Η πολιτική του εκφοβισμού

Η πολιτική του εκφοβισμού Δημήτρης Σακελλάρης

Αν και από τα επιτελεία των κομμάτων της συγκυβέρνησης καλλιεργήθηκαν άμεσα ή έμμεσα υπερβολικές προσδοκίες για τις δηλώσεις που θα ακολούθησαν στη Δ.Ε.Θ. και σε συνάρτηση βέβαια με όσα συνέβησαν στο Παρίσι στις συνομιλίες με την τρόικα, η κατάληξη ήταν τελικά προβλέψιμη.

Η διαπραγμάτευση του Παρισιού δεν ήταν διαπραγμάτευση, σύμφωνα με τον υπουργό οικονομικών. Οι φοροελαφρύνσεις θα αφορούν γενικά κι αόριστα το μέλλον, ο ΕΝΦΙΑ θα προχωρήσει με «ψιλοεκπτώσεις», κανονικά, αφού ,με εντολή Σαμαρά, τιμωρηθούν οι υπαίτιοι των όποιων αστοχιών κατά την εκτέλεση και τον σχεδιασμό του. Ο φόρος στο πετρέλαιο θέρμανσης θα μειωθεί σε ποσοστό τέτοιο που και πάλι βέβαια δεν επιτρέπει στα καταχρεωμένα νοικοκυριά την αγορά του. Ευτυχώς, η αναφορά του πρωθυπουργού στην αρχαιολογική ανακάλυψη της Αμφίπολης τόνωσε και λίγο το αίσθημα της εθνικής μας περηφάνιας. Όπως άλλωστε και τα αυξημένα έσοδα λόγω της αύξησης της τουριστικής κίνησης τόνωσαν τη βεβαιότητα για την ενίσχυση δεικτών της οικονομίας μας.

Όμως, χωρίς την απαραίτητη καλλιέργεια κλίματος τρόμου κι εκβιαστικών διλημμάτων προς τον ελληνικό λαό ήταν σχεδόν βέβαιο ότι «θα τον έπαιρναν με τις πέτρες», ακόμη κι οι πλέον πρόσφατοι και συνεχώς αφομοιούμενοι ψηφοφόροι του, και γι αυτό ο πρωθυπουργός επιστράτευσε όλη του τη μαεστρία! Και τι δεν ακούσαμε από τα χείλη του! ότι ο ΣΥΡΙΖΑ στηρίζει την τρομοκρατία, ότι θα αποχωρήσει από διεθνείς οργανισμούς κι από το ΝΑΤΟ, θα οδηγήσει τη χώρα σε οικονομικές, εθνικές και άλλες τραγωδίες ! Κι όλα αυτά βέβαια χωρίς καμία τεκμηρίωση, αποβλέποντας μόνο στην καλλιέργεια κλίματος τρομοκρατίας κι αποπροσανατολισμού! Το δίλημμα που έθεσε ήταν ξεκάθαρο: Συγκυβέρνηση της δεξιάς στα πλαίσια του μνημονιακού μονόδρομου ή χάος! Και μάλιστα ανερυθρίαστα και χωρίς καμιά ντροπή για το χάος στο οποίο οι πολιτικές του έχουν οδηγήσει την κοινωνία και τους πολίτες. Η συντηρητική συγκυβέρνηση του σήμερα αναφέρεται εννοιολογικά στο «ρεαλισμό», εφαρμόζοντας με τον πλέον αδίστακτο και κυνικό τρόπο την απόλυτη καταστροφή της υπαρκτής οικονομίας και τη διάλυση κάθε έννοιας κοινωνικής συνοχής. Κάθε άλλη άποψη ή πολιτική για τον κ. Σαμαρά και τους ομογάλακτους συγκυβερνήτες του αποτελεί «δημαγωγία»… είπε ο πλέον επικίνδυνος δημαγωγός, ο πλέον ακατάλληλος να προστατεύσει την ελληνική κοινωνία και τη χώρα εντολοδόχος των δανειστών.

Τα ψέματα όμως κάποια στιγμή τελειώνουν και γι αυτή τη συγκυβέρνηση έχουν τελειώσει προ πολλού. Η μόνη αλήθεια την οποία μπορεί να επικαλείται η συγκυβέρνηση είναι αυτή της κατεδάφισης κάθε δημοκρατικής λειτουργίας και θεσμικής διαδικασίας. Ο τρόπος με τον οποίο έλαβαν και λαμβάνουν αποφάσεις δεν προσβάλει απλά τη νοημοσύνη του λαού μας αλλά πληγώνει ανεπανόρθωτα τη δημοκρατία μας.

Στις επερχόμενες εθνικές εκλογές ο ελληνικός λαός θα έχει τη δυνατότητα να επιλέξει με ρεαλισμό την προοδευτική έξοδο από την κρίση στηρίζοντας την αριστερά και θέτοντας στο χρονοντούλαπο της ιστορίας τους επικίνδυνους δημαγωγούς που υπό το πρόσχημα της σωτηρίας της πατρίδας οδήγησαν στην καταστροφή τον τόπο, στη μετανάστευση τη νέα γενιά, στη συρρίκνωση τη δημοκρατία. Αν ο σύριζα έχει να επιλέξει ένα σύνθημα που θα σηματοδοτήσει την κοινωνική αντεπίθεση θεωρώ πως θα ταίριαζε αυτό: η δημοκρατία αντεπιτίθεται!

Δημήτρης Σακελλάρης/newsbomb.gr


3 Σχόλια

  • Ισόνομος πολίτης on 10 Σεπτεμβρίου 2014 at 09:16

  Μάλιστα!
  Γράφει ο Δημήτρης Σακελλάρης που προσχώρησε στον ΣΥΡΙΖΑ, όταν επί Γιώργου Παπανδρέου παραιτήθηκε από μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου (!) του ΠΑΣΟΚ.
  Όλη η παροικία εκείνων που αποσκίρτησαν από το ΠΑΣΟΚ ωσεί παρούσα και ο «συνιστώμενος» ΣΥΡΙΖΑ του 4% το πάλαι ποτέ, σήμερα φιγουράρει στο 26% και βάλε…
  Μάλιστα!
  Οι ελπίδες των συριζαίων παλαιών και νεόκοπων, αναπτερωμένες και σηκωμένες σαν τις «μαλαπέρδες» των νεαρών εφήβων τις πρωινές συνήθως ώρες…
  Τι έχουνε να δουν τα μάτια μας!!!!!
  Προμηνύονται ημέρες ΠΑΣΟΚ 1981-84 και ο Θεός…… Ελλαδίτσα μου να βάλει……το χεράκι του.
  Και να σκεφτεί κανείς ότι τότε η Χώρα γλίτωσε από την πτώχευση και την κατάρρευση, γιατί οι επιδοτήσεις και οι επιχορηγήσεις από τα ταμεία της τότε ΕΟΚ τρέχανε σαν τα ποτάμια σε νεροποντή..
  Σήμερα ή αύριο (υποτίθεται επί ΣΥΡΙΖΑ) τι γίνεται?

   • παπαδακης on 10 Σεπτεμβρίου 2014 at 22:49

   Ρεεεεεεε! Αυτό το Ισόνομος πολίτης βγάλτο και βάλε ο φασιστοφιλελές!!!

    • Ισόνομος Πολίτης on 10 Σεπτεμβρίου 2014 at 23:17

    Αυτοί οι κακότροποι και αναιδείς χαρακτηρισμοί δίχως ειρμό και πολιτικά επιχειρήματα, είναι τα δηλωτικά χαρακτηριστικά σας συριζαίοι…….της «πλάκας», του «τίποτε» και του «πουθενά…»
    Σε δύο χρόνια από τώρα, θα έχετε αυτο- χαντακωθεί και θα κατακρημνιστείτε συλλήβδην στον καιάδα της ελληνικής πολιτικής καταισχύνης (οικεία υπαιτιότητι εννοείται)

Τα σχόλια έχουν απενεργοποιηθεί.

Αρέσει σε %d bloggers: