Σοιμπλε: H λιτότητα και οι μεταρρυθμίσεις σώζουν

opus-dei«Οχι» σε αναπτυξιακά προγράμματα που δημιουργούν χρέη.

«Καμπανάκι» για τους κινδύνους από τα αναπτυξιακά προγράμματα που οδηγούν σε αύξηση του δημόσιου χρέους από τον Γερμανό υπουργό Οικονομικών, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, ο οποίος απηύθυνε για μία ακόμη φορά έκκληση για δημοσιονομική πειθαρχία.

«Υπάρχουν μάλλον υπερβολική ρευστότητα και υπερβολικά υψηλά χρέη, τόσο στην Ευρώπη, όσο και παγκοσμίως», δήλωσε ο κ. Σόιμπλε από το Χονγκ Κονγκ, καθ’ οδόν προς την Αυστραλία, όπου θα συμμετάσχει σε διάσκεψη των υπουργών Οικονομικών και των κεντρικών τραπεζιτών των 20 πιο βιομηχανικά ανεπτυγμένων και αναπτυσσόμενων χωρών (G20).

Πρόσθεσε ότι «από την πλευρά της ζήτησης και της νομισματικής πολιτικής δεν υπάρχουν μεγάλα περιθώρια για να στηριχθεί βιώσιμη ανάπτυξη».

Ο κ. Σόιμπλε τόνισε ότι είναι απαραίτητο να εφαρμοστούν βιώσιμες δημοσιονομικές πολιτικές προκειμένου να δημιουργηθεί εμπιστοσύνη και υποστήριξε ότι αυτό είναι σήμερα πιο σημαντικό παρά ποτέ, δεδομένων των εστιών κρίσης, όπως η Ουκρανία, η Μέση Ανατολή και η δυτική Αφρική με την έξαρση του ιού Έμπολα.

Ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών επανέλαβε ακόμη την θέση της G20, ότι η ανάπτυξη μπορεί να επιτευχθεί μόνο στη βάση των διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων, των βελτιωμένων γενικών συνθηκών και της σταθερής δημοσιονομικής πολιτικής.


Αρέσει σε %d bloggers: