Ο Φούχτελ αναζητά μπίζνες με δημάρχους… φουχτελίστας

foyxtelΟ ΣΥΡΙΖΑ κατάγγειλε  ότι ο Φούχτελ «ανακρίνει» τους δήμους, αναζητώντας νέους επικερδείς χώρους για “μπίζνες” για τα γερμανικά συμφέροντα.

Ο εκπρόσωπος της κυβέρνησης Μέρκελ, Γ. Φούχτελ έπιασε δουλειά με το …καλημέρα της ανάληψης ευθυνών των νέων δημάρχων και περιφερειαρχών, υποστηρίζει ο Κώστας Πουλάκης, μέλος της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ, υπεύθυνος σε θέματα Αυτοδιοίκησης.

Και δημοσιοποιεί ένα ερωτηματολόγιο που εστάλη στις νέες αυτοδιοικητικές αρχές από την επονομαζόμενη «Ελληνογερμανική Συμμαχία». Σε αυτό ζητούνται λεπτομέρειες για το προφίλ κάθε Δήμου, όπως πληθυσμός, υφιστάμενες υποδομές και βιομηχανικά πάρκα, υποδομές παιδείας- υγείας. Επίσης τα χαρακτηριστικά της τοπικής χλωρίδας και πανίδας σε συνδυασμό με προβλήματα ρύπανσης, ποια η διαχείριση απορριμμάτων, τα χαρακτηριστικά της τοπικής οικονομίας, τέλος αν υπάρχουν σχέσεις με Δήμους από τη Γερμανία και ελληνογερμανικούς συλλόγους.

«Τη στιγμή που ο εντεταλμένος της κ. Μέρκελ αναζητά, και μάλιστα με τόσο απροκάλυπτο τρόπο, νέους επικερδείς χώρους για “μπίζνες” για τα γερμανικά συμφέροντα, αναρωτιέται κανείς τι κάνει η ελληνική κυβέρνηση», σχολιάζει το στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ, που ρίχνει το …γάντι στον Αργύρη Ντινόπουλο, που «πρέπει να απαντήσει: Πότε και με ποιο δικαίωμα εκχώρησε στον κ. Φούχτελ την αρμοδιότητα να παρακολουθεί τα προβλήματα και τις αναπτυξιακές προοπτικές των ελληνικών Δήμων και Περιφερειών;».

Ενώ απευθύνεται και στους «δήθεν «ανεξάρτητους» και υπέρμαχους της «ακομμάτιστης Αυτοδιοίκησης» Δημάρχους και Περιφερειάρχες», όπως τους χαρακτηρίζει, από τους οποίους επίσης ζητά να πάρουν θέση. Και προαναγγέλλει, τέλος, σκληρή στάση «από τους πολίτες και τους αιρετούς Δημάρχους και Περιφερειάρχες της Αριστεράς – και, ελπίζουμε, από το σύνολο των αιρετών». «Δεν πουλάμε κύριοι», καταλήγει ο Κ. Πουλάκης.

Πληροφορίες από the TOC


1 Σχόλιο

    • PAKIS on 9 Σεπτεμβρίου 2014 at 20:31

    ΣΗΜΕΡΑ ΠΑΝΤΩΣ Η ΕΙΔΗΣΗ ΕΙΝΑΙ ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΑ. Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΤΗΣ ΠΑΤΡΑΣ (ΚΚΕ) ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕ ΔΩΡΕΑΝ ΣΤΑΘΜΕΥΣΗ ΣΤΗ ΠΟΛΗ. ΚΑΛΟ Ε? ΑΣ ΣΥΓΚΡΙΝΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΠΟΛΥΔΙΑΦΗΜΙΣΜΕΝΟΥΣ ΔΗΜΑΡΧΟΥΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΚΑΙ ΑΘΗΝΑΣ ΜΕ ΤΟΝ ΔΗΜΑΡΧΟ ΠΑΤΡΑΣ… ΑΝ ΜΠΟΡΕΙ ΑΣ ΠΑΕΙ ΣΤΗ ΠΑΤΡΑ Ο ΦΟΥΧΤΕΛ.

Τα σχόλια έχουν απενεργοποιηθεί.

Αρέσει σε %d bloggers: