάλλον συμφωνείτε με τον ΤσιπροΣΥΡΙΖΑ των σαράντα τόσων συνιστωσών…

Τα σχόλια έχουν απενεργοποιηθεί.

Αρέσει σε %d bloggers: