Τρομοκρατική οργάνωση δημοσιεύει βίντεο με Γάλλο όμηρο

Τρομοκρατική οργάνωση δημοσιεύει βίντεο με Γάλλο όμηρο- Φόβοι για εμπλοκή τζιχαντιστών

Σε βίντεο που αναρτήθηκε τη Δευτέρα, ο Γάλλος πολίτης εμφανίζεται να λέει ότι απήχθη από την οργάνωση Στρατιώτες του Χαλιφάτου, βραχίονα του Ισλαμικού Κράτους.

Ένας Γάλλος υπήκοος απήχθη στην ανατολική Αλγερία την Κυριακή, ανακοίνωσε το υπουργείο Εξωτερικών της Γαλλίας, λίγες ώρες αφότου οι μαχητές του Ισλαμικού Κράτους απείλησαν ότι θα επιτεθούν εναντίον των Γάλλων πολιτών, καθώς το Παρίσι εξαπέλυσε αεροπορικές επιδρομές εναντίον θέσεων της οργάνωσης αυτής στο Ιράκ

«Ένας Γάλλος πολίτης απήχθη χθες στην Αλγερία, στην περιοχή Τίζι Ούζου, ενώ παραθέριζε εκεί» ανακοίνωσε το υπουργείο, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Reuters.

Όπως μεταδίδει το ΑΠΕ, αυτός ο άνδρας, ένας τουρίστας 55 ετών, απήχθη στην ορεινή περιοχή Καβυλία ενώ έκανε πεζοπορία, μετέδωσε το Γαλλικό Πρακτορείο επικαλούμενο πηγές των υπηρεσιών ασφαλείας και δικαστικές πηγές.

Σε βίντεο που αναρτήθηκε τη Δευτέρα, ο Γάλλος πολίτης εμφανίζεται να λέει ότι απήχθη από την οργάνωση Στρατιώτες του Χαλιφάτου, βραχίονα του Ισλαμικού Κράτους.

«Βρίσκομαι στα χέρια των Στρατιωτών του Χαλιφάτου, μιας αλγερινής ένοπλης οργάνωσης. Η ένοπλη αυτή ομάδα μου ζητάει να σας ζητήσω να μην εμπλακείτε στο Ιράκ. Με κρατούν ως όμηρο και ζητούν από εσάς κ. Πρόεδρε να κάνετε τα πάντα για να με βγάλετε από αυτήν την άσχημη κατάσταση» αναφέρει στο βίντεο ο άνδρας.

Ο αλγερινός ενημερωτικός ιστότοπος Ελ Άχντατ ανέφερε ότι ο Γάλλος απήχθη από μία «τρομοκρατική οργάνωση».

Σύμφωνα με τον ιστότοπο, ο Γάλλος έφθασε στην Αλγερία πριν από λίγες ημέρες με τουριστική βίζα και είχε νοικιάσει μαζί με φίλους του από την Αλγερία ένα σαλέ στο Τίκτζα, μεταξύ του Τίκι Ούζου και του Μπούιρα (120 χιλιόμετρα ανατολικά του


Αρέσει σε %d bloggers: