Επεισόδια στην πορεία μνήμης για τον Π. Φύσσα

Επεισόδια στην πορεία μνήμης για τον Π. ΦύσσαΜΟΛΟΤΟΦ ΑΠΟ ΚΟΥΚΟΥΛΟΦΟΡΟΥΣ

Μολότοφ σε βάρος αστυνομικών εκτόξευσαν μέλη ομάδας κουκουλοφόρων κατά την πορεία μνήμης για τον Παύλο Φύσσα στο Κερατσίνι, ενώ άλλοι έσπασαν βιτρίνες καταστημάτων και έβαλαν φωτιές σε κάδους απορριμμάτων.

Οι κουκουλοφόροι μπήκαν στο κύριο σώμα της πορείας, η οποία κατευθύνθηκε στην πλατεία Παγκόσμιας Ειρήνης στον Κορυδαλλό, αλλά στη συνέχεια αποκόπηκαν και άρχισαν να δημιουργούν προβλήματα.

Οι αστυνομικοί για να τους απωθήσουν έκαναν χρήση χημικών, ενώ οι πρωταγωνιστές των επεισοδίων, έβαλαν φωτιά σε κάδους απορριμμάτων.

Ομάδες κουκουλοφόρων κατέφυγαν στη συνέχεια σε στενά της Αμφιάλης, όπου επιδόθηκαν σε κλεφτοπόλεμο με τις δυνάμεις της αστυνομίας, ενώ στιγμές αγωνίας έζησαν οι περίπου 60 επιβάτες αστικούο λεωφορείου που εγκλωβίστηκε ανάμεσα στα οδοφράγματα.

Οι ταραξίες έσπασαν τζάμια του λεωφορείου, ενώ άλλοι προκάλεσαν ζημιές σε τέσσερις τζαμαρίες καταστημάτων επί της οδούΕπεισόδια στην πορεία μνήμης για τον Π. Φύσσα Παναγή Τσαλδάρη, και, κατά τους βανδαλισμούς αυτούς, φέρεται ότι τραυματίστηκε ελφρά μία γυναίκα

Η πορεία για τον Π. Φύσσα, ο οποίος δολοφονήθηκε πριν από ένα χρόνο από τον χρυσαυγίτη Γιώργο Ρουπακιά, άρχισε την οδό Παναγή Τσαλδάρη και συμμετέχουν σωματεία, αντιρατσιστικές και αντιφασιστικες οργανώσεις, το ΠΑΜΕ, και  πολίτες.

Άλλη μία πορεία αντιφασιστικών οργανώσεων κατευθύνθηκε προς την πλατεία Μέμου, όπου έδινε συναυλίες ο Παύλος Φύσσας.

ethnos.gr


Αρέσει σε %d bloggers: