Αν αλλαξει ο εκλογικός νόμος θα γίνουμε Αφρική !

θα γίνουμε Αφρική

Τυχόν αλλαγή του εκλογικού νόμου οδηγεί σε ακυβερνησία και άτακτη χρεοκοπία.

Η επαναφορά από τον κ. Βενιζελο του σεναρίου για  την κατάργηση του μπόνους των 50 εδρών στο πρώτο κόμμα και της αλλαγής του εκλογικού νόμου προς το αναλογικότερο,  εκ πρώτης  όψεως μοιάζει με προσπάθεια να  μπει φραγμός στην  πιθανή αυτοδυναμία του ΣΥΡΙΖΑ.

Κοιτώντας όμως πιο προσεκτικά  θα δει  κάνεις να απλώνεται εμπρός του τόσο το φάσμα της ακυβερνησίας όσο και η πιθανότητα μιας άτακτης χρεωκοπίας η οποία είναι πάντα πιθανή .

Για να αποφύγουμε το παραπάνω σενάριο θα πρέπει να ενεργοποιηθεί ο παράγοντας φόβος και να οδηγηθούμε σε αλλεπάλληλες επαναληπτικές εκλογές με ακραία πόλωση. Σε αυτό το σενάριο ο φόβος της ακυβερνησίας  θα συνθλίψει τον -εσμό των 50 περίπου κομμάτων και σχημάτων που διεκδικούν την ψήφο μας ώσπου στο τέλος  να μείνουν ελάχιστα και 2-3 εξ αυτών να μπουν στην βουλή.

Θα  πρέπει να θεωρειται εξαιρετικά  δύσκολο να είναι το ΠΑΣΟΚ μέσα σε αυτά τα κόμματα παρεκτός εάν συνεργαστεί με την ΝΔ και εκλογικά. Ίσως να το επιχειρήσει φτιάχνοντας ένα σχήμα τύπου  Δημοκρατική παράταξη στην οποία η ΝΔ θα μετέχει.  Δεν είναι σίγουρο όμως ότι  η ΝΔ θα σώσει το ΠΑΣΟΚ συνεργαζόμενη μαζί του και  μην αφήνοντας  το  να  συνθλίβει στις μυλόπετρες  του  φόβου, της ακυβερνησίας και  του χάους των οποίων την κίνηση   προκάλεσε το ίδιο.

Ξαφνικά αυτό που  φαίνεται με προσπάθεια να  μπει φραγμός στην  άνοδο του ΣΥΡΙΖΑ μοιάζει όλο και περισσότερο με πολιτική  παραφροσύνη.

 


Αρέσει σε %d bloggers: