Πτώση Στρατιωτικου αεροσκάφους στην Κομοτηνή.

aaaaΟ πιλότος εγκατέλειψε εγκαίρως το αεροσκάφος και διακομίσθηκε ήδη στο νοσοκομείο με τραύματα από την πτώση.

Πτώση αεροσκάφους στην Κομοτηνή. Ήταν μετά τις εννέα το πρωί, όταν στρατιωτικό αεροπλάνο κατ έπεσε στο πεδίο βολής, έξω από την Κομοτηνή.  Ο πιλότος πρόλαβε και εγκατέλειψε το αεροπλάνο πριν την συντριβή του. Διακομίσθηκε στο νοσοκομείο με τραύματα, χωρίς,όμως, να κινδυνεύει η υγεία του.

Στην περιοχή  σήμανε  συναγερμός με τις δυνάμεις  του Στρατού και της Αστυνομίας  να αποκλείουν το χώρο, και τα   ασθενοφόρα να φθάνουν εγκαίρως. Σε εξέλιξη στο χώρο  βρισκόταν άσκηση του στρατού και υπήρχαν φόβοι για μεγαλύτερο αριθμό τραυματιών.

Λόγω του κρότου από την πτώση και της μεγάλης κινητοποίησης που ακολούθησε στο δρόμο για την περιοχή σχηματίστηκε ουρά ενός χιλιομέτρου από περίεργους πολίτες  που έσπευσαν να δουν τι ακριβώς είχε  συμβεί.

Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες το αεροσκάφος καθώς πετούσε πάνω από την Γρατινή έβγαλε καπνό στο πίσω μέρος, ο δε πιλότος, πριν εγκαταλείψει το σκάφος έκανε κάποιους ελιγμούς προφανώς θέλοντας να το «οδηγήσει» έξω από κατοικήσιμες περιοχές.

Το αεροσκάφος είχε απογειωθεί μαζί με ένα ακόμη Α 7 απο την 116 ΠΜ για εκπαιδευτική πτήση. Πιθανότατα απο μηχανική βλάβη το Α 7 συνετρίβη αλλά ευτυχώς ο πιλότος ειχε την εμπειρία και τον χρόνο να χρησιμοποιήσει το εκτινασσομενο κάθισμα.
Σύμφωνα με το on Alert  tα Α 7 είναι υπό απόσυρση. Αεροσκάφη πολύ παλιά που δύσκολα μπορούν πλέον να υποστηριχθούν πήραν παράταση ζωής και λόγω των περικοπών που δεν έχουν επιτρέψει το συμμάζεμα της ΠΑ.

Πηγες: on alert.gr και daily-stories.gr

Αρέσει σε %d bloggers: