ΣΥΡΙΖΑ: ΕΠΑΝΑΦΟΡΑ ΤΟΥ ΕΦΚ ΣΤΑ 60 ΕΥΡΩ ΤΟ ΧΙΛΙΟΛΙΤΡΟ

Ο ΜΕΓΑΛΟΣ ΕΜΠΑΙΓΜΟΣ ΤΟΥ Α. ΣΑΜΑΡΑ ΜΕ ΤΟ «ΦΤΗΝΟ» ΠΕΤΡΕΛΑΙΟ

ΕΞΑΠΑΤΗΣΗ ΚΑΙ ΚΟΡΟΙΔΙΑ ΤΗΣ ΚΟΙΝΗΣ ΓΝΩΜΗΣ ΜΕ «ΨΙΧΟΥΛΑ» ΚΑΙ «ΧΑΝΤΡΕΣ»

ΝΑ ΕΠΑΝΕΛΘΕΙ Ο ΦΟΡΟΣ ΣΤΟ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟ ΘΕΡΜΑΝΣΗΣ ΣΤΑ ΕΠΙΠΕΔΑ ΤΟΥ 2011

Οι Α. Σαμαράς και Ε. Βενιζέλος από τη Διεθνή Εκθεση Θεσ/κης ( ΔΕΘ) όχι μόνο δεν μπόρεσαν – και δεν ήθελαν – να εξαγγείλουν κάποια μέτρα ανάσας στον βαρύτατα χειμαζόμενο ελληνικό λαό, αλλά και επιδόθηκαν σε μια αξιοθρήνητη παροχολογία των «θα», με επίκεντρο τον τομέα που «πονάει», ίσως, περισσότερο τα μεσαία αστικά στρώματα: τη φορολογία.

Εκεί, όμως, που ο Α. Σαμαράς προσπάθησε να είναι κάπως πιο συγκεκριμένος στις εξαγγελίες του, κατέφυγε σε ένα άνευ προηγουμένου εμπαιγμό – μια πραγματική κοροιδία- του ελληνικού λαού, που συνιστά ό,τι το χειρότερο,

ειδικά στις σημερινές τραγικές περιστάσεις, για τη νοημοσύνη αλλά και το φιλότιμό του.

Η εξαγγελία του Α.Σαμαρά για τη μείωση κατά 30% του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης ( ΕΦΚ) στο πετρέλαιο θέρμανσης αποτελεί κάτι λιγότερο από «ψίχουλα», αν συνυπολογίσουμε, ταυτόχρονα, ότι το ζήτημα συνιστά θέμα ζωής και θανάτου για πολλά νοικοκυριά, όπως απεδείχθη στον περσινό χειμώνα ακόμα και με φρικτούς θανάτους.

Η ειρωνία, βέβαια, είναι ότι ακόμα και αυτή η περιπαικτική μείωση βρίσκεται υπό την αίρεση της τρόικας(!), ενώ, ακόμα και αν υλοποιηθεί, η κυβέρνηση πρέπει να λάβει ισοδύναμα μέτρα δημοσιονομικής απόδοσης. Η ειρωνία, όμως, αυτή, μιας χώρας η οποία τελεί υπό ιδιόμορφη «κατοχή«, γνωρίζει το απώγειό της στο γεγονός ότι ο Α. Σαμαράς «ξέχασε» να αναφέρει από τη Θεσ/κη τις χρηματοδοτικές ανάγκες και τα νέα δημοσιονομικά μέτρα τα οποία αναδεικνύει επιτακτικά η τρόικα για να καλυφθούν τα χρηματοδοτικά και δημοσιονομικά κενά του μνημονιακού προγράμματος ως το 2016.

ΕΠΑΝΑΦΟΡΑ ΤΟΥ ΕΦΚ ΣΤΑ 60 ΕΥΡΩ ΤΟ ΧΙΛΙΟΛΙΤΡΟ

Την πρόθεση του ΣΥΡΙΖΑ να καταθέσει τη Δευτέρα τροπολογία με την οποία θα προτείνει την επαναφορά του φόρου στο πετρέλαιο θέρμανσης στα προ των αυξήσεων επίπεδα του Μαρτίου του 2011, δηλαδή στα 60 ευρώ τα 1.000 λίτρα, γνωστοποίησε ο υπεύθυνος του τομέα ενέργειας της ΚΟ του κόμματος , Θανάσης Πετράκος.

«Ο κ. Σαμαράς εμπαίζει για μια ακόμη φορά τον ελληνικό λαό. Νομίζει ότι απευθύνεται σε λωτοφάγους. Αφού αύξησε τον Ειδικό Φόρο Κατανάλωσης (ΕΦΚ) από 60 ευρώ τα 1.000 λίτρα που ήταν τον Μάρτιο του 2011 στα 330 ευρώ τα 1.000 λίτρα, δηλ. 450%, έρχεται τώρα και παρουσιάζει ως φοροελάφρυνση την μείωση-εμπαιγμό κατά 30%. Η εξαγγελία αυτή σημαίνει ότι το πετρέλαιο θα επιβαρύνεται με 230 ευρώ τα 1.000 λίτρα» σχολίασε ο Θ. Πετράκος.

Όπως σημείωσε ο ίδιος, ακόμα και μετά την εξαγγελία Σαμαρά «η τιμή του πετρελαίου θέρμανσης θα συνεχίζει να είναι απλησίαστη για την συντριπτική πλειοψηφία του ελληνικού λαού, αφού η τιμή στη λιανική θα είναι γύρω στο 1,20 ευρώ» και κατέληξε: «Μόνη ουσιαστική ελάφρυνση και ανακούφιση για τον ελληνικό λαό θα είναι η υιοθέτηση της πρότασης του ΣΥΡΙΖΑ «να επανέλθει ο¨ΕΦΚ στα 60 ευρώ τα 1.000 λίτρα». Την πρόταση αυτή θα την επανακαταθέσουμε για μια ακόμη φορά ως τροπολογία και πάλι αύριο Δευτέρα 8 Σεπτεμβρίου, θέτοντας όλους τους βουλευτές των κομμάτων της συγκυβέρνησης προ των ευθυνών τους», τόνισε ο Θ. Πετράκος.

Πηγή

 


Αρέσει σε %d bloggers: