Το ΠΑΣΟΚ σε… δυναστική κρίση!

Παπανδρέου – Βενιζέλος μαζί στο Ζάππειο την 1η Σεπτέμβρη

Η  κληρονομική εξουσία αισθάνεται άβολα με την παρουσία του Βενιζέλου και βάζει στο κάδρο και τον Σημίτη.

Ευκαιρία συσπείρωσης” βλέπουν οι συνεργάτες του προέδρου του ΠΑΣΟΚ

Σε συμφωνία οδηγήθηκαν ο Ευάγγελος Βενιζέλος και ο Γιώργος Παπανδρέου σχετικά με τις εκδηλώσεις για την επέτειο των σαράντα χρόνων από την ίδρυση του κόμματος. Μετά την επίσημη γνωστοποίηση από την πλευρά του Γιώργου Παπανδρέου ότι δεν προτίθεται να παρευρεθεί την 3η Σεπτέμβρη στο Ζάππειο, όπου θα μιλήσει ο νυν πρόεδρος του κόμματος, προέκυψε προβληματισμός στους συνεργάτες του κ. Βενιζέλου σχετικά με το μήνυμα που θα σταλεί στα κομματικά στελέχη. Οι συνεργάτες του κ. Βενιζέλου επέμεναν ότι οι εκδηλώσεις του ΠΑΣΟΚ θα πρέπει να πραγματοποιηθούν σε κλίμα συστράτευσης και ενότητας. Έτσι από την Χαριλάου Τρικούπη εστάλησαν προσκλήσεις προς τους πρώην πρωθυπουργούς και προέδρους του κόμματος κκ Παπανδρέου και Σημίτη.

Όπως σημειώνεται από το ΠΑΣΟΚ στόχος είναι η ανάδειξη της «έκθεσης φωτογραφίας» που οργανώνει το Ίδρυμα Ανδρέα Παπανδρέου και γι’ αυτό το λόγο αποφασίστηκε η κεντρική εκδήλωση του κόμματος να γίνει την 3η Σεπτέμβρη στο αίθριο του Ζαππείου. Εκεί εκτός του κ. Βενιζέλου θα μιλήσει και ο Κώστας Σημίτης απευθύνοντας χαιρετισμό.

Μετά την αρνητική απάντηση από πλευράς του Γιώργου Παπανδρέου οι συνεργάτες του κ. Βενιζέλου σημείωναν πως «θεωρούν αυτονόητο ότι θα του ζητηθεί να απευθύνει χαιρετισμό στα εγκαίνια της έκθεσης καθώς η πρόσκληση που του έχει απευθυνθεί το Ίδρυμα Α. Παπανδρέου,  δεν μπορεί να έχει το ίδιο περιεχόμενο με την πρόσκληση προς τους αρχηγούς των άλλων κομμάτων του συνταγματικού τόξου, τον Πρόεδρο της Βουλής και άλλους θεσμικούς παράγοντες».

Αργά το απόγευμα της Πέμπτης έγινε γνωστό πως τελικά οι δύο πλευρές συμφώνησαν στην εκδήλωση του Ιδρύματος την 1η Σεπτέμβρη, εκτός του κ. Παπανδρέου, να μιλήσει επίσης ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος. Μετά από αυτή τη συμφωνία αντίστοιχη πρόσκληση για χαιρετισμό απεστάλη και προς τον Κώστα Σημίτη.

Επιπλέον οι συνεργάτες του κ. Βενιζέλου τόνιζαν πως είναι ευκαιρία συσπείρωσης του χώρου και ότι «αυτόν το χαρακτήρα του εορτασμού είναι αποφασισμένος να διαφυλάξει ο Ευ. Βενιζέλος». Δεν παρέλειπαν, δε, να επισημάνουν πως «την περίοδο αυτή η προσοχή όλων πρέπει είναι στραμμένη στα μεγάλα  εθνικά μέτωπα της οριστικής εξόδου από την κρίση και του Εθνικού Σχεδίου Ανασυγκρότησης, Ανάπτυξης και Απασχόλησης : Συνάντηση με τρόικα στο Παρίσι, παρουσίαση οδικού χάρτη στη ΔΕΘ, συνεδρίαση Κυβερνητικού Συμβουλίου Απασχόλησης κοκ».

Πληροφορίες: protothema.gr


Αρέσει σε %d bloggers: