Διεργασίες για Κουβέλη Πρόεδρο της Δημοκρατίας

Σύμφωνα με την Καθημερινή της Κυριακής, Σαμαράς, Βενιζέλος τον θεωρούν καταλληλότερη λύση και προετοιμάζουν το έδαφος

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται παρασκηνιακές διεργασίες που στοχεύουν στην εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας από την παρούσα Βουλή. Σύμφωνα με την Καθημερινή της Κυριακής, όλες οι πληροφορίες συγκλίνουν ότι ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς θεωρεί τον πρόεδρο της ΔΗΜΑΡ Φώτη Κουβέλη ως την προσφορότερη επιλογή για το ύπατο αξίωμα της χώρας, άποψη που συμμερίζεται ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος.

Η πρόταση υποψηφιότητας του κ. Κουβέλη συνιστά, σύμφωνα με τους σχεδιασμούς του πρωθυπουργού, την κατάληξη μιας ευρύτερης στρατηγικής που περιλαμβάνει: την απεμπλοκή της χώρας από το μνημόνιο, τη συμφωνία της διευθέτησης του ελληνικού χρέους και την αλλαγή του μείγματος της οικονομικής πολιτικής μέσω των φοροελαφρύνσεων και της ανάπτυξης. Το Μέγαρο Μαξίμου εκτιμά ότι η εξασφάλιση αυτών των κατευθύνσεων κατά την επικείμενη διαπραγμάτευση με την τρόικα θα σηματοδοτήσει την καθοριστική στροφή για την έξοδο της χώρας από την κρίση, ως εκ τούτου ο κ. Κουβέλης δεν θα έχει λόγους να αρνηθεί την πρόταση.

ΣΚΑΙ


3 Σχόλια

  • PAKIS on 24 Αυγούστου 2014 at 08:38

  ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΣΥΜΦΩΝΗΣΕΙ Ο ΚΟΥΒΕΛΗΣ. ΠΗΡΕ ΤΟ ΜΑΘΗΜΑ ΤΟΥ ΟΤΑΝ ΗΤΑΝ ΣΤΗΝ ΣΥΓΚΥΒΕΡΝΗΣΗ. ΑΛΛΑ ΣΥΜΦΩΝΗΣΕ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΤΟΥ ΚΑΝΑΝ.

  • alatzaz on 24 Αυγούστου 2014 at 12:44

  Τελικα ποιοι τυχεροι ειναι αυτοι που τα καταφερνουν και φευγουν απο αυτην την χωρα ,,,παραγκα ..?

  • Ισόνομος Πολίτης on 24 Αυγούστου 2014 at 13:33

  Νομίζω πως είναι μια από τις πλέον βιώσιμες προτάσεις, αλλά οπωσδήποτε όχι η μόνη..
  Όπως και νάχει το ζήτημα, ένας αριστερός ΠτΔ έχει σημειολογικό χαρακτήρα και δίνει ουσιαστικό περιεχόμενο και προοπτική, σε αυτό που αποκαλούμε ΑΡΙΣΤΕΡΑ στην ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ Ελλάδα.
  Πρέπει να ξεφύγουμε από το νεόκοπο, ευκαιριακό και δημαγωγικό μορφώματα του σημερινού ΣΥΡΙΖΑ και να τα δούμε όλα μας τα ζητήματα και τις πολιτικές, μέσα από το ευρύτατο πρίσμα της Ευρώπης των Λαών.
  Εκεί βρίσκεται και η ουσία της συνεργασίας και της αλληλεγγύης, για να υπερνικήσουμε την ύφεση, την στασιμότητα και την «πίσω ολοταχώς» πορεία, των δεξιών συντηρητικών παρατάξεων που σήμερα κυριαρχούν στον Ευρωπαϊκό χώρο.
  Αυτό θα είναι το ορόσημο του πολιτικού μέλλοντος της Ευρώπης και ας έχει σαν αρχή τον προσανατολισμό του προς την Ελλάδα…

Τα σχόλια έχουν απενεργοποιηθεί.

Αρέσει σε %d bloggers: