Πολιτική επιλογή των ψηφοφόρων.

Κανείς δεν θα έχει ξανά ούτε ένα πιάτο φαΐ ούτε μια δουλειά σε αυτή την χώρα από όσους το έχουν χάσει ήδη. Και όσοι απόμειναν να έχουν φαί και δουλεία, καθημερινά για τα επόμενα χρόνια θα λιγοστεύουν.

Γραφει ο blogger Και θα φτάσουμε να αναρωτηθούμε τελικά ποιος μας είπε ότι αυτά τα δικαιούμαστε; Που το είδαμε γραμμένο; Ποιος νόμος επιβάλει σε κάποιους να μας ταΐζουν ή να δουλεύουμε;
Όμως σε όλη την ανθρωπινή Ιστορία αυτά κερδίζονται. Ειδικότερα δε, το πως κερδίζεται ένα πιάτο φαΐ και μια δουλειά και κάτω από ποιες συνθήκες, ήταν πάντα το κυρίως θέμα στην Ιστορία της Ανθρωπότητας!
Συνήθως στο καπιταλισμό μια κρίση δημιουργείται όταν κάτι περισσεύει, και χοντρικά θα λέγαμε ότι συνήθως περισσεύουν άνθρωποι ή προϊόντα. Στο δεύτερο θα υπολογίσουμε κάθε είδους προϊόντα και «εμπορεύματα» που αγοράζονται με χρήματα ακόμη και πτυχία, μόρφωση, τα ίδια τα χρήματα, χρυσός, δάνεια κάρτες, ακίνητα ,τιμαλφή και λοιπά περιουσιακά στοιχεία.
Η λύση βεβαίως είναι πάντα απλή και ίδια σε κάθε καπιταλιστική κρίση. Προϋποθέτει ότι τα πλεονάσματα καταστρέφονται. Έτσι λοιπόν ειδικότερα για τον Ελληνικό καπιταλισμό που η παράγωγη προϊόντων κατανάλωσης έχει καταστραφεί εδώ και χρόνια, είμαστε αναγκασμένοι να καταστρέψουμε ανθρώπους και ζωές και να αποβάλουμε το περίσσευμα τους ώστε αυτός ο καπιταλισμός να λειτουργήσει εκ νέου σε χαμηλότερο επίπεδο όπου θα μπορεί να θρέψει κάποιους σαφώς λιγότερους από ότι σήμερα.
Και αυτό είναι το σχέδιο των μνημονιακών.
Κατά κάποιο τρόπο είμαστε αναγκασμένοι να αντιμετωπίσουμε ως προϊόντα και «εμπορεύματα» προς καταστροφή, τα πτυχία, μόρφωση, τα υπάρχοντα χρήματα, την νεολαία μας, τους εργαζόμενους, τα δάνεια, τις κάρτες, ακίνητα ,τιμαλφή και λοιπά περιουσιακά στοιχεία. Όλα αυτά πρέπει να καταστρέψουμε μαζί με τους κατόχους τους για να υπάρξει χώρος και να φτιαχτούν αλλά με νέους κατόχους.
Πιο απλά σε αυτή την χώρα -καθώς όσοι απόμειναν να έχουν καθημερινά ένα πιάτο φαί και μια δουλειά θα λιγοστεύουν- είμαστε αναγκασμένοι να αυξήσουμε τις δυνατότητες και την ταχύτητα καταστροφής ανθρώπων και εμπορευμάτων όπως αυτά αναφέρθηκαν παραπάνω.
Τι νομίζεις ότι κάνει ο Βοριδης που κόβει τις προληπτικές εξετάσεις αυξάνοντας τι πιθανότητες να μην εντοπιστούν εγκαίρως θανατηφόρα νοσήματα;
Τι νομίζεις ότι κάνει ο Χαρδουβελης με τον ΕΝΦΙΑ αν όχι να καταστρέφει περιούσιες και κατόχους;
Τι νομίζεις ότι σημαίνει εσωτερική υποτίμηση;
Τι νομίζεις ότι θα συμβεί με τα δάνεια κάρτες και τους πλειστηριασμούς ακίνητων αν όχι καταστροφή κεφαλαίων και μείωση της αξίας των περιουσίων
Τι νομίζεις ότι συμβαίνει με το brain drain αν όχι καταστροφή πτυχίων, μόρφωσης και εξαγωγή ανεργίας και εργατικού δυναμικού;
Τι νομίζεις ότι κάνει η Ελλάδα σε κάθε κρίση που περνά κάθε 50-60 χρόνια…; Πως βρέθηκε τόσο μεγάλη Διασπορά σε όλες τις γωνίες του κόσμου;
Η καταστροφή της Ελλάδας είναι πολιτική επιλογή των κυβερνώντων όμως η αλήθεια είναι πιο πολύπλοκη. Οι πολιτικοί έχουν δικαιολογία ότι σε ένα πολύ μεγάλο ποσοστό η κρίση οφείλεται σε δομικά κενά στην Ευρωζώνη.
Αν όμως πείτε να βγούμε από αυτήν, θα δείτε ότι το 60% των αριστερών αντιδρά ενώ διπλά τους στοιχίζεται και ένα 35% των δεξιών. Όλοι μαζί αθροίζουν μια κοινωνική πλειοψηφία που ψηφίζει συγκεκριμένα κόμματα και ανθρώπους, που τάσσονται υπέρ της παραμονής. Άρα η καταστροφή της Ελλάδας είναι πρωτίστως πολιτική επιλογή των ψηφοφόρων.

Δημοσιεύθηκε στην έντυπη larisssanet


Αρέσει σε %d bloggers: