Ο Κουβέλης στην Ζυγαριά με την Δαμανάκη;

Μπαίνει ο Κουβέλης στην Ζυγαριά με την Δαμανάκη ή μήπως ρίχνουν κάθε «Αριστερή» υποψηφιότητα για να καίγεται από τον ΣΥΡΙΖΑ και να καταλήξουν στον… Καραμανλή!

Οι φήμες για την υποψηφιότητα του Φώτη Κουβέλη για την Προεδρία της Δημοκρατίας του προκαλούν εσωκομματικούς πονοκεφάλους, αλλά φαίνεται ότι ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ δεν είναι ο μοναδικός υποψήφιος από την Αριστερά.

Μπορεί η κυβέρνηση και προσωπικά ο πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς, να κρατούν κλειστά τα χαρτιά τους και να διαμηνύουν πως δεν πρόκειται να τα… ανοίξουν πρι από τον Δεκέμβριο, όμως στο παρασκήνιο οι συζητήσεις για τον διάδοχο του Κάρολου Παπούλια είναι… καθημερινές.

Η ονοματολογία δεν περιορίζεται ανάμεσα στους συνεργάτες του πρωθυπουργού, αλλά συζητείται και ανάμεσα στους κ.κ. Σαμαρά και Βενιζέλο, μιας και ΝΔ – ΠΑΣΟΚ να καταθέσουν από κοινού πρόταση για τον νέο Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Το όνομα του Φώτη Κουβέλη είναι πρώτο στη… λίστα, τόσο για πολιτικούς όσο και για αριθμητικούς λόγους (η ΔΗΜΑΡ έχει 13 βουλευτές συν τους ανεξάρτητους Β. Οικονόμου, Γρ. Ψαριανό και Κ. Μάρκου).
Σύμφωνα με το Έθνος της Κυριακής όμως, υπάρχει και μια δεύτερη πρόταση: να προταθεί η Προεδρία της Δημοκρατίας στη Μαρία Δαμανάκη.

Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, η απερχόμενη κοινοτική Επίτροπος έχει συγκεκριμένα ατού, σύμφωνα με κομματικά στελέχη της ΝΔ: έχει ευρωπαϊκό προφίλ, το όνομά της είναι συνδεδεμένο με την Αριστερά, διατηρεί εξαιρετικές σχέσεις τόσο με τον Αντώνη Σαμαρά όσο και με τον Ευάγγελο Βενιζέλο.

Το μεγαλύτερό της πλεονέκτημα, όμως, είναι πως μια ενδεχόμενη υποψηφιότητά της θα φέρει σε δύσκολη θέση τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα.

Σύμφωνα με το Έθνος, με την Μαρία Δαμανάκη επίσημη συζήτηση δεν έχει γίνει, αλλά θεωρείται βέβαιο ότι εντός των προσεχών εβδομάδων ο πρωθυπουργός θα επιχειρήσει να βολιδοσκοπήσει τις προθέσεις της.

Στόχος του Μεγάρου Μαξίμου είναι να «κλειδώσουν» το συντομότερο δυνατόν το όνομα του υποψήφιου Προέδρου της Δημοκρατίας, ανεξάρτητα από το πότε θα γίνει η επίσημη ανακοίνωση. Δεν πρέπει πάντως να αναμένεται πριν από τον Νοέμβριο.

Πληροφορίες από: NewsIt

Αρέσει σε %d bloggers: