Η ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΗ με την ΕΕ και τους δανειστές είναι εθνική αναγκη.

ΠΡΟΣΟΧΗΠρώτο θέμα οι εξαγγελίες του ΣΥΡΙΖΑ

Στο πεδίο  της επικοινωνίας είναι τεράστια η επιτυχία του ΣΥΡΙΖΑ να μιλούν όλοι επι τριήμερο για το πόσα από αυτά που λέει θα κάνει.  Το θέμα έχει μπουκώσει την επικαιρότητα  με δηλώσεις, αντιδηλώσεις εκτιμήσεις ειδικών  και  τοποθετήσεις κομματικών στελεχών. Πόσο κοστίζουν, πόσες δόσεις, πόση σεισάχθεια, πόσο η σύνταξη, το επίδομα ανεργίας και  πόσο κοστίζει ο 13ο μισθός!

Είναι δεδομένο  ότι η Αξ. Αντιπολιτευση εμφανίστηκε στην ΔΕΘ πιο έτοιμη για την περίσταση και ήταν λογικό ο κ. Σαμαρας να βγει και να κλείσει ο θέμα με πρόωρες εκλογές αυτή την στιγμη!  Αν πήγαινε σε εκλογές με  πρώτο θέμα  το «πόσα θα δώσει ο ΣΥΡΙΖΑ»  θα πήγαινε σε εκλογική συντριβή.

Όμως ΝΔ δεν είναι ακουσίως εγκλωβισμένη σε αυτήν την ατζέντα. Με μια πιο προσεκτική μάτια  θα δούμε ότι το θέμα είναι άλλο. Το Εθνικό ζητούμενο μετά τις κυβερνησεις του Παπανδρεου και του  Παπαδημου δεν είναι πόσα θα πάρει ο παππούς και ο άνεργος,  άλλα το να διαπραγματευτούμε με την ΕΕ. Με αυτό το πρόταγμα  διατυπωμένο ως «αναδιαπραγματευση» βγήκε πρωθυπουργός ο κ. Σαμαράς, με αυτό το πρόταγμα διατυπωμένο ως εθνική ομάδα διαπραγμάτευσης πορεύθηκε το ΠΑΣΟΚ και αυτό το πρόταγμα θα βγει και ο επόμενος πρωθυπουργός.

Το ότι ο κ. Σαμαρας έταξε 3 Ζάππεια και ισοδύναμα 18 δις και  ο κ Τσιπρας  τελικά  μερικά δις είναι δευτερεύον θέμα, και χρειάζεται να υποτιμήσουμε δραματικά  τον συνταξιούχο παππού -τηλεθεατή στο χωριό, και τον νέο πτυχιούχο άνεργο  ώστε να προσποιηθούμε ότι αυτό το θέμα τον ενδιαφέρει και ότι πείθεται.  Όλοι ξέρουμε ότι μερικά από αυτά που εξαγγέλονται αν όχι όλα δεν είναι εφικτά χωρίς διαπραγματεύσεις   και   θέλουμε κάποιον να κάνει αυτό που μας υποσχέθηκε ότι θα κάνει ο Σαμαράς τον Ιούνιο του 2012.

Η ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΗ με την ΕΕ και τους δανειστές είναι εθνική αναγκη  και αυτό θα είναι το σημειο που θα κρίνει τις επόμενες εκλογές.

Η ΝΔ βρίσκεται σε άμυνα γιατί δεν μπορεί να πείσει ότι διαπραγματεύεται επί τις ουσίας και όχι επί  του ύψους που θα τοποθετηθεί το ψαλίδι  των εκάστοτε νέων περικοπών που ζητά δογματικά η τρόικα.

Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει πείσει ότι θα κάνει διαπραγμάτευση. Έτσι απομένει  στην ΝΔ να  υποδεικνύει το ποιους  κινδύνους κρύβει αυτή  ενώ τα μικροτέρα στελέχη εγκλωβισμένα στην τηλεοπτική επικαιρότητα να αναδεικνύουν το ανέφικτο των εξαγγελιών Τσιπρα.

Ενόψει διαπραγμάτευσης χρειάζεται προσοχή στο κενό μεταξύ της κριτικής στο ΣΥΡΙΖΑ και της υποστήριξης  των δανειστών!

 


Αρέσει σε %d bloggers: