Απίστευτη καταγγελία Λαγκάρντ: Δέχθηκα απειλές για τη ζωή μου όταν μίλησα για φοροδιαφυγή στην Ελλάδα!

lagarde

Η κα. Λαγκάρντ κλήθηκε να σχολιάσει τους φόρους στην Ελλάδα και το θέμα της φοροδιαφυγής, αλλά αρνήθηκε να απαντήσει, καθώς όπως είπε θα έπρεπε στη συνέχεια να ενισχύσει την ασφάλειά της!

«Καλύτερα να μην πω πολλά γιατί όταν μίλησα στο παρελθόν για την Ελλάδα και τους φόρους, υπήρξαν απειλές για τη ζωή μου και έπρεπε να ενισχύσουμε την ασφάλειά μας», ανέφερε η κα. Λαγκάρντ και πρόσθεσε:

«Όσοι ασχολούνται με τη ναυτιλία πληρώνουν τους φόρους τους; Μήπως το κάνουν άλλοι; Δεν το νομίζω».

Πάντως, η κα. Λαγκάρντ δεν θέλησε να διευκρινίσει σε τι ακριβώς απειλές αναφέρθηκε και φυσικά από ποιον τις δέχθηκε… Οι Financial Times υπενθυμίζουν, ωστόσο, πως πριν από περίπου ένα χρόνο η κα. Λαγκάρντ είχε κριτικάρει έντονα το ότι οι πλούσιοι Έλληνες δεν πληρώνουν τους φόρους που τους αναλογούν.

Σε ερώτηση του δημοσιογράφου του FT για το εάν είναι πρόβλημα το γεγονός πως πολλοί Έλληνες ή και άλλοι εύποροι οικονομικά άνθρωποι έχουν μεταφέρει τις επιχειρήσεις σε περιοχές όπου οι φόροι είναι χαμηλότεροι, η επικεφαλής του ΔΝΤ είπε: «Αυτό δεν είναι μόνο ελληνικό πρόβλημα. Όταν ταλαντούχοι άνθρωποι επιθυμούν να εγκαταλείψουν την ίδια τους τη χώρα επειδή νιώθουν ότι δεν μπορούν να δημιουργήσουν μία επιχείρηση ή να βρουν ευκαιρίες, αυτό είναι πρόβλημα».

Η συνέντευξη δόθηκε όπως αναφέρει ο συντάκτης σε ινδικό εστιατόριο στην Ουάσινγκτον, με την Κριστίν Λαγκάρντ, να σημειώνει μεταξύ άλλων πως στόχος του ΔΝΤ είναι να ενισχυθούν οικονομίες που δεν ανήκουν στον λεγόμενο κόσμο της Δύσης.


1 Σχόλιο

    • RYaN on 13 Σεπτεμβρίου 2014 at 11:49

    Ε, κι αφού είδε ότι «δεν την παίρνει», συσκέφθηκε με το κονκλάβιο των Ελλήνων και διεθνών «νταβατζήδων» και τράβηξαν δυο-τρία μνημόνια στο ελληνικό «πόπολο» να ‘χει να πορεύεται…

Τα σχόλια έχουν απενεργοποιηθεί.

Αρέσει σε %d bloggers: