Η Γερμανία δεν θα ανεχθεί την «αστυνομία της σαρίας»

Η γερμανική κυβέρνηση θα λάβει μέτρα αντιμετώπισης της αυτοαποκαλούμενης «αστυνομίας της σαρίας», που έκανε την εμφάνισή της στους δρόμους της πόλης Βούπερταλ. Ασκήθηκε ποινική δίωξη σε βάρος 11 ατόμων.

«Η Σαρία δεν γίνεται ανεκτή επί γερμανικού εδάφους και κανείς δεν επιτρέπεται να κάνει κατάχρηση της καλής φήμης της γερμανικής αστυνομίας», τόνισε ο γερμανός υπουργός Εσωτερικών Τόμας ντε Μεζιέρ, μιλώντας στην εφημερίδα Bild. Στο ίδιο μήκος κύματος και ο σοσιαλδημοκράτης υπουργός Δικαιοσύνης,

Χάικο Μάας, ο οποίος υπενθύμισε ότι η Γερμανία είναι κράτος δικαίου. «Για την επιβολή του δικαίου και του νόμου υπεύθυνο είναι μόνο το κράτος και καμία αυτοαποκαλούμενη „αστυνομία της σαρίας“. Είναι επίσης σαφές ότι δεν πρόκειται να ανεχθούμε μια παράνομη παράλληλη δικαιοσύνη», επισήμανε ο γερμανός υπουργός.

Περιπολία με πορτοκαλί γιλέκα

Οι σαλαφιστές έρχονται συχνά σε σύγκρουση με την αστυνομία Οι σαλαφιστές έρχονται συχνά σε σύγκρουση με την αστυνομία

Υπενθυμίζεται ότι το προηγούμενο διάστημα περιπολούσαν τις νυχτερινές ώρες στους δρόμους της πόλης ακραίοι ισλαμιστές που φορούσαν πορτοκαλί γιλέκα, στα οποία αναγραφόταν «αστυνομία της σαρίας». Όπως ανέφερε σε πρόσφατο ρεπορτάζ του το περιοδικό Der Spiegel, πρόκειται για ομάδες σαλαφιστών, οι οποίοι ερμηνεύουν άκρως συντηρητικά το ισλαμικό δίκαιο. Οι αυτοαποκαλούμενοι «αστυνομικοί της σαρίας» έπιαναν συζήτηση με νεαρούς μουσουλμάνους στους δρόμους του Βούπερταλ και προσπαθούσαν να τους επηρεάσουν ή να τους στρατολογήσουν στην οργάνωσή τους.

«Να τεθούν εκτός νόμου οι δήθεν θεματοφύλακες της αρετής»

  Σκληρή αντιμετώπιση των ακραίων ισλαμιστών ζητά ο Φόλκερ Κάουντερ Σκληρή αντιμετώπιση των ακραίων ισλαμιστών ζητά ο Φόλκερ Κάουντερ

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της αστυνομίας, ασκήθηκε ποινική δίωξη σε βάρος 11 ατόμων, ηλικίας 19 έως 33 ετών, που σχετίζονται με την υπόθεση και οι οποίοι κατηγορούνται για παράβαση του νόμου περί συναθροίσεων. Ο πρόεδρος της ΚΟ των Χριστιανοδημοκρατών (CDU), Φόλκερ Κάουντερ απαιτεί να τεθούν εκτός νόμου οι οργανώσεις των «δήθεν θεματοφυλάκων της αρετής». Εάν το νομικό  πλαίσιο για μια τέτοια ενέργεια δεν υφίσταται, πρέπει να δημιουργηθεί, επισήμανε σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Welt am Sonntag ο χριστιανοδημοκράτης πολιτικός.

Σταμάτης Ασημένιος, dpa, afp


Αρέσει σε %d bloggers: