Μεγάλη νίκη κατά των τζιχαντιστών στο Ιράκ

Μεγάλη νίκη κατά των τζιχαντιστών στο ΙράκΈσπασε η πολιορκία της Αμερλί

15.000 μέλη της σιιτικής μειονότητας των Τουρκομάνων παρέμεναν αποκλεισμένα στην πολιορκημένη πόλη επί δύο μήνες – Όπλα στους Κούρδους του Ιράκ στέλνει το Βερολίνο

Μια μεγάλη νίκη στη μάχη κατά των τζιχαντιστών σημείωσαν το Σαββατοκύριακο ο ιρακινές δυνάμεις ασφαλείας, με τη στήριξη χιλιάδων σιιτών πολιτοφυλάκων, ανακαταλαμβάνοντας την πόλη Αμερλί από τους μαχητές του Ισλαμικού Κράτους.

Ο δήμαρχος του Αμερλί και αξιωματικοί του στρατού είπαν ότι στρατεύματα, με τη στήριξη των πολιτοφυλάκων, νίκησαν τους εξτρεμιστές του Ισλαμικού Κράτους στα ανατολικά της πόλης, ωστόσο, οι μάχες συνεχίζονται στα βόρειο της Αμερλί.

Η προέλαση των ιρακινών δυνάμεων έγινε μετά τους αεροπορικούς βομβαρδισμούς που εξαπέλυσε κατά τη διάρκεια της νύκτας του Σαββάτου ο αμερικανικός στρατός εναντίον θέσεων του Ισλαμικού Κράτους κοντά στην πόλη και τη ρίψη ανθρωπιστικής βοήθειας στους εγκλωβισμένους κατοίκους του Αμερλί.

Φορτία με βοήθεια έριξαν βρετανικά, γαλλικά και αυστραλιανά αεροσκάφη.

«Μπορώ να δω τα άρματα μάχης του ιρακινού στρατού να περιπολούν τους δρόμους του Αμερλί τώρα. Είμαι πολύ ευτυχισμένος που ξεφορτωθήκαμε τους τρομοκράτες του Ισλαμικού Κράτους που απειλούσαν να μας σφαγιάσουν», δήλωσε ο Άμιρ Ίσμαελ, ένας κάτοικος του Αμερλί, σε τηλεφωνική επικοινωνία με το πρακτορείο Reuters.


Οι ένοπλοι κάτοικοι της πόλης είχαν καταφέρει να αποκρούσουν τις επιθέσεις των μαχητών του Ισλαμικού Κράτους, που είχαν περικυκλώσει την πόλη και θεωρούσαν τους σιίτες Τουρκομάνους που ζουν εκεί κατά πλειονότητα, αποστάτες.

Όπως έγινε γνωστό, περισσότεροι, από 15.000 άνθρωποι είχαν παγιδευτεί μέσα στην πόλη και ήταν αντιμέτωποι με την έλλειψη νερού, τροφίμων και φαρμάκων.


Όπλα στους Κούρδους του Ιράκ από τη Γερμανία

Εν τω μεταξύ, αντιαρματικούς πυραύλους και πολυβόλα στους Κούρδους οι οποίοι μάχονται εναντίον των τζιχαντιστών της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος στο βόρειο Ιράκ πρόκειται να στείλει η Γερμανία.

Όπως ανακοίνωσε την Κυριακή η γερμανική κυβέρνηση, η αποστολή θα γίνει σε τρεις φάσεις, με έναρξη από τα τέλη Σεπτεμβρίου.

Σε δηλώσεις του ο Γερμανός υπουργός Εξωτερικών Φρανκ Βάλτερ Στάινμαγερ τόνισε πως το Βερολίνο πρέπει να βοηθήσει στον αγώνα κατά του Ισλαμικού Κράτους.


Αρέσει σε %d bloggers: