Συρία: Ανάληψη ευθύνης από το Μέτωπο αλ Νόσρα για την απαγωγή 44 κυανοκράνων

Φωτογραφία: EPA/ATEF SAFADI

 Το Μέτωπο αλ Νόσρα, το συριακό παρακλάδι της αλ Κάιντα, ανέλαβε την ευθύνη για την απαγωγή περισσότερων από 40 κυανόκρανων από τα νησιά Φίτζι στα Υψίπεδα του Γκολάν στη Συρία την περασμένη Πέμπτη, σύμφωνα με το αμερικανικό κέντρο παρακολούθηση ισλαμιστικών ιστοσελίδων (SITE).

Το Μέτωπο αλ Νόσρα διαβεβαίωσε ότι οι κυανόκρανοι δεν έχουν κακοποιηθεί. Έδωσε στη δημοσιότητες τις φωτογραφίες των 45 κυανόκρανων που είναι μέλη της ομάδας του ΟΗΕ Υψίπεδα του Γκολάν (UNDOF).

Ο ΟΗΕ κάνει λόγο για 44 ομήρους και έχει επισημάνει ότι κρατούνται από ομάδα των σύρων εξεγερμένων.

Σε ανακοίνωσή του, το Μέτωπο αλ Νόσρα αναφέρει ότι κρατά τους κυανόκρανους σε αντίποινα «για τη συνέργια του ΟΗΕ» με το «εγκληματικό» καθεστώς του σύρου προέδρου Μπασάρ αλ Άσαντ.

«Στη διάρκεια όλων αυτών των ετών ο ΟΗΕ προσποιούταν ότι βρίσκεται στο πλευρό των Σύρων στην επανάστασή τους και στη μάχη τους εναντίον του εγκληματικού καθεστώτος. Ούτε μία απόφαση δεν ελήφθη για να σταματήσουν τα εγκλήματά του», επισημαίνεται στη σχετική ανακοίνωση και προστίθεται: «Αντίθετα, ο ΟΗΕ έλαβε πολλές αποφάσεις ομόφωνες εναντίον των τζιχαντιστών, επέβαλε κυρώσεις στο Μέτωπο αλ Νόσρα και το περιέλαβε στον κατάλογο με τις τρομοκρατικές οργανώσεις».

Ο επικεφαλής των ενόπλων δυνάμεων των νησιών Φίτζι δήλωσε ότι συνεχίζονται οι διαπραγματεύσεις για την απελευθέρωση των αιχμαλώτων, όμως εξέφρασε ανησυχία καθώς δεν γνωρίζει πού βρίσκονται οι άνδρες του.

«Σε αυτό το στάδιο ακόμη δεν μπορούμε να επιβεβαιώσουμε την ακριβή τοποθεσία των στρατευμάτων μας. Συνεχίζουμε τις διαπραγματεύσεις σε όλα τα επίπεδα», δήλωσε ο διοικητής του στρατού των νησιών Φίτζι ταξίαρχος Μοζέσε Τικοιτόγκα.

Ο ΟΗΕ και η Μανίλα ανακοίνωσαν την Κυριακή ότι οι περισσότεροι από 70 Φιλιππινέζοι κυανόκρανοι που είχαν εγκλωβιστεί σε δύο περιοχές στα Υψίπεδα του Γκολάν από τους ισλαμιστές μαχητές είναι πλεόν ασφαλείς.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ


Αρέσει σε %d bloggers: