Απείλησε με παραίτηση ο Χρυσοχοΐδης άλλα έκανε πίσω γιατί δεν έχει άλλη πρόταση

image009

“Μύλος”… Ροζ  ή αλλιώς moulin rouge

Έγιναν «μύλος» στο ΠΑΣΟΚ

Μία μέρα πριν από την συνεδρίαση κομματικών στελεχών του ΠΑΣΟΚ ενόψει του ιδρυτικού συνεδρίου της Δημοκρατικής Παράταξης και η Χαριλάου Τρικούπη θυμίζει βομβαρδισμένο τοπίο.

Η χθεσινή σύγκρουση Ευάγγελου Βενιζέλου και Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, οδήγησε την σύσκεψη «πράσινων» κυβερνητικών στελεχών εκτός ελέγχου, με ακόμα και στελέχη που θεωρούνται της «εσωκομματικής αντιπολίτευσης» στο ΠΑΣΟΚ να παίρνουν το μέρος του Ευάγγελου Βενιζέλου.

Παίρνοντας τον λόγο ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, υποστήριξε ότι δεν υπάρχει κόμμα και θεσμική λειτουργία των οργάνων, αλλά ένα «φορητό ΠΑΣΟΚ που ταξιδεύει μαζί με τον πρόεδρό του». Ζήτησε επίσπευση της προεδρικής εκλογής και εθνικές εκλογές εντός του 2015, υποστηρίζοντας ότι δεν μπορεί να συνεχιστεί η εικόνα του πολιτικού συστήματος να κυνηγά 180 και 120 ψήφους αντίστοιχα, αφού έτσι δεν θα έρθει ούτε ένα ευρώ για επενδύσεις στην χώρα. Άφησε ακόμα αιχμές κατά του Ανδρέα Λοβέρδου, ρωτώντας «από πού προκύπτουν οι 190 ψήφοι», που αφήνει να εννοηθεί ότι υπάρχουν και χαρακτηρίζοντας τέτοια φαινόμενα ως «αρρώστια». Μίλησε τέλος για τις κατηγορίες που κυκλοφορούν περί συναλλαγών και ανταλλαγμάτων σε βουλευτές προκειμένου να ψηφίσουν, προκαλώντας την έντονη αντίδραση του προέδρου του ΠΑΣΟΚ.

«Αυτά τα λένε μόνο ο ΣΥΡΙΖΑ και η Κωνσταντοπούλου. Θα πρέπει να βάλουμε τέλος στην λάσπη που πετάνε και να ζητάμε να μας φέρνουν στοιχεία κάθε φορά που υπονοούν τέτοιες συναλλαγές», είπε. «Πρέπει να επιμείνουμε στην πολιτική σταθερότητα και την πορεία προς την έξοδο από την κρίση και όχι να υπαναχωρήσουμε σε εκβιασμούς. Αντίθετα, πρέπει να δώσουμε την μάχη μέσα στη Βουλή για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας». Όσο για τις αιχμές του κ.Χρυσοχοΐδη για την πορεία της οικονομίας στην χώρα, απαντήθηκε με σκληρό τρόπο, όταν παρευρισκόμενο στέλεχος υπονόησε ότι εκείνος είναι υπουργός Υποδομών και θα έπρεπε να φέρνει επενδύσεις στην χώρα.

Όσο για την κριτική του στον τρόπο λήψης των αποφάσεων στο ΠΑΣΟΚ, ο ίδιος ο κ.Βενιζέλος του θύμισε ότι όλες οι αποφάσεις (σ.σ.ακόμα και για την Ελιά) έχουν ληφθεί είτε στο Πολιτικό Συμβούλιο είτε στην Κεντρική Πολιτική Επιτροπή του κόμματος, όταν «διάφοροι από εσάς βρίζατε την Ελιά και την απαξιώνατε». Ακόμα πιο αιχμηρός έγινε απαντώντας στα περί «μεθοδεύσεων» και απουσίας Δημοκρατίας στο κόμμα. «Πότε έγιναν μεθοδεύσεις Μιχάλη; Και πότε υπήρχε Δημοκρατία στο κόμμα; Όταν αντικατέστησες τον Λαλιώτη στη θέση του γραμματέα με τον τρόπο που τον αντικατέστησες;», του είπε.

Στον καβγά μπήκε γρήγορα και ο Λεωνίδας Γρηγοράκος για να πει στον υπουργό Υποδομών ούτε λίγο ούτε πολύ ότι στο ΠΑΣΟΚ απολογούνται για τα πεπραγμένα του. «Είσαστε 25 χρόνια υπουργοί και κάνετε τους ανήξερους και απολογούμαστε εμείς για εσάς», είπε στον κ. Χρυσοχοίδη, πράγμα που μαζί με τα περί επενδύσεων του κ.Βενιζέλου προκάλεσε την έκρηξή του και την απειλή του να παραιτηθεί την ίδια ώρα, εφόσον του θέτουν θέμα έργου.
Η απειλή του πάντως δεν πτόησε την Τόνια Αντωνίου, που αναφέρθηκε ακριβώς στα έργα του στον νομό της, τη Φθιώτιδα. «Μιχάλη, όταν ένας υπουργός εφαρμόζει πολιτικές πρέπει να τις συζητάμε στα όργανα. Γιατί με τα διόδια που έβαλες γίνεται χαμός στη Φθιώτιδα και βρίζουν το ΠΑΣΟΚ!», του είπε, με τον ίδιο να απαντά ότι τον αποκαλεί «ανεπιθύμητο» στην περιοχή. «Τολμάς να μου λες ότι έβαλα δυσβάστακτα διόδια όταν εσύ στη Βουλή ψήφισες τις συμβάσεις παραχώρησης που προβλέπουν τις αυξήσεις;», τη ρώτησε, θυμίζοντάς της ότι άλλοτε υπερασπιζόταν τα διόδια που έβαλε ο Γιώργος Σουφλιάς.
Κατά τα λοιπά, ο κ.Βενιζέλος μίλησε για την στρατηγική του κόμματος ενόψει του συνεδρίου της Δημοκρατικής Παράταξης. Το μέρος του προέδρου του ΠΑΣΟΚ πήραν σε αυτό το σημείο η Φώφη Γεννηματά, που του επιφύλαξε και φιλοφρόνηση για την παρουσία του στη ΔΕΘ, ο Κώστας Σκανδαλίδης και ο Θάνος Μωραΐτης, τασσόμενοι υπέρ της συνέχισης του εγχειρήματος της Δημοκρατικής Προοδευτικής Παράταξης, και αφού έλαβαν τις σχετικές διαβεβαιώσεις από τον Ευάγγελο Βενιζέλο ότι θα ακολουθήσει ουσιαστικός διάλογος και όχι προσπάθεια εγκλωβισμού των κινήσεων. Ο ίδιος άλλωστε ζήτησε την παράλληλη ανασυγκρότηση του ΠΑΣΟΚ ώστε να υπάρξουν ανοιχτοί δίαυλοι με τις άλλες κινήσεις και η διεύρυνση να γίνει στη βάση της ισότιμης συνεργασίας.

Πληροφορίες: matrix


Αρέσει σε %d bloggers: