Ξαναξεκινούν στο ΠΑΣΟΚ οι προσπάθειες να ανακαίνισης.

μια απο τα ίδια

Μμημονιακοί όπως πάντα

Πανελλήνια συνάντηση στελεχών του ΠΑΣΟΚ

Με την πανελλήνια συνάντηση στελεχών του ΠΑΣΟΚ ξεκινά η νέα προσπάθεια για να πείσουν οτι το μνημόνιο είναι ευλογία για τον τόπο και να συμπορευθούμε με όποιον βρεθεί  των δυνάμεων της Κεντροαριστεράς η οποία θα καταλήξει στο Συνέδριο της Δημοκρατικής Παράταξης.

Στη συνάντηση αυτή θα μιλήσει ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευ. Βενιζέλος και θα απευθύνει πρόσκληση «στη βάση της συλλογικότητας και της ισοτιμίας, προς όλες τις κινήσεις του ευρύτερου χώρου της Δημοκρατικής Παράταξης και κυρίως προς όλους τους πολίτες που ανήκουν στην κοινωνική βάση της παράταξης να συμμετέχουν στην οργάνωση του Συνεδρίου και στις σχετικές διαδικασίες», όπως αναφέρει η ανακοίνωση της Χαρ. Τρικούπη.

Στη συνάντηση θα συμμετάσχουν τα μέλη της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής και της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, οι βουλευτές αλλά και πρώην βουλευτές, οι υποψήφιοι στις Ευρωεκλογές και στις βουλευτικές εκλογές του 2012, στελέχη της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και των κοινωνικών χώρων, οργανωτικά και περιφερειακά στελέχη.

Ο Ευ. Βενιζέλος έχει πραγματοποιήσει προκαταρκτικές συναντήσεις με τους επικεφαλής των Κινήσεων που συμμετείχαν στην Ελιά αλλά και με προσωπικότητες του χώρου της Κεντροαριστεράς, οι οποίοι ζήτησαν να μην ανακοινωθεί άμεσα η Οργανωτική Επιτροπή του Συνεδρίου ώστε να έχουν το χρονικό περιθώριο να κάνουν κι εκείνοι τους δικούς τους χειρισμούς αλλά και για να αφαιρεθεί κάθε υποψία ότι το ΠΑΣΟΚ θα «καπελώσει» την προσπάθεια, όπως φοβούνται τα στελέχη της Μεταρρυθμιστικής Τάσης που αποχώρησαν από τη ΔΗΜΑΡ.

Όπως αναφέρει σε δημοσίευμά της η Ελευθεροτυπία, εκτός από το ρευστό, θολό και σ’ ένα βαθμό, εχθρικό για τον ίδιο, εσωκομματικό τοπίο, ο Ευάγγελος Βενιζέλος είναι αντιμέτωπος με μια ανάλογη κατάσταση και με τις Πολιτικές Κινήσεις, στη συμμετοχή των οποίων προσβλέπει για τη διεξαγωγή του συνεδρίου της Δημοκρατικής Παράταξης.

Όπως προστίθεται στο δημοσίευμα, αρκετοί βουλευτές του ΠΑΣΟΚ προσέρχονται στην πανελλαδική συνάντηση με «βαριά καρδιά». Χαρακτηριστική της κατάστασης είναι η φράση πρώην υπουργού και βασικού στελέχους των κυβερνήσεων Σημίτη και Παπανδρέου ότι «η κατάσταση (στο ΠΑΣΟΚ) δεν παίρνει γιατρειά και ο ΣΥΡΙΖΑ έρχεται με δυναμισμό».

πληροφορίες απο alterthess.gr


Αρέσει σε %d bloggers: