Εκκλήσεις Χαρδουβελη για να φανούν επενδύτες στον Ορίζοντα

Εκκλήσεις Χαρδουβελη για να φανούν επενδύτες στον Ορίζοντα

ΜΗΝΥΜΑ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΞΕΝΟΥΣ

Ξεκάθαρο μήνυμα προς του ξένους επενδυτές ότι υπάρχει και θα συνεχίσει να υπάρχει πολιτική σταθερότητα στην Ελλάδα, έστειλε ο υπουργός Οικονομικών, Γκίκας Χαρδούβελης, μιλώντας στο Bloomberg.

Ερωτηθείς για το ενδεχόμενο εκλογών τους επόμενους μήνες ο υπουργός Οικονομικών εμφανίστηκε καθησυχαστικός ότι δεν θα γίνουν καθώς θα έβλαπταν την οικονομική ανάπτυξη της χώρας. Για το ζήτημα των προεδρικών εκλογών, ο υπουργός διατύπωσε την άποψη πως ο κόσμος δεν επιθυμεί νέο εκλογικό κύκλο διότι αυτό επιδρά στην ανάπτυξη και στις επενδύσεις.
Για το θέμα του χρέους ο κ. Χαρδούβελης είπε ότι η διαγραφή δεν είναι επιλογή καθώς γίνεται μόνο αν διακρατείται από ιδιώτες επενδυτές και στην περίπτωση της Ελλάδας η πλειονότητα του ελληνικού ανήκει σε κράτη-μέλη της Ε.Ε. «Υπάρχουν άλλες επιλογές όπως επιμήκυνση η μείωση επιτοκίου», τόνισε ο υπουργός.
Σχολιάζοντας το ενδεχόμενο τρίτου πακέτου βοήθειας προς την Ελλάδα, ο υπουργός άφησε ανοιχτά όλα τα ενδεχόμενα λέγοντας «Όλες οι πιθανότητες είναι ανοικτές. Το πρόγραμμα της ΕΕ λήγει στο τέλος του έτους. Υπάρχει «κενό» με το πρόγραμμα του ΔΝΤ που λήγει το 2016. Έτσι και οι δύο πλευρές νιώθουν άβολα. Το ΔΝΤ δεν επιθυμεί να συνεχίσει μόνο του και η ΕΕ δεν θέλει να μείνει εκτός. Έτσι πρέπει να βρουμε μία λύση σε αυτό. Είναι υπό εξέταση αυτή η λύση και είναι πολύ δύσκολο τώρα να πω κάτι. Αλλά θα υπάρξει μία λύση…..»
Για την ανάγκη επιτάχυνσης της ανάπτυξης της οικονομίας, ανέφερε πως «η Ελλάδα είναι πλέον σε μεταρρυθμίσεις. Κινούμαστε γρήγορα. Οι ιδιωτικοποιήσεις τώρα επιταχύνονται γιατί πλέον οι ξένοι επενδυτές θέλουν να επενδύσουν στην Ελλάδα καθώς μειώνονται τα ρίσκα. Βλέπουν μακροπρόθεσμα, δεν έχουν ορίζοντα 3 ή 4 μηνών».

Θέλοντας να στείλε μήνυμα στους ξένους να έρθουν να τοποθετηθούν στην Ελλάδα είπε ότι είναι η κατάλληλη στιγμή

«Το μήνυμα για τους ξένους επενδυτές είναι ότι η Ελλάδα σταθεροποιήθηκε και τώρα θα πρέπει να κοιτάξουν μπροστά. Δεν υπάρχει δρόμος επιστροφής, μόνο ανάπτυξη πλέον. Άρα συμφέρει τους επενδυτές να επενδύσουν τώρα στην Ελλάδα για να έχουν μεγάλες αποδόσεις το μέλλον. Ακριβώς την εποχή που υπάρχουν ερωτηματικά είναι η εποχή που οι επενδυτές πρέπει να κοιτούν μπροστά και να μην βλέπουν πίσω. Το πίσω έδειχνε μια διαρκή πτώση, το μπροστά μια διαρκή άνοδο».


Αρέσει σε %d bloggers: