Ο ΣΥΡΙΖΑ Λαρισας καλει σε αντιφασιστική συγκέντρωση

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΛΑΡΙΣΑΣ

Για τη συγκέντρωση της Χ.Α. στην ορκωμοσία του Π. Ηλιόπουλου

Ο υπόδικος βουλευτής της Χρυσής Αυγής Πάνος Ηλιόπουλος, εκμεταλλευόμενος την άδεια που ζήτησε και έλαβε από τις φυλακές Κορυδαλλού προκειμένου να ορκιστεί περιφερειακός σύμβουλος Θεσσαλίας στο νέο Περιφερειακό Συμβούλιο στην ορκωμοσία της Παρασκευής, επιχείρησε και μέσω τηλεοπτικού σταθμού να απευθύνει κάλεσμα στους οπαδούς του φασιστικού μορφώματος της Χ.Α.

Η Χ.Α. είναι αναπόσπαστο κομμάτι του συστήματος και εργαλείο του, που στηρίζεται και ενισχύεται υπόγεια από το “βαθύ κράτος”. Γι’ αυτό και το στηρίζει, εντός κι εκτός Βουλής (Αγροτική Τράπεζα, επιθέσεις στο Πέραμα κ.α.). Είναι μια δολοφονική οργάνωση που σπέρνει το μίσος, το ρατσισμό, τη μισαλλοδοξία και η οποία στοχοποιεί όποιον αγωνίζεται και αντιστέκεται (αγωνιστές εργαζόμενοι, απεργοί, στελέχη της Αριστεράς και των κινημάτων) και όποιον διαφέρει από τα ναζιστικά πρότυπά της (μετανάστες, ομοφυλόφιλοι, ΑμεΑ).

Ο λαός μας, και στη Θεσσαλία, έχει δώσει μάχες και νεκρούς για την ελευθερία του και για τη δημοκρατία ενάντια στον άξονα και το φασισμό στο παρελθόν, και δεν ξεχνά. Αγωνιζόμαστε ώστε οι νοσταλγοί του χειρότερου εφιάλτη της πρόσφατης ιστορίας θα απομονωθούν πολύ γρήγορα από την ελληνική κοινωνία. Γι’ αυτό και πιστεύουμε ότι ο δημοκρατικός κόσμος της Θεσσαλίας δε θα αφήσει χώρο στους θιασώτες της Χ.Α. και των όσων αυτή πρεσβεύει να κηρύττουν ανενόχλητοι το μίσος ενάντια στο διαφορετικό.

Ως εκ τούτου, η νέα Περιφερειακή Αρχή αλλά και οι όλες οι παρατάξεις του Περιφερειακού Συμβουλίου Θεσσαλίας θα πρέπει να αρθούν στο ύψος των περιστάσεων και να μην επιτρέψουν μία δημοκρατική διαδικασία να μετατραπεί σε πεδίο έκφρασης των τιμητών του μίσους και του ρατσισμού.

Καλούμε όλους τους δημοκρατικούς πολίτες στην αντιφασιστική συγκέντρωση έξω από το Δημοτικό Ωδείο Λάρισας αύριο Παρασκευή 29 Αυγούστου και ώρα 6.30μμ.

Το Γραφείο Τύπου


Αρέσει σε %d bloggers: