Η ΕΕ ΕΚΒΙΑΖΕΙ ΚΑΙ ΣΤΕΛΝΕΙ ΔΕΥΤΕΡΟ ΤΕΛΕΣΙΓΡΑΦΟ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ

Ο ΝΕΟΣ ΑΘΛΙΕΣΤΑΤΟΣ ΕΚΒΙΑΣΜΟΣ KATA ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ ΣΤΕΛΝΕΙ ΜΗΝΥΜΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. ΥΠΟΧΩΡΕΙ ΑΤΑΚΤΩΣ Ο Ν. ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΔΗΣ!

ΑΔΗΡΙΤΗ Η ΑΝΑΓΚΗ ΥΠΑΡΞΗΣ ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΟΥ ΣΧΕΔΙΟΥ ΑΠΑΝΤΗΣΗΣ ΣΤΟΥΣ ΕΚΒΙΑΣΜΟΥΣ

Τις «διορθωτικές» κινήσεις της Λευκωσίας για επίλυση του «προβλήματος» που προέκυψε σε σχέση με το νομοσχέδιο περί εκποιήσεων της πρώτης κατοικίας και γενικότερα ενυπόθηκων ακινήτων, εκβιάζει και αναμένει να ακούσει η Κομισιόν, η οποία θεωρεί ξεκάθαρο (!) πως μέρη των νομοθετημάτων που ενέκρινε η κατά τ’ άλλα κυρίαρχη Κυπριακή Βουλή δεν συνάδουν με τις απαιτήσεις του Μνημονίου!!!

Στο μεταξύ και όσο παραμένουν σε εκκρεμότητα οι «διορθώσεις» του νόμου για τις εκποιήσεις ακινήτων, ώστε να προβλέπεται η πλήρης άρση της προστασίας τους ακόμα και της πρώτης κατοικίας, η ΕΕ έχει δηλώσει ότι αναστέλλει τη χορήγηση της επικείμενης χρηματοδοτικής δόσης προς την Κύπρο (βλέπε εδώ). Προφανής στόχος των νεοαποικιοκρατών της ΕΕ είναι να εκβιάσουν ωμά με νέο τελεσίγραφο την Κύπρο, απειλώντας την Λευκωσία με «πνίξιμο» της οικονομίας της, αν δεν συμμορφωθεί.

Σε δήλωσή του ο εκπρόσωπος της Κομισιόν, Σάιμον Ο’ Κόνορ, σημειώνει ότι κατά τη συνεδρία του Eurogroup την ερχόμενη Παρασκευή (12/9), η Κομισιόν θα ενημερώσει τους υπουργούς Οικονομικών της Ευρωζώνης για τις τελευταίες εξελίξεις σε σχέση με το κυπριακό «πρόγραμμα οικονομικής προσαρμογής».

«Ενώ μια λεπτομερής αξιολόγηση συνεχίζεται, φαίνεται ξεκάθαρα ότι μέρη των νομοθετημάτων που ψηφίστηκαν το περασμένο Σάββατο μαζί με το νομοσχέδιο για τις εκποιήσεις δεν είναι συμβατά με τις απαιτήσεις του Μνημονίου σε αυτό τον σημαντικό τομέα πολιτικής», αναφέρει ο ΟΚόνορ.

«Παραμένουμε σε στενή επαφή με τις κυπριακές Αρχές σε αυτό το ζήτημα και προσβλέπουμε να ακούσουμε από αυτές το πώς σχεδιάζουν να προχωρήσουν», καταλήγει εκβιαστικότατα!!!

Η ΑΝΑΓΚΗ ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΟΥ ΣΧΕΔΙΟΥ

Αυτός ο βρώμικος εν εξελίξει εκβιασμός σε βάρος της Κύπρου, άσχετα με την κατάληξή του, αφορά άμεσα και τη χώρα μας.

Μας αφορά διότι πολύ γρήγορα θα τεθεί στο προσκήνιο από την τρόικα, έχει ήδη τεθεί, θέμα άρσης κάθε προστασίας της πρώτης κατοικίας και μείωσης στο 1/3 των αντικειμενικών αξιών για πλειστηριασμούς.

Μας αφορά, επίσης, και κυρίως διότι ο εκβιασμός της Κύπρου είναι μήνυμα απειλής προς την Ελλάδα, ώστε να μη διανοηθεί να παραμερίσει ή να παρακάμψει μνημονιακές δεσμεύσεις.

Οι τραγικές αυτές καταστάσεις υποδηλώνουν την ανάγκη ύπαρξης εναλλακτικού σχεδίου απάντησης και αντιμετώπισης των εκβιασμών, που θα υπερβαίνει τα όρια που θέτει το ελληνικό κατεστημένο και οι κυρίαρχοι της ευρωζώνης.

Χωρίς ένα τέτοιο σχέδιο αμφισβήτησης των τετελεσμένων του ευρωπαϊκού κατεστημένου, χώρες που τολμούν να αντισταθούν, έστω και σε δευτερεύουσες μνημονιακές πτυχές, κινδυνεύουν να γίνουν άθυρμα των νεοαποικιοκρατών της ΕΕ.

Η Ελλάδα της κυβέρνησης της Αριστεράς δεν θα πρέπει ποτέ να γίνει Κύπρος του Ν. Αναστασιάδη.

Αυτήν την ώρα, ένα εναλλακτικό προοδευτικό σχέδιο, που θα συνοδεύεται και με τον μεταξύ τους στενό συντονισμό, το έχουν όσο ποτέ ανάγκη Ελλάδα και Κύπρος.

ΔΕΥΤΕΡΗ ΕΠΑΙΣΧΥΝΤΗ ΚΑΙ ΑΤΑΚΤΗ ΥΠΟΧΩΡΗΣΗ ΤΟΥ Ν. ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΔΗ ΣΤΟ ΤΕΛΕΣΙΓΡΑΦΟ ΤΡΟΪΚΑΣ – ΕΕ

Δεν πρόλαβε να στεγνώσει το μελάνι των εκβιασμών της τρόικας – ΕΕ και ο Πρόεδρος της Κύπρου Νίκος Αναστασιάδης αντί να αντισταθεί, υπερασπιζόμενος τον κυρίαρχο ρόλο της Κυπριακής Βουλής και να υπογραμμίσει ότι η Κύπρος διαθέτει, αν χρειαστεί, εναλλακτικό δρόμο για να προασπίσει τα ζωτικά συμφέροντα του λαού της, έσπευσε, άρον – άρον, να υποκύψει με απεριόριστη εθελοδουλία και για δεύτερη φορά στο τελεσίγραφο. (Η πρώτη ήταν όταν έβαλε την Κύπρο στο μηχανισμό τρόικας – μνημονίου)

Συγκεκριμένα, ο Ν. Αναστασιάδης, ως υπαλληλίσκος της τρόικας, έσπευσε να παραπέμψει στο Ανώτατο Δικαστήριο με το ερώτημα της ακύρωσης τέσσερις από τους πρόσφατα ψηφισθέντες νόμους στην Κυπριακή Βουλή, ενώ άλλους δύο τους ανάπεμψε στη Βουλή των αντιπροσώπων (κοινώς τους έθεσε στο «ψυγείο»), με την υποψία και μόνο ότι δεν είναι αρεστοίστην τρόικα.

ΤΕΣΣΕΡΙΣ ΣΤΟ ΑΝΩΤΑΤΟ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ ΚΑΙ ΔΥΟ ΣΤΟ «ΨΥΓΕΙΟ»

Οι νόμοι που παρέπεμψε ο Πρόεδρος της Κύπρου στο Ανώτατο Δικαστήριο με σκοπό να ακυρωθούν αφορούν:

  • Την προστασία της κύριας κατοικίας και της μικρής επαγγελματικής στέγης με δάνειο μέχρι 350 χιλ. ευρώ.
  • Τη διασύνδεση του χρόνου εφαρμογής των νέων ρυθμίσεων για τις εκποιήσεις με την εφαρμογή του νόμου περί αφερεγγυότητας.
  • Την απαλλαγή των μικρο-οφειλετών από το υπόλοιπο του χρέους σε περίπτωση εκποίησης.
  • Την απαλλαγή των εγγυητών σε περίπτωση εκποίησης ώστε να μην κινδυνεύουν να πληρώσουν ή/και να χάσουν την περιουσία τους για δάνεια τρίτων.Επίσης, έβαλε στο «ψυγείο» άλλους δύο νόμους, με την υποψία ότι ίσως να… μην αρέσουν στην Τρόικα. Οι δύο νόμοι είναι οι εξής:
  • Η δυνατότητα του δανειολήπτη να καταγγέλλει στο Διοικητή της Κεντρικής Τράπεζας της Κύπρου (ΚΤ) περιπτώσεις όπου η τράπεζα παραβιάζει την οδηγία της για τις αναδιαρθρώσεις (σ.σ.: Η ΚΤ έχει δικαίωμα να επιβάλλει ποινές σε τράπεζες, οι οποίες δεν εφαρμόζουν τις οδηγίες αλλά στην περίπτωση των αναδιαρθρώσεων ουδέποτε το έπραξε, παρά τα πολλά παράπονα των δανειοληπτών).
  • Η δυνατότητα παρέμβασης της ΚΤ για αποτροπή των μαζικών εκποιήσεων.

ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΠΕΛΛΟΣ via ISKRA

 


Αρέσει σε %d bloggers: