Ανεξέλεγκτη η πυρκαγιά κοντά στην Αρχαία Μεσσήνη

Τέσσερις οικισμοί έχουν εκκενωθεί προληπτικά στην περιοχή της Μεσσήνης, γιατί απειλούνται από την φωτιά που εκδηλώθηκε το μεσημέρι στην περιοχή Ζερμπίσια, εννέα χιλιόμετρα περίπου από το Μελιγαλά. Πρόκειται για τα χωριά Μαυρομάτι, Κροντήρες, Δανηλαίϊκα και Γκολέμη, όπου η φωτιά είναι σε απόσταση αναπνοής από τα σπίτια.

Η φωτιά είναι πολύ κοντά στον αρχαιολογικό χώρο της Αρχαίας Μεσσήνης και νωρίτερα πέρασε κυριολεκτικά δίπλα από το αρχαιολογικό μουσείο, ενώ απομακρύνθηκε ο κίνδυνος για το παλαιό μοναστήρι της Παναγίας της Βουλκανιώτισας.

Στο πύρινο μέτωπο υπάρχουν ισχυρές επίγειες κι εναέριες δυνάμεις της Πυροσβεστικής από όλη την Πελοπόννησο, υδροφόρες των Δήμων και του στρατού, καθώς και εθελοντές πολίτες, ενώ στο σημείο έχει φτάσει και συντονίζει, ο υπαρχηγός Υποστήριξης της Πυροσβεστικής αντιστράτηγος Χαράλαμπος Αφαλής που κατάγεται, έχει υπηρετήσει και γνωρίζει καλά την περιοχή, ενώ προς την Μεσσηνία κατευθύνεται και ο αρχηγός του Πυροσβεστικού σώματος, αντιστράτηγος Βασίλειος Παπαγεωργίου.

Επιπλέον, υπάρχει κινητοποίηση και έχουν σταλεί μηχανήματα από τις γειτονικές περιφερειακές ενότητες, που συνδράμουν στο έργο της κατάσβεσης.

Νέο μέτωπο φωτιάς εκδηλώθηκε περίπου στις 5 το απόγευμα στην θέση Ασούταινα, κοντά στο Ραυτόπουλο Τριφυλίας.

Η φωτιά βρίσκεται σε εξέλιξη, καίει σε βουνοπλαγιά με πουρνάρια και δυνάμεις της Πυροσβεστικής επιχειρούν να την θέσουν υπό έλεγχο.

Επίσης, φωτιά εκδηλώθηκε και βρίσκεται σε εξέλιξη στην Παναγίτσα Αρκαδίας και καίει δασική έκταση. Μάχη να θέσουν την φωτιά υπό έλεγχο δίνουν δώδεκα πυροσβέστες με έξι οχήματα και ρήψεις νερού κάνουν δύο αεροσκάφη πεζετέλ.

Ο κ. Χ. Αφάλης μιλώντας στον «ΣΚΑΪ» δήλωσε: «παλεύουμε με όλες μας τις δυνάμεις, με ό,τι μέσα έχουμε, όλη η Πελοπόννησος είναι σε επιφυλακή. Εχουμε κάνει αντιπυρική ζώνη μπροστά στην αρχαία Μεσσήνη. Με τη βοήθεια του Θεού ελπίζω να πάνε όλα καλά».


Αρέσει σε %d bloggers: