Πόλεμος από ΣΥΡΙΖΑ – ΔΗΜΑΡ για το «bank run» του Αδωνι

Στη δικαιοσύνη καταφεύγει ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Γ. Μιχελογιανάκης για τη δήλωση Άδωνι. Νέα δήλωση Γεωργιάδη στο theTOC: Θα παραδωθώ αυτοβούλως στις Αρχές

polemos-apo-suriza---dimar-gia-to-bank-run-tou-adwni

«Θα παραδωθώ αυτοβούλως στις Αρχές» λέει ο Άδωνης Γεωργιάδης στο theTOC με αφορμή τον πόλεμο που έχει ξεσπάσει, μετά τις πρωινές του δηλώσεις για «bank run».

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Μιχελογιαννάκης ζήτησε την άμεση παρέμβαση των εισαγγελικών αρχών, με αφορμή τα όσα δήλωσε σήμερα το πρωί σε τηλεοπτική εκπομπή ο Άδωνις Γεωργιάδης.

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ ανέφερε, μεταξύ άλλων, ότι αν ο ΣΥΡΙΖΑ γίνει κυβέρνηση, εκείνος θα στείλει τα χρήματα του στο εξωτερικό.

«Η δήλωση αυτή ιδίως όταν εκφράζεται από κυβερνητικό εκπρόσωπο αποτελεί αντιδημοκρατική και αντεθνική συμπεριφορά. Είναι πράξη τρομοκρατίας προς τους βουλευτές και ασκεί ψυχολογική βία στους πολίτες», αναφέρει στην ανακοίνωση που συνοδεύει το αίτημα του για παρέμβαση του εισαγγελέα ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.

Την ίδια στιγμή ο βουλευτής της ΔΗΜΑΡ Δημήτρης Αναγνωστάκης φέρνει το θέμα στη Βουλή, χαρακτηρίζοντας τις δηλώσεις Γεωργιάδη απαράδεκτη ενέργεια που στόχο έχει να προκαλέσει τραπεζικό πανικό.

Στην ερώτηση που κατέθεσε προς τον υπουργό Οικονομικών ο κ. Αναγνωστάκης ζητεί να μάθει εάν ο Γκίκας Χαρδούβελης θεωρεί σωστό να αποσύρει η κυβέρνηση την εμπιστοσύνη της προς τα τραπεζικά ιδρύματα; Πως διασφαλίζεται νομικά η προστασία των καταναλωτών από περιπτώσεις τραπεζικού πανικού και αδυναμίας κάλυψης των αποταμιεύσεων τους; Πως διασφαλίζεται το τραπεζικό σύστημα από ενδογενείς συστημικούς κινδύνους, όπως είναι αυτός της συσσωρευμένης αστάθειας;


Αρέσει σε %d bloggers: