«Κάνουμε το σωστό και το αναγκαίο» λέει ο Χαρδούβελης για τον ΕΝΦΙΑ

Υπεραμύνεται του φόρου τους στη Βουλή

«Κάνουμε το σωστό και το αναγκαίο. Μας διακρίνει η υπευθυνότητα και όχι ο λαϊκισμός και η παροχολογία», δήλωσε στην Βουλή ο υπουργός Οικονομικών Γκίκας Χαρδούβελης για τον ΕΝΦΙΑ, ζητώντας από τους βουλευτές να ψηφίσουν τη τροπολογία για τον ΕΝΦΙΑ, που εισηγήθηκε στο νομοσχέδιο του υπουργείου Υγείας για το σύστημα αμοιβών στα νοσοκομεία.

Η τροπολογία με τις διορθώσεις του ΕΝΦΙΑ θα ψηφιστεί αύριο Πέμπτη, ενώ πληροφορίες από το ΠΑΣΟΚ αναφέρουν ότι ο Νίκος Σηφουνάκης, που έχει δηλώσει ότι δεν θα ψηφίσει την τροπολογία, θα αντικατασταθεί εφόσον τεθεί ζήτημα ονομαστικής ψηφοφορίας.

Αντιπαράθεση κοινοβουλευτικών εκπροσώπων

Έντονη ήταν η αντίδραση από τον ΣΥΡΙΖΑ, με τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο Θ.Δρίτσα να κατηγορεί τον Γκ.Χαρδούβελη. «Στο Εμποροβιομηχανικό Επιμελητήριο αποποιηθήκατε την πατρότητα του φόρου, αλλά σήμερα την οικειοποιηθήκατε», απάντησε ο Θοδωρής Δρίτσας, τονίζοντας ότι ο ΕΝΦΙΑ «δεν μετρά τη φορολογική δυνατότητα των πολιτών. Την αφήνει στη λογική του «ο σώζων εαυτόν σωθείτω»».

Όπως υποστήριξε ο βουλευτής του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ο ΕΝΦΙΑ «είναι αποτέλεσμα πολιτικής και οικονομικής επιλογής, είναι προσαρμογή στις πιο ακραίες νεοφιλελεύθερες επιλογές στην Αμερική και την Ευρώπη».

«Τέτοια Ευρώπη δεν πρέπει να γίνει η χώρα μας, όσο και αν μας βρίσκουν σύμφωνους οι ανάγκες για αλλαγές στο πελατειακό κράτος και αλλού» συμπλήρωσε.

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Παύλος Χαϊκάλης, κάλεσε τους πολίτες «να μην πληρώσουν όσα ορίζει ο λανθασμένος νόμος».

«Είναι ένας άδικος και αντιαναπτυξιακός νόμος και η τροπολογία δεν διορθώνει τις αδικίες, αλλά τα κραυγαλέα λάθη» ανέφερε η εκπρόσωπος της ΔΗΜΑΡ, Ασημίνα Ξηροτύρη, ενώ ο Νίκος Καραθανασόπουλος, από το ΚΚΕ, μίλησε για αντιλαϊκή ληστρική ρύθμιση.

Από την ΝΔ, ο Άδωνις Γεωργιάδης κάλεσε τους βουλευτές να υπερψηφίσουν τη νέα ρύθμιση, η οποία διορθώνει αδικίες, διαφορετικά θα ισχύσει αυτή που έχει ψηφιστεί και οι πολίτες θα πληρώσουν περισσότερα.

πληροφορίες in gr


Αρέσει σε %d bloggers: