Θα βγάλουν καύσιμο απο αγριαγκινάρα

Θα βγάλουν καύσιμο απο αγριαγκινάρα

Παρουσιάστηκε σήμερα στον Βόλο από τον Καθηγητή Νίκο Δαναλάτο  οι προοπτικές που ανοίγονται από τη συνεργασία  του ερευνητή του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και της βιομηχανίας

Το Εργαστήριο Γεωργίας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας υλοποιεί το όραμά του για την παραγωγή Ελληνικού ανανεώσιμου (πράσινου) καυσίμου για την παραγωγή θερμότητας και ενέργειας από καλλιεργούμενη βιομάζα αγριαγκινάρας.

Πιο συγκεκριμένα, το Εργαστήριο συμφώνησε με ομάδα επενδυτών για την καλλιέργεια αρχικά 10.000 στρεμμάτων στη Θεσσαλία για την παραγωγή 15.000 τόνοι πελλέτας (7.500 τόνοι ισοδύναμου πετρελαίου) που θα διατίθεται σε τιμές υπο-τριπλάσιες του πετρελαίου θέρμανσης. Το παραπάνω βιο-καύσιμο θα παραχθεί σε μονάδα που έχει αρχίσει να κατασκευάζεται στην Α’ ΒΙΠΕ. Βόλου ενώ η προμήθεια της βιομάζας θα παράγεται στη βάση συμβολαιακής γεωργίας, προς 70 ευρώ/τόνο,  με μεγάλα οφέλη για τον παραγωγό, την τοπική απασχόληση, τον τελικό χρήστη – καταναλωτή, και φυσικά το περιβάλλον.

Η επέκταση του σχεδίου αυτού πρόκειται να αλλάξει τα δεδομένα στο τρίπτυχο Ελληνική γεωργία – εθνική οικονομία – μερική απεξάρτηση από τις εισαγωγές πετρελαίου.

Larissanet.gr


1 Σχόλιο

    • Astrexas on 5 Σεπτεμβρίου 2014 at 22:04

    Οχι αλλα ΘΑ..ελεος

Τα σχόλια έχουν απενεργοποιηθεί.

Αρέσει σε %d bloggers: